Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mire jó a rizstej? Mire...

Mire jó a rizstej? Mire használjátok, miben segít?

Figyelt kérdés

2018. febr. 16. 13:00
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
93%
a bolti pasztőrözött tej emésztése sokaknak gondot okoz, ezért érdemes kerülni, viszont a tej elhagyása után kívánunk valamit amivel helyettesíteni lehet, ezt mindenféle növényi tejekkel tehetjük meg a legolcsóbb alternatíva a rizstej
2018. febr. 16. 13:04
 2/19 anonim ***** válasza:
96%
Laktóz érzékenyek fogyaszthatják. Inni, főzéshez, sütéshez.
2018. febr. 16. 13:08
 3/19 anonim ***** válasza:
91%

Vegánok és laktóz vagy tejcukorérzékenyek használják.

Főzéshez levesekbe, desszertekbe, kávéba vagy csak úgy magába.

Otthon is elkészíthető és az sokkal olcsóbb még a bolti tehéntejnél is.

2018. febr. 16. 13:20
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
A párom emésztése és a tej nincsenek jó viszonyban, még laktózmentes formában sem, ezért váltottunk rizstejre. Gabonapehelyhez, palacsintához szoktam használni.
2018. febr. 16. 13:26
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Mindenbe használom, és nekem pl. laktórintoleranciám van, megy a hasam a normál tejtől, ettől nem :)
2018. febr. 16. 13:29
 6/19 anonim ***** válasza:
54%

Valamilyen szinten mindenki allergiás a tejre, nem véletlenül nem fogyasztja semmilyen élőlény az állatvilágban sem, csak egy darabig kiskorában. (Igen, megissza a macska, meg a sün meg gondolom más állatok is, ha elé rakod, de nem egészséges nekik sem, minimum szétfossák magukat tőle.)

Mindenre használom, amire amúgy tejet használnék, de amúgy leginkább a kávéba, más tejes dolgokat ritkán csinálok.

2018. febr. 16. 13:32
 7/19 anonim ***** válasza:
4%
Csak azt ne feljtsük el, hogy fehérje (a tehéntejjel ellentétben) szinte egyáltalán nincs benne! Tehát aki azt hiszi, hogy ezzel helyettesíteni lehet a tehéntejet, téved.
2018. febr. 16. 14:01
 8/19 anonim ***** válasza:
55%

Nem iszom tejet. Nem vagyok laktózérzékeny, de nem ideális számomra, érzem, hogy nem az igazi. Etikai problémáim is vannak a bolti tejjel (házit nem is tudok szerezni, igaz, rég nem próbáltam), túl romlandó is (az UHT-s ízét ki nem állhatom)... Kismillió okom van rá, hogy növényi alternatívát válasszak.

Igazából nem rajongok a rizstejért, egyszer készítettem, filléres, egyszerű s végülis ízletes italba (kávé, kakaó) elmegy, de én inkább kókusztejet, máktejet, répás szezámtejet iszom, azok is olcsók, de tartalmasabbak, zsírosak (sosem szerettem a zsírszegény tejet, 3,5-5% az igazi, bár a jelenlegi növényi tejeim alatta vannak, most épp hígabban iszom őket).

Magában, illetve bizonyos dolgokhoz (puding, madártej, pogácsa) alkalmazom a növényi tejeket. Kávéba inkább tojást és vajat teszek, s ha az egyszerűség kedvéért mégis növényi tejet, akkor sem gabonatejet, mert kávéban jobban szeretem az édesebb, zsírosabb tejpótlékot. De ha választanom kéne valahol, ezzel együtt is inkább a rizstej, mint a tehéntej.

Régen még ittam bolti vaníliás rizstejet, azt kedveltem, finomabb volt, mint a sajátom. Enyhe íze van, de az nem baj. Mert az olajos magból készülteknek elég jellegzetes ízük van, ami bizonyos esetekben bekavarhat.

2018. febr. 16. 14:15
 9/19 anonim ***** válasza:
11%

#7 Pedig így van akkor is, ha lepontoztok. A rizsitalban kb. tizedannyi csak a fehérje, mint a tehéntejben. Itt egy cikk, amelyben az érdeklődőbbek megnézhetik a pontos adatokat.

[link]

2018. febr. 16. 14:28
 10/19 anonim ***** válasza:
92%
9# Es akkor mi van? A tejen kivul nem letezik egyeb feherjeforras a vilagon? Vagy te csak es kizarolag (bolti) tehentejbol viszed be a szukseges mennyiseget? Hany dobozzal iszol meg egy nap???? :D
2018. febr. 16. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!