Igazából a rizstejnek kb csak 3-4%-át adja a rizs.
Hasonlóan a többi növényi italnál is, egy maréknyi rizsből/kókuszkrémből/szójából stb készül az egész.
Én nagyon ritkán használom ezeket, talán öntetek készítéséhez vagy süteményhez jók.
Egy maréknyi rizs fehérjetartalmát meg nincs értelme máshoz hasonlítgatni. Másrészt pedig úgyse rizs meg mandulaitalokból kell azt fedezni, hanem hüvelyesekből, magvakból, gabonákból.
Engem a tejfüggőségtől szabadított meg. Kiváló alternatíva volt. A bolti növényi tejekből a rizstej ízlett a legjobban. Meg az egyik ismerősömnek van magtej készítője és nagyon jó krémes italokat csinál vele otthon.
Plusz lehet üdítőként is inni, pl a mexikói horchata is rizs alapú ital, és nyáron jégkockával nagyon finom elkortyolni.
Aki iszik kávét annak biztos :D
Egyébként meg irreleváns, mert eleve napi 50-60 g fehérjére lenne szükségünk, ami egy nagyon kis mennyiség.
" mert a vegán táplálkozás nagyon körülményes, ráadásul drága is"
Nem igaz. Az alapanyagok (pl gabonák, hüvelyesek) olcsón beszerezhetőek, a zöldségeket gyakorlatilag egy ablakpárkányon lévő cserépbe meglehet termelni, a gyümölcsöket meg belehet szerezni helyi termelőktől vagy piacon.
Persze 'vegan' címkés készételekkel drágává lehet tenni ezt is, de ez minden más étrendről elmondható.
" Ha rossz körülmények között tartják az állatokat, nem az én felelősségem"
De igen, mert a pénzeddel ezt finanszírozod.
"De igen, mert a pénzeddel ezt finanszírozod."
Ez sajnos így van. Mint fogyasztó igenis befolyással vagy piacra. Ha valamit nem kérsz akkor a bevételed kiesik a termelő számára. Ha sok bevétel kiesik, akkor nem éri meg neki azt a terméket előállítani.
Amerikában volt így a dohánnyal... régen füstölt mindenki és volt állam, ahol minden farmer dohányt termesztett. Biznisz volt. Azt jött a dohányellenes mozgalom, egyre kisebb lett a piac, és most már jóval kevesebb dohányföld van.
Erről szól a tudatos vásárló kampány. Azt, hogy mit teszünk a kosarunkba, olyan mintha egy kérdőívet töltenél ki az élelmiszeripar számára. Minden amit megveszünk, egy visszajelzés a gyártónak, hogy erre van igény.
13: kötekedni jársz ide azért pontoztak le. Akinek a fehérje a szempont az vehet szójatejet vagy bármi mást de még a házi mandula vagy mogyorótej se rossz ilyen szempontból.
Én személy szerint nem szeretem a rizs tejet és inkább a szóját iszom. Kávéba, krémlevesekbe, kakaóba, smoothiekba, grízekbe stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!