Milyen olaj nélküli ételeket készíthetnék el vegetáriánusként?
Előző, én ezeket mind elképzelhetetlennek tartom zsír nélkül... Illetve... Sárgaborsófőzelék! Az az egyetlen, amibe szerintem nem kell zsír. Igaz, a kérdező bizonyára nem annyira zsírkedvelő, ha kerülni akarja, bár lehet rá más oka is.
Kenyeret is lehet sütni, a párom jóformán mindig zsiradék nélkül süti. Ha ez erős, némi tejjel érdekesebb és a tejzsír is jót tesz neki.
Sok nyersvegán étel van olaj nélkül, sok édességhez sem kell... Pl. egy gyümölcsös piskótához sem kell s egy leves után ebédre is csodás lehet. De normál ételt zsír nélkül én nem tudok. Max. zsíros alapanyagokból, ott van pl. a töltött tojás, amit nem tudom, ki hogyan készít, az enyémben nincs hozzáadott zsiradék, a tojás eleve kifejezetten zsíros.
Mondjuk a tükörtojáshoz se kell zsír.
A salátákkal az a "baj", hogy kell bele zsír. A zsírban oldódó vitaminok miatt, de egyébként is jobb, ízesít és jobban laktat egy picit. A laktató salátákban pedig sokszor sok a zsír (sok sajtkocka, tojás, én pedig sok sült hagymát teszek bele). Persze kit mi laktat, fehérjekockák is mehetnek bele, valami ropogós kenyérféle mellé...
A sárgaborsót én hagymás zsírral szeretem. Vagy olajban is készíthető :)
Lehet, a Kedves kérdező is azok közé tartozik, akik azért nem esznek olajos ételeket, mert a csempéről is nehéz lesúrolni és akkor vajon mit csinálhat az olaj a beleinkben, gyomrunkban...
:) :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!