Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit tegyek, ha a környezetem...

Mit tegyek, ha a környezetem nem hajlandó elfogadni a vegán életmódomat?

Figyelt kérdés
A munkahelyemen, családon belül, sőt még a párom meg a rokonai se képesek tiszteletben tartani a döntésemet. Folyamatosan megy a veszekedés, kritizálás, mert szerintük baj van velem, nem vagyok normális. Kinevetnek, megaláznak, lehülyéznek, finnyásnak meg válogatósnak tartanak, mert "semmit nem eszek meg". Néha rákényszerítenek, hogy állati eredetű dolgokat egyek, és nem értik, hogy miért érzem olyan borzalmasan magam ettől, hogy a sírás meg a hányinger kerülget. Igyekszem saját kaját cipelni magammal mindenhova, de egyszer az is elfogy és utána nem lehet annyit se kérni, hogy bevásároljunk, rendeljünk (természetesen az én pénzemből), mert van "rendes" kaja, amit én akarok az meg nem az... Segítsetek! Mit csináljak?
2017. júl. 8. 22:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%

Ne már, hogy azt sértésnek tekintse bárki is, hogy nem eszel húst, mert rosszul vagy tőle.

A barátod egy utolsó tirpák, hogy még szekál is, nemhogy megvédene a rokonai előtt! Sürgősen tedd ki a szűrét...

2017. júl. 9. 11:49
 12/16 anonim ***** válasza:
83%

Szard le őket, és légy felnött. Én sem eszek meg semmit amit nem szeretek vagy amotöl rossszul vagyok pl. hus, és aki ezzel cseszeget, azt a továbbiakban ignorálom.

A pároddat meg dobd ki mert egy paraszt.

28n

2017. júl. 9. 12:43
 13/16 anonim ***** válasza:
87%

2.menet a részemről... OK, nem tudsz kiállni magadért. De miért nem tudsz elmenni és bevásárolni, ha kell? Én konfrontálódnék és előbb vesznék össze a fél világgal, mintsem kényszerítsenek, de megértem, hogy te más vagy. De mi lehet abban a rossz, hogy magadnak bevásárolsz a pénzedből? Ha ezen veszekednek, tényleg ereszd el a füled mellett. Minden határon túlmennek. Akármilyen is vagy, egy ponton meg kell védened magad, mert különben elég brutális környezetben megölnek. Jó, hogy vizet szabad innod. Mi lenne, ha olyan családod lenne, mint egyeseknek, hogy a laktóz- és gluténérzékeny gyereket válogatósnak nevezik vagy nem értik, miért kell valakinek egyáltalán valamirevaló kalória. Hagynád, hogy éhenhalj, miközben van pénzed? Ha nem, akkor gondolkodj el, hogy ebben a nem is olyan sokkal szolidabb helyzetben mit tehetsz. Ne érdekeljen a konfliktuskerülés, itt sokkal fontosabb dolgokról van szó. A testi és lelki egészségedről, önértékelésedről...etc.

De ha már konfliktuskerülő vagy, OK, eleve ne ülj velük egy asztalhoz. Akár menj el vacsoraidőben egy boltba vagy büfébe, egyél ott. Vannak passzív félmegoldások is.

Kényszerítés állati cucc evésére, ezt nem tudom felfogni, ez borzalmas.

Az én rokonaim egy része is hülyének nézett anno, kicsit veszekedtek is, de az ember nem azért vega, hogy megegye a húst (vagy a 3. tányér zsíros-szénhidrátos ételt, képest voltak kislányként abba belekötni, hogy csak 2 ember helyett eszem, nem 3 helyett), akárki is veri ki miatta a balhét. Lehet, hogy te ezt szoktad meg, de látod a hozzászólásokon, ez NAGYON NEM NORMÁLIS!

S a párunkat mi választjuk, nem csoda, hogy azt főleg senki nem érti, miért vagy vele, ha nem segít, sőt támad.

2017. júl. 9. 18:08
 14/16 anonim ***** válasza:
72%

Miért nem lehet rendelni? Fogod a telefonodat aztán rendelsz ennyi... legyél már egy kicsit talpraesett...

Rokoni közös kajálásokra viszem a saját kajámat, aki megsértődik rajta, pont le van szarva, majd kiheveri...

2017. júl. 18. 07:17
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
De amúgy nálam meg azon szoktak meglepődni, mennyi mindent megeszek vendégségben, eszükbe sem jut egy csonó kajáról, hogy az valójában vegan.
2017. júl. 18. 07:19
 16/16 A kérdező kommentje:
Jelentem, haladt előre valamennyit a helyzet. Továbbra sem hajlandóak tudomásul venni, hogy vegán vagyok (vagy hogy mi az), de már élből elutasítok mindent, nem tudják rám tukmálni, akármilyen agresszívak is. Viszont jó pár emberrel elég durván és komolyan összevesztem emiatt, kiabáltak is velem, én meg elsírtam magam. Megint olyan helyzetbe keveredtem, amit utálok, nagyon megbántottak, sokakkal megromlott vagy megszűnt a kapcsolatom. Félek, hogy nem volt jó döntés, hiába így helyes. Tanácsoltátok, hogy dobjam ki a párom, nos lassan ott tartok... Már egy ideje nem utazom le hozzá és a rokonaihoz vidékre. De! Legutóbb beleegyezett, hogy elmenjünk egy vegán étterembe, meglátjuk még, hogy mi sül ki ebből...
2017. nov. 1. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!