A rizstej mi tulajdonképpen?
Figyelt kérdés
Riszliszt vízzel felöntve vagy pedig a zsenge (tejes) rizs ledarálva?2012. okt. 4. 11:42
1/8 anonim válasza:
a rizstej, ha le lenne darálva, és tejjel felöntve, akkor tulajdonképp nem kapnál vegán tejet, annak nem sok értelme lenne. Én úgy tudom, a rizst kicsíráztatják, és valahogyan a csírából nyerik ezt a tejet, hasonló a mandulatej keletkezése is.
2/8 A kérdező kommentje:
Honnan veszed ezt a tejjel leöntve dolgot? a tejest nem így értettem, hanem úgy, hogy amikor zsenge, akkor még sokkal nagyobb a nedvességtartalma. Mint a tejes kukorica. (Vagy ezt a városiak hogy mondják?)
2012. okt. 4. 11:59
3/8 anonim válasza:
A tej zsírtartalmú, (növényi vagy állati) emulzió! Ebből következik hogy aminek nincs zsírtartalma abból nem lehet tej! Márpedig a rizsnek semmi!Nem tudom miért találnak ki ilyen valótlanságokat? A kókusznak sincs teje!
4/8 anonim válasza:
Azért hívják tejnek, mert az állati tej helyettesítésére való, s nem azért, mert valódi tej. Olyan, mint az áltermés, amit mi termésnek hiszünk, az valójában virág, vagy más vegetatív szerve a növénynek. Ez csak szóalaki kérdés, persz, hogy ez nem tej, azon kívül a kókuszban rengeteg zsír van! Hallottál már a kókuszzsírról? Nem beszélve a manduláról, ami egy olajos mag.
5/8 anonim válasza:
Azt nem tudom, hogy a nagyüzemben hogyan csinálják a rizstejet, de mi otthon úgy szoktuk, hogy a megmosott rízset feltesszük 4-szeres vízmennyiségben főni, és amikor teljesen szétfőtt a rizs, állandó kevergetés, és szükségszerű utántöltés után meg szűrjük, hogy ami még egyben marad rizsszem ne maradjon benne.
6/8 anonim válasza:
Azért a mandulát ne keverjük a rizzsel!
7/8 A kérdező kommentje:
Tudom, mi a tej, de a színe és állaga miatt kapta a tej nevet. Tudom, hogy logikátlan, mint a páfrányfenyő, ami szintén nem fenyő, de az a neve.
Köszönöm a válaszokat.
2012. okt. 4. 12:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!