Milyen növényi tejet igyak szójatej helyett?
Tönköly v rizs elmegy
mandula és mogyoró édes,
Kókusznak van egy mellékíze
A Koko markaju kokusztej nagyon jo. Nagyon enyhe kokusz ize van csak, foseskor-suteskor semmi nem erzik ki belole...
(Viszont sajna nem tudodm, kaphato e Magyarorszagon.)
Én a zab mandula és mogyoró tejeket szeretem nagyon
A kókusz íze nekem túl erős a rizs viszont jellegtelen, vizes.
Szójából érdemes az alpro bio vagy light szójatejét kipróbálni ezeknek nincs erős ízük. A joyás nekem pl. ihatatlan volt.
Sokfélét lehet készíteni otthon elég könnyen, keverheted is a dolgokat benne. De venni is sokfélét lehet.
Én szeretem a kókusztejet, de igen édes és jellegzetes ízű, nem akármihez megy, finoman szólva (palacsintába nekem bejön, kávéba max. egy keveset teszek, de inkább semennyit, oda mást használok, nem tejfélét). Néha mandulát, diót vagy kókuszt is teszek a kókusztejhez, kellemes. A mandulatej szolidabb, de finom.
A rizstej visszafogott ízű, nekem már túl ízetlen is a házi (a bolti vaníliással elvoltam), de attól függ, mi vele a célod s milyen az ízlésed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!