Mit tegyek, ha a környezetem nem hajlandó elfogadni a vegán életmódomat?
Én is vega akarok lenni. Pedig nekem tényleg semmi okom nincs rá, hogy vega legyek. Nem sajnálom az állatokat imádom a húst, csak úgy érzem kevés zöldséget stb. eszem így talán ha vega lennék több zöldséget tudnék enni és talán egészségesebb lehetnék.
A párodnak meg csinálj olyan kajákat amiket nem szeret. Aztán mondd azt neki, hogy ez pedig rendes kaja.
Ööö, azt jól értem, hogy a "párod" is egy intoleráns bunkó?
Az első lépés, hogy dobd ki. Így egy csapásra két problémától is megszabadulsz: tőle és a családjától.
A következő lépés az, hogy költözz el otthonról, akkor a napi stressz is megoldódott.
A munkahelyeden pedig keresd olyanok társaságát, akik értelmes emberek, ott nem hiszem hogy ez szóbakerülne, plusz az erőltetés sem téma, hiszen a saját ételed viszed.
És tarts ki a döntésed mellett :)
Nem tudom, hogyan élhetsz, de nekem ez elég vad. A párod, ha lehülyéz, dobd ki, a kollégáidnak semmi közük hozzá... Ha a család nem érti, nem érti, próbáld leállítani őket (nekem valószínűleg menne, de nekem megvan a magam személyisége hozzá, sosem tűrném, hogy intoleráns ignoránsak átgyalogoljanak rajtam és azt tuti nem eszem meg, amit nem akarok, amíg van pénzem ételre, sőt egy ideig utána sem. dolgozol, csak van pénzed).
Hogyhogy rákényszerítenek állati eredetű dolgok evésére? Nem vagyok még vega se (voltam s közel állok hozzá, de nem), de tisztelem a vegán vegán ételhez való jogát... Semmi baj nincs vele.
Mi az, hogy nem lehet kérni a bevásárlást a TE pénzedből? Nem tudsz bevásárolni? Miért nem? S hogy fajult a dolog odáig, hogy nem adják meg neked a legalapvetőbb tiszteletet? Mert hogy beszólnak, sajna sok ember ilyen, de itt durvábbnak tűnik a helyzet.
De, a vegán étel teljesen rendes kaja, elbeszélgetnék a családoddal. Kár, hogy nem élhetek velük egy hétig, ha egy rendes vegán életmódba beleszólnak, én simán kiakasztanám őket és sírva könyörögnének vissza téged, illetve reménykedni lehet, de elég lelkes vitákat robbantanánk ki a családoddal, egy ideig szórakoztató, hosszabb távon én is a békét szeretem. Az én környezetem szerencsére teljesen szuper étkezés tolerancia szempontjából. Én magam is kizárólag az egyértelműen egészségtelen étrendnél szólalok meg, van annyi eszem, hogy tudjam, nem mindenkinek jó az az étrend, ami nekem az ideális s az ízlés is különbözhet.
A sarkadra kéne állni vagy nem foglalkozni velük, van pénzed, azt eszel, amit akarsz (tényleg nem értem, mi a gond itt). Bizonyos személyiségű embereknek ez roppant nehéz, de... Nem taposhatnak el s alázhatnak meg folyton... :( Nem lehetne olyan párod, aki megvéd? Mindenki ellened van s te sem véded meg magad :(
Ez tényleg probléma lehet, vagy csak trollkodás?
Mi az hogy a saját pénzedből sem rendelhetsz "nem rendes kaját"?
A munkahelyen ki foglalkozik azzal, hogy a másik mit eszik?!
Mi az, hogy "rákényszerítenek" hogy állati eredetű ételt egyél? fegyvert nyomnak a fejednek?
Ha a kérdés komoly, akkor a válasz: szakítsd meg a kapcsolatot velük! Akik ennyire nem tisztelnek, azokra ne pocsékolj időt/ érzelmeket.
A kollégákat meg ....d le! Több mint 30 éves munkaviszonyom van, de mégy egyetlen esetre sem emlékszem, amikor bárki azzal foglalkozott volna, hogy a másik mit eszik.
De szerintem ez troll kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!