Nehéz áttérni a vega életmódra?
Elvileg csak emiatt nem kellene lemondani a húsról, hanem keresni megbízható tenyésztöt, akinél meg tudod nézni, hoyg tartják a csirkéket és csak onnan venni.
De ettöl függetlenül: átállni nem egyszerü, mert nemcsak alaposan utána kell nézni, miböl mennyit kell enni a hiányok elkerülésére (mert csak a hús kihagyása gondot okozhat), másrészt nem egyzserü megfelelöen "helyettesíteni" az étkezésekben a hús, mármint a menüben betöltött szerepét. Ugyanis a legtöbb kezdönek az gond, hogy ugyan már nem éhes, de "valami hiányzik" érzése marad a hús állaga/aromája után.
Erre sok esetben jó a zöldségfélék eröteljesebb pirítása és nem agyonfözése.
Sokkal több megbízható hentes/húsüzem van, mint amennyiben ilyen hibát találnak, mint amire hivatkozol.
.
- Elhatározni könnyű,
- elkezdeni macerásabb,
- az szerint élni akaraterő és kitartás kérdése.
.
Áttérni véleményem szerint nem olyan nehéz, mint annak maradni.
Nekem könnyebb volt áttérni, mint továbbra is enni húst, amit nagyon untam... Igaz, addig is több vega napom volt, mint nem, s utána is ettem mindenfélét, épp csak húst, állati zsírt és hasonlókat nem. Millió állati termék és az összes növény és gomba használható, nem volt nehéz. Rokonok kissé kiakadtak, egyes büfékben pedig nincs étel, de az is kezelhető.
Már nem vagyok vega, de hasonlóan igényes vagyok a húsra, mint te. Mi onnan veszünk húst (fiatal nyulat), ahonnan tojást s néha paradicsomot is, kiváló minőségű mind :) Hús speciel évi párszor van, de az nekünk bőven elég, főleg, hogy néha rokonnál is van minőségi házi hús. Minden hónapban pedig nem akarunk húst enni.
Szeretjük a tojást, a sajtot, sok növényt, így könnyű.
Közben én erősen szénhidrátszegényen kezdtem enni, ami valamiért egyesek szerint vegaként nehéz, én nem ezt tapasztaltam. Nyilván emberfüggő ez. Van, aki egy ebédet nem tud elképzelni hús nélkül, másnak felesleges, de azért kellemes elem az alkalmankénti hús és ketogén diétában automatikusan vega lesz, mert úgy könnyebb :D
Eleinte biztosan nehéz, de ez is csak megszokás kérdése.
Én kimondottan ugyan nem vagyok vega, de az étkezéseim 85%-ban nincs hús.
Ennek nagyon egyszerű oka van, egy év lefolyása alatt valamiért annyira megundorodtam a hústól, hogy még én sem hittem el, szóval nekem nem volt nehéz :)
Az előtt szinte minden nap ettem valamilyen húst, ezért nem is értem igazán hogy történt ez velem.
Minden kezdet (lehet) nehéz.
Alaposan utána kell nézni mindennek, beleértve az okokat amiért váltani akarsz, ajánlott tanulmányokat böngészni, majd pedig igényeidnek megfelelően megvalósítani.
Nekem nem volt az. Ha belegondolok, hogy mi folyik a hús/tej/tojásiparban, tudatos lényként életem legjobb döntése vont vegánná válni ; és nehéz sem volt!
Sőt, ami a legjobb benne: ezernyi zöldséget, gyümölcsöt, gabonafélét, hüvelyest, olajos magvat megszerettem, amire korábban rá se néztem.
Az ember ízlelése megváltozik, ha elhagyja a sok ízfokozós-ipari-műanyag szart, és visszatér a természetes dolgokhoz. Ezerszer finomabbnak érzel mindent.
Meg ami számomra iszonyatosan nagy pozitívum volt, hogy mennyire könnyűnek, energetikusnak éreztem magam az étkezések után.
Ha receptek, ihlet kell lépj be facebookon az ezt ettem ma vegán csoportba, nagyon jó ötletek vannak és segítőkész emberek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!