Milyen "megfőzhető" zöldségek vannak még?
Orvos mondta hogy diétáznom kell, burgonya, répa sós vízben megfőzve. Nem bírtam megállni, vágtam bele zellert, cukkíni tököt, és mindenféle hagymát, rászórtam vagy öt féle fűszert. Az eredmény a főtt krumplin kívül mindegyik nagyon izlett. Még a levet is meg lehetett enni, a betegség tünetei jobbak lettek. Mit rakhatnék ezeken kívül a legközelebbi "varásfőzetbe"?
Ha legközelebb este rám jön hogy hamburgert vagy gyrost kéne venni inkább főzök egy ilyet.
Igen, én is olvastam, hogy a spárga gyógyhatású. De nem tudom, hogy mennyire igaz :)
Én mindenesetre imádom és ilyenkor egy hónapig szinte minden nap eszem spárgát. Ma is az volt a vacsi :)
Hát, ha gyomor problémák miatt gondolkozol ilyenen, akkor a fűszerezést hagyd, és maradj csak a sónál. Ugyanis pont az lenne a lényeg, hogy ilyenkor könnyen emészthető ételeket egyél. Ahogy írták, a spárgának lesz most szezonja, bár én a helyedben nem főzném agyon ezeket a zöldségeket, főleg nem a zöldbabot, spárgát, brokkolit, hanem csak pár percig főzném, hogy roppanós maradjon. Sokkal élvezhetőbbek maradnak a zöldségek.(fehér spárgánál érdemes egy fél citromot a vízbe tenni, hogy ne barnuljon be később:))
De amúgy súgok egy titkot.
A zöldséglevest már más is feltalálta! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!