Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Melyek azok a zöldségek, amik...

Melyek azok a zöldségek, amik nem puffasztanak?

Figyelt kérdés
Pl. a karfiolból, brokkoliból, babból és tökből már egy kis adag is olyan hatással van rám, hogy két napig puffadok/szeleskedem. :( Melyik zöldségekkel érdemes próbálkozni?

2017. okt. 5. 20:32
 1/5 anonim ***** válasza:
36%

uborka es paprika es savanyu kaposzta


en inkabb csak olyat tudok ami puffaszt

salatalevel, jegsalata, zoldborso, mindenfele borso, cekla, esetleg kukorica

2017. okt. 5. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
92%
Akkor inkább az emésztéseddel lehet valami, és meg kéne nézetni. Felsoroltak közül a bab klasszikus, de a többi, főleg a tök, az gáz. Szó szerint.
2017. okt. 5. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
22%
Fingol?
2017. okt. 5. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
92%

Nyomass egy probiotikum kúrát... +az ilyen gondokon segít, ha pl heti étrendeket tervezel, és 1-2 héten át ugyanazt eszed...

Ilyenkor a szervezeted pár nap alatt rááll az adott élelmiszer emésztésére, minden tökéletesen fog klappolni benned hozzá, és így könnyen megemészted...

+vannak ételcsoportok amikhez spéci baktériumtenyészet kell a bélbe, ilyen pl a bab, aminek a szénhidrátjai közt van egy amit csak bizonyos baktérium tenyészet tud bontani, ha nem eszel rendszeresen babot, akkor kevés lesz ebből a baktériumból így nehezen sokáig lesz emésztve és termeli a gázokat... ha rendszeresen eszed, akkor elszaporodik ez a bacitenyészet, könnyen fogod emészteni a babot és nem fingadozól tőle egész nap...

2017. okt. 6. 06:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 Mansour ***** válasza:
75%
Szerintem a nyers zöldségek kevésbé puffasztanak. Amit lehet, azt inkább nyersen kell enni, a vitaminok és rostok miatt is egészségesebb úgy. A babnál, felesborsónál mondjuk ez nem lehetséges, de pl. a karfiolt, brokkolit, tököt nem kell puhára főzni, hanem csak annyira, hogy még roppanós maradjon. Tapasztalatom szerint így kevésbé puffaszt, meg egészségesebb is. A babnál viszont az is bejátszhat, hogy mennyire hagymásan, zsírosan van elkészítve, és a füstölt hús is rá tud még tenni egy lapáttal... :)
2017. okt. 6. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!