Vegetáriánusként milyen vitaminokat, ásványi anyagokat, stb. kell pótolnom?
Olvass utána, hogy a vegetáriánusok hány százaléka is B12 hiányos?
Szívesen.
Érdeklődésképpen utánanéztem, és valóban, a B12 hiány jelen van mind a vegánok, mind a vegetáriánusok közt.
Ha eszel állati terméket, nem pótolni kell, hanem egyszerűen bevinni, amit kell. Semmit nem kell külön szedned, kivéve talán a C-vitamint, ha abból a ma divatos nagy mennyiséget akarod bevinni. Skorbutod persze anélkül se lesz.
Vegánként (hacsak nem nagyon penge a bélflórád, de ezt nem tudhatod előre) B12 kiegészítés kell, más nem.
Persze jó étrend adja meg a többit, kiegyensúlyozatlan étrendben más, de ezen a húsevés sem segít, úgy is lehet rosszul táplálkozni.
Nekem ovo-lakto és lakto vegaként nem kellett ügyelnem semmire. Amióta szinte semmi hüvelyest és gabonát nem eszem, már más a helyzet, egy igen változatosan evő vegánnak sokkal kevesebb kiegészítés kell, mint nekem (pedig nekem sem kell sok, leginkább csak megnézium s néha azért C-vitamint is szedek, nem árt pluszban egy kevés :)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!