Kiderült hogy a szervezetem elvan nagyon savasodva és emiatt sokszor kijönnek rajtam allergiás kiütések. Szerintem ez a magas fehérjebevitel miatt lehetett, mert régen sokat szedtem ilyen táplálék kiegészítőket. (,? )
Van olyan táplálék kiegészítő vagy valami ami a savasodás megszüntetésében segíthet?
A neten úgy olvastam hogy az ásványi anyagokat tartalmazó vitaminoknak és a nitrogén-oxit teljesítmény fokozóknak van jó hatása de ez mennyire igaz?
Honnan tudod, hogy el vagy savasodva? Volt teszted, pisi teszt vagy valami más? Gyakran vagy beteges?
Én a helyedben nem nyúlnék már mesterséges anyagokhoz, táplálék kiegészítőkhöz, amibe ezt-azt még belekevernek.
Ne igyál kávét, ha eddig ittál! A kávék sav tartalma 4-5 között van. A kávé sav-bázis rendszered szempontjából nem tesz jót.
Inkább rengeteg zöldséggel és gyümölccsel hidd el kompenzálhatód a bajod. :)
Van lúgosító teakeverék. Sokan hülyének néztek, hogy ittam, mert abba ilyenek vannak, hogy céklapor, lucernafű, bodzabogyó, fekete áfonyabogyó, petrezselyem levél, borsosmentalevél, bojtorjángyökér, kardamom mag, gyömbér gyökér.
Vagy egy másik gyártótól:
* zöld tea
* édesgyökér
* Garcinia cambogia kivonat
* fehér eperfa levél
* japán zöld tea
* búzafű
* árpafű
De van sok fajta ezekből a lúgosító gyógyteákból. Meg kell találnod, hogy melyik jobb számodra.
Ha hiszed, ha nem, de nekem segített. Elkezdtem több gyümölcsöt és zöldséget enni. A húsfogyasztást visszafogtam. Láss csodát de elmúlt a könyökhajlatomban lévő ekcéma, amivel hónapokig küszködtem sajnos. Mihelyst több húst ettem és elhagytam a lúgosító teakeveréket visszajött.
Egyébként a gyógyszertárakban kapható bázikus hatású ásványianyag-keverék, amit kúraszerűen kell alkalmazni. Én azt még nem próbáltam, mert bevált a teakeverék. De ha nagyon elsavasodnék, akkor lehet kérek vmit a patikustól.
Egyébként két fajtát próbáltam a teákból. a Dr. Chen fajta jobban bejött. Ha este megittam melegen, minden édesítőszer és citrom nélkül, akkor másnap rendes, sok, könnyű székletem volt. :) és sokkal jobban éreztem magam a bőrömben. Nem voltam ekcémás, se beteges (se náthás, se fáradt stb.) Jót tett.
A másik fajta, az a Joshi bharátos, hát az nekem túl mentás volt, és nem volt ennyire érezhető hatása, nekem gyengébbnek tűnt, viszont páromnak az is jó volt. Lehet neki elég volt a "gyengébb" minőségű, lehet a szervezete erősebb volt, mint nekem. Kitudja...
Ha gondolod próbáld ki, ill. ha tudod , hogy nem vagy allergiás az ilyen füvekre.
Végszónak még annyit, hogy az étrendeddel tudod a legjobban a sav-bázis háztartásodat egyensúlyban tartani.
Mondok példákat, mire figyelj oda:
Savképzők: a húsfélék, a kolbászfélék, az állati zsírok, a vaj, a diófélék, a hüvelyesek, a fehér liszttel készült ételek, a sütemények, a tojás, az alkohol, a kávé.
Bázisképzők: a hagyma, a burgonya, az uborka, a káposztafélék, a gesztenye, a füge, a hántolatlan gabonák, a mazsola, a zöldséglevek, a gyümölcsök, gyümölcslevek, a szénsavmentes ásványvizek.
Ha lehet, akkor a cukor, édesítőszer és ízfokozók bevitelét csökkentsd. Én pl már nem cukrozok semmit utólagosan, se a sütit, se a teát...semmit. Inkább mézet használok, ahova kristálycukor kéne.
Igen, akkor tényleg el vagy savasodva. De ezen tényleg könnyen lehet javítani étrenddel.
Tarts egy kis diétát, majd menj el megint vérvételre, de hagyj egy kis időt a szervezetednek. Kb 1 hónapot.
Ha maradtak az értékek, akkor ott krónikus gond lehet. Reméljük nem. :-)
1. válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!