Ti meddig használjátok fel a bontott tejet?
Én megmondom őszintén 2, esetleg max. 3 napig. Ennyi is van ráírva. Nekem nem ér annyit, hogy megfosasson. Jártam már így.
Anyám meg képes a 6 naposat is felhasználni...
Már fura szaga volt, de anyám megkóstolta, hogy nem savanyú.
Nem tudom, nekem annyit nem ér a hasmenés, görcs, rosszullét, mimden kijön belőled. A tejes dolgokkal nagyon pórul lehet járni. Én inkább nem iszomeg a maradékot.
Ma már nem iszom tejet, de régen sokat ittam. Nos, addig ittam, amíg jó volt az íze. Én megérzem már 1 naposan is, hogy nem friss, de akkor még ugyebár nem savanyú.
Egyszer nagyon akartam tejet inni és csak savanyú volt, akkor nem zavart az íze és simán benyomtam fél litert (de ez életemben egyszer volt). Mivel soha semmitől nem megy a hasam, ekkor sem történt semmi, de ehhez azért nagyon kétségbeesettnek kellett lenni :).
6 naposat normál tejből nem iszik meg az ember, az UHT bizonyára más, de annak utálom az ízét, úgyhogy abban nincs tapasztalatom, meddig állhat el.
Most ittam meg az ötnaposat, kutyabajom. Hűtőben volt, nem volt szaga vagy rossz íze.
Egyébként a savanyú tejnek sincs baja, azok a bacik alapból élnek a beleinkben, amik savanyítanak. Fosatni pláne nem fog, sőt a fosatós laktóz bontják el (ettől savanyodik), még az is ihatná ideális esetben, aki a laktóztól fosik.
A tejjel akkor van baj, ha keseredik, de azt fixen nem fogod meginni, annyira rossz.
https://www.youtube.com/watch?v=l5Rb7T87LJA
1:11kor beszél a tejről. Azoknak akik nem tudnak angolul vagy lusták megnézni vagy kíváncsiak hogyan mondom ... A tej egy idő után megbüdösödik és elsavanyosodik, de még jóval a lejárata után is melehet inni ha psztőrözve volt előtte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!