Vegetáriánusként fehérje bevitel?
egyre kevesebb kedvem van húst enni, a nagyüzemi körülmények miatt egyszerűen etikátlan.
abban biztos vagyok ,hogy nem szeretnék minden nap húst enni főleg nem minden étkezésre, sőt lehetőleg egyre kevesebbet azt is csak akkor ha valamilyen őstermelőtől vagy alternatív gazdaságból származik ahol állathoz méltó élete volt.
na de az lenen a kérdésem, hogy az egészséghez mennyi fehérje szükséges?
és milyen más forrásokból lenne érdemes bevinni?
Nekem pedig az lenne a kérdésem, hogy ez miért is jó?
Oké rosszul bántak az állattal. Szerinted melyiknek van több értelme?
A, Céltalanul szenvedett és a húsa a kukában végzi.
B, Szenvedett, de legalább nem fölöslegesen, mert megeszik.
Bármit teszel ő szenved a kérdés az, hogy miért szenvedjen?
Amúgy hüvelyesekben, gombában van bőven fehérje.
Nincs alternatív jóléti bio hústermelés felejtsd már el ezzel csak megnyugtatod a lelked . Aki pénzt akar keresni szárnyasokkal az ugyan úgy egymásra hányva nyomorba termeli ki őket . A bio engedély csak arról szól hogy a gazdának be kell mutatni az ellenőröknek egy parlag füvet ,azt nem ellenőrzik hogy a valóságban hogy történik a nevelés. Az a bio amit te otthon megtermelsz vagy személyesen mész el egy ilyen termelőhőz és lelellenőrized amit csinál.
Vannak akik meghalnának ha nem ehetnek húst vannak akik nem te melyik vagy vajon? Hiába számolgatod hogy mennyi fehérjét kéne növényekből bevinned ha nem bírod és csak szenvedsz abba betegedsz bele majd . A fehérjének nem is a mennyisége hanem a minősége a lényeg amit vegyes változatos növényevéssel jobban be lehet vinni de testépítésre nyilván kevés.Pl ott van a virágpor ami a 20aminósavával a legtökéletesebb fehérjeforrás ,30g felér fél kiló hússal de attól még éhes maradsz .
Egyébként nem jól tetted fel a kérdést ,az egészséghez nem az számít hogy mennyi fehérjét eszel hanem hogy mennyire értesz a helyes táplálkozáshoz. Fél ország beteg pedig húst zabálnak ,fél ország alul táplált pedig tömve van a teszkó és senki nem éhezik ,sok a dagadt .
Az egészséged függvénye nem egy paraméteren bukik hanem globálisan , lehetsz egészséges húsevéssel és vegával is de számos beteg vagy már halott ember van aki csak húst vagy csak egy növényt evett.
Tej, tojas, sajt. Gondolom azt csak eszel.
esetleg hal.
Az első válaszolónak.
Hallottad már azt az ősi mondást hogy azzá válsz amit eszel?
Ugye nem hiszed el hogy ez így van ,akkor nézd csak meg a világot és az embereket milyen sorsuk van ,milyen lelki betegek ,és milyen idegbetegek, és idióták.Mióta van rák? amióta felfedezték ugye...
Én sokkal inkább azért nem eszek már semmilyen húst mert ezt az információt nem akarom magamba építeni (kicsi kvantumfizika nem ámítás)
Másrészt nincs igazad mert ha fele ennyien se vennék meg azt a húst akkor a halálgyár egyszer csak eltűnne és meg sem születnének a kínzásra azok a szerencsétlen élőhalottak vagyis segítünk a nem fogyasztással rajtuk . A mérhetetlen termőföldeket sem kéne kizsákmányolni hogy tápot termesszenek rajta nekik.
Húst egye mindenki azt amit a portáján megnevel ,ja hogy nincsenek porták mert rákos sejt formájú városokban élünk akkor meg hajrá rák pusztuljon az emberiség.
első válaszolónak:
attól ,hogy én személy szerint nem azt fogyasztom még nem végzi a kukában, egyszerűen csak kisebb lesz rá a kereslet egy embernyivel, kevesebb csirke is elég lesz.
én úgy gondolom az emberek túlságosan sok húst esznek, passzióból, megszokásból, konvenciókból mert nem tudják máshogy elképzelni az életüket és azzal ,hogy én minimalizálom a húsfogyasztásom talán kevesebb csirkének kell meghalnia
másodiknak:
igen én is eléggé szkeptikus vagyok a bio termeléssel kapcsolatban, naivitás lenne azt hinni ,hogy amit az üzletekben veszek és bio az automatikusan humánusan is készült, de miért is ne lehetne elmenni megnézni vagy akár egy ismerőstől venni
igen azzal tisztában vagyok ,hogy az egészséges táplálkozáshoz igen sok minden szükséges és a fehérjebevitel csak az egyik momentuma a sok közül de most specifikusan ez a kérdés érdekel és köszönöm ,hogy fel hívtad a figyelmem arra a minősége fontosabb ,mint a mennyisége.
de hogy legyen valami konkrétum is és ne csak filozofálás a húsevés etikájáról
tojás, tofu, bab, lencse, borsó, magvak, zab
ilyesmikből próbálnám meg fedezni a fehérjét, csak kérdés,hogy átlagosan miből mennyit ?
én azt olvastam az ajánlott napi fehérjemennyiség 0,8 g/testsúly-kg
szóval ha 70kg vagyok akkor 70*0,8 = 56g fehérje
de szerintem az rengeteg
egy átlagos tojásban van 5 gramm fehérje
köles, zab, csicseriborsó, hüvelyesek, rizs
túró, tojás, sajt
a mennyit meg számold ki, ez több mindentől függ (neten baromi sok anyagot találsz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!