Miért vagyok rosszul a hústól, tojástól?
Két hete kezdtem elhagyni a húst az étrendemből, szép lassan, fokozatosan, talán 3-4 napja, hogy már nem ettem ilyesmit. Nem terveztem örökre vega lenni, többen mondták, hogy néha jót tesz a szervezetnek, ha pár hét erejéig elhagyjuk a húst, mert így jobba kitisztul a szervezetünk.
Tegnap reggel szerettem volna konzerves halat enni, régebben is nagyon szerettem, de majdnem kihánytam. Most vacsorára tojást sütöttem, de attól is rosszul lettem, fáj a gyomorom, hányingerem van. Ez normális?
2 hét, emberek. Én 8 évig nem ettem húst és természetesen nulla bajom lett tőle, miért is lett volna? Volt közte 1-2 év, amikor tojást sem kívántam s azt sem ettem. Eza normális, hogy azember vissza tud térni. Valami extra speciális érzékenysége lehet, vagy baja volt az ételnek. Tojásallergia még létezik is (bár nem hinném, hogy így hipphopp kifejlődne), de húsallergiáról nem tudok, maximum ugye pszichés okokból készül ki az ember, ha nem romlott a hús...
Esetleg nem ettél valami mást is, kérdező, amit már rég nem..? Bizonyos ételektől könnyű elszokni, bár nem 2 hét alatt...
Aki szerint levelet csipeget a vega, az nem ért hozzá. Amúgyis mindenevők vagyunk, nem húsevők, de a legelészés sem megy nekünk, az tény.
"húsallergiáról nem tudok"
Pech, ettől még létezik, nekem 8 évesen mutatták ki.
Amúgy nem, két hét alatt valóban nem szokik el a szervezet, évek alatt viszont előfordulhat, hogy az adott ételcsoport emésztéshez szükséges enzimek termelődése csökken, ekkor okozhat rosszullétet a fogyasztásuk. Így viszont én is pszichés okra vagy romlott kajára gyanakodnék.
Amúgy nem tisztul ki a szervezet a hús elhagyásától, a máj és a vese minden áldott nap "tisztítja", amennyire ez szükséges, semmilyen extra "méregtelenítésre" nincs szükség.
Nekem elég gyenge gyomrom van, és én nem bírnám éhgyomorra az olajos, konzerves halat.
Tojás meg lehet, hogy romlott volt, esetleg túl forrón etted vagy bármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!