Tofuból sajt hogyan lesz?
Sörélesztő pelyhet vegyél, annad van egy kicsit sajtos íze, ha azt összeturmixolod a tafucal, akkor annak lehet sajtos jellege. Egyébként vannak vegán sajtok, és nem is drága mind, én nem szoktam otthon pepecselni ilyenekkel.
Amúgy meg beírod a keresőbe, hogy vegan cheese from tofu, és találsz több száz receptet, videó is van, ha érdekel.
aki vega es full vega az miert vagyik tejtermek izekre vagy husizekre? es eleve nem "szuletesetol fogva" vega?
en annyira nem ertem de vegulis m1 (tv)
maga a tufu sajt helyetesito is onmagaban is, ize nem sajtos az nem sokat jekent sok normal tej sajt is eleg iztelen es kremsajt is
igy legfeljebb sosabbak, sozd meg jobban a tufud de a sok sok nem egeszseges!
szerintem kell legyen olyan novenyi aroma ami sajtszeru izu, ezzel erositik fel a nemely sajtos eteleikvizet is szerintem
sehogy, de itt egy jó kis recept :)
Ez a növényi sajt nem 100 %-ban trappista sajt ízű, de nagyon megközelíti azt, amin én is meglepődtem.
A sajtot különböző ízesítésekkel lehet készíteni: akár bazsalikomos, vagy medvehagymás, fokhagymás … stb. változatban is, csak a fantázia szab határt.
Hozzávalók:
fél teáskanál kurkuma, fél teáskanál piros fűszerpaprika, fél teáskanál őrölt mustármag, 1 teáskanál himalaya só, fél teáskanál vöröshagyma, fél teáskanál fokhagyma granulátum (nekem ez nem volt, így rendes fokhagymát használtam, egy kis gerezd kb. harmadát), kb. 75 gramm kesudió, kb. 75 gramm héjától megfosztott mandula, 1 teáskanál tahini, 1 evőkanál inaktív sörélesztő pehely (pl. Solstar márkájú, én azt használtam), másfél csésze víz, 2-3 teáskanál agar-agar por, kicsit kevesebb, mint fél citrom leve
Elkészítés:
Először is keresünk egy formát neki, amit nagyon enyhén kiolajozunk. Utána aprítóban vagy kávédarálóban porrá őröljük a kesudiót és a mandulát, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a recept száraz és egyéb hozzávalóit (vöröshagyma, fokhagyma granulátum, tahini, sörélesztő pehely, citromlé, kurkuma por, mustármag por, fűszerpaprika, só) és összekeverjük.
A vízben elkeverjük az agar-agar port, és feltesszük gázra melegíteni. Addig forraljuk alacsony lángon, míg teljesen el nem olvad a por a vízben, majd a száraz masszához adjuk. Utána gyorsan összebotmixereljük és a formába öntjük. Kicsit gyorsan kell dolgozni, mert az agar-agar gyorsan köt.
A tálat a hűtőbe tesszük, és megvárjuk, míg az egész megszilárdul. Utána már szeletelhetjük is, és sajtként használhatjuk fel.
(megjegyzés:
Az agar-agar egy növényi anyagból (vörös alga) készült zselésítő anyag, de a pektin is jó és olcsóbb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!