Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Ti meddig használjátok fel a...

Ti meddig használjátok fel a bontott tejet?

Figyelt kérdés

Én megmondom őszintén 2, esetleg max. 3 napig. Ennyi is van ráírva. Nekem nem ér annyit, hogy megfosasson. Jártam már így.

Anyám meg képes a 6 naposat is felhasználni...

2017. dec. 28. 19:34
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Meg szoktam szagolni, ha nem büdös pici korty, ha nem savanyú akkor nincs semmi baja. Mondjuk nem szokott sokáig árválkodni a hűtőben.
2017. dec. 28. 19:49
 2/8 A kérdező kommentje:

Már fura szaga volt, de anyám megkóstolta, hogy nem savanyú.

Nem tudom, nekem annyit nem ér a hasmenés, görcs, rosszullét, mimden kijön belőled. A tejes dolgokkal nagyon pórul lehet járni. Én inkább nem iszomeg a maradékot.

2017. dec. 28. 19:53
 3/8 anonim ***** válasza:
90%
Én is max 3 nap, és nekem is az van itthon, hogy anyám szerint az 1 hetesnek sincs baja. Nekem sem ér meg annyit, hogy munka közben rám jöjjön a mehetnék, ráadásul nem olyan a munkám, hogy csak úgy akármikor kiruccanhatok a wc-re fél órára, óránként...
2017. dec. 28. 19:59
 4/8 anonim ***** válasza:
88%

Ma már nem iszom tejet, de régen sokat ittam. Nos, addig ittam, amíg jó volt az íze. Én megérzem már 1 naposan is, hogy nem friss, de akkor még ugyebár nem savanyú.

Egyszer nagyon akartam tejet inni és csak savanyú volt, akkor nem zavart az íze és simán benyomtam fél litert (de ez életemben egyszer volt). Mivel soha semmitől nem megy a hasam, ekkor sem történt semmi, de ehhez azért nagyon kétségbeesettnek kellett lenni :).

6 naposat normál tejből nem iszik meg az ember, az UHT bizonyára más, de annak utálom az ízét, úgyhogy abban nincs tapasztalatom, meddig állhat el.

2017. dec. 28. 22:53
 5/8 anonim ***** válasza:
91%
De hát érezni rajta ha megsavanyodott.. Akkor nem kell meginni. De ha nm romlott, attól nem lesz baja senkinek. Ha pedig romlott, akkor az egy korty kóstolástól sem.
2017. dec. 28. 23:00
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Most ittam meg az ötnaposat, kutyabajom. Hűtőben volt, nem volt szaga vagy rossz íze.

Egyébként a savanyú tejnek sincs baja, azok a bacik alapból élnek a beleinkben, amik savanyítanak. Fosatni pláne nem fog, sőt a fosatós laktóz bontják el (ettől savanyodik), még az is ihatná ideális esetben, aki a laktóztól fosik.

A tejjel akkor van baj, ha keseredik, de azt fixen nem fogod meginni, annyira rossz.

2017. dec. 29. 10:27
 7/8 anonim ***** válasza:
66%
Amíg ízre-szagra jó. Első mozdulattal mindig beleszagolok a frissen bontottba is!! Aztán egy fél kortynyit magában megiszok, jó-e még. Mindig. Most ha 4 napig semmi baja, azért nem fogom kiönteni, mert már 4 napja bontott, hidd el, bontatlanul nem véletlen állnak el hónapokig.
2017. dec. 29. 20:10
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

https://www.youtube.com/watch?v=l5Rb7T87LJA

1:11kor beszél a tejről. Azoknak akik nem tudnak angolul vagy lusták megnézni vagy kíváncsiak hogyan mondom ... A tej egy idő után megbüdösödik és elsavanyosodik, de még jóval a lejárata után is melehet inni ha psztőrözve volt előtte...

2018. jan. 1. 01:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!