Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Lenmagtojás bol lehet tésztát...

Lenmagtojás bol lehet tésztát gyúrni?

Figyelt kérdés
2017. jún. 24. 14:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Sima durum vagy rétes lisztből is lehet tésztát gyúrni, mindenféle tojás vag tojáshelyettesítő nélkül. a lnyeg, hogy nagyobb legyen a lisztszemcse, mint a finomlisztnél. A boltban kapható durumtészta is csak búzalisztet tartalmaz, semmi mást, mégis összeáll. Ezért még nem is próbáltam lenmagtojást rakni bele, de biztos úgy is működne (piskótákat szoktam lenmag liszttel dúsítani, úgy is szépen egyben maradnak, nem feltétlen kell külön kikeverni a vízzel)
2017. jún. 24. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 Carragher_x ***** válasza:
63%

Olyan, hogy lenmagtojás nem létezik. Ami létezik, az a lenmag és a víz, amit akárhogy kevergetsz sosem lesz belőle tojás.

A tésztába egyébként nem szükséges tojás.

2017. jún. 24. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor köleslisztbol, hajdina lisztből vagy zabpehely lisztből is működhet tojás nélkül?
2017. jún. 24. 16:29
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
hajdinából és zabpehelyből csináltam már :) csak a megfelelő liszt-víz arányt kell megtalálni, és a szükséges főzési időt
2017. jún. 24. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) esetleg le tudnád nekem írni? Illetve azt szeretném kérdezni, hogy másnap nem szárad ki a tészta a tojás hiánya miatt? :)
2017. jún. 24. 17:01
 6/11 anonim válasza:
21%
Persze.Tudsz még fából vaskarikát is.Ügyes vagy,ne add fel.
2017. jún. 27. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A sütemény a zsíradék miatt nem szárad ki.

(Hajtogatott vajas leveles tészta - nincs benne tojás.)

A sok tojást és külön zsíradékot egyáltalán nem tartalmazó sütemények is a zsírtartalom miatt nem száradnak ki - mert a tojás sárgájának igen magas a zsírtartalma.

2017. jún. 27. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

A tojás hiánya miatt nem szárad ki, sőt, ha pl. kelt kalácsba tojásfehérje is kerül, nem csak sárgája, akkor hamarabb fog kiszáradni.

De bármilyen tésztát levegőn hagysz, az a levegő páratartalmával egyező nedvességtartalmat ér el előbb-utóbb: a puha, nedvdúsabb tészták kiszáradnak, a ropogós, csak lisztet és zsiradékot tartalmazók megpuhulnak.

2017. jún. 29. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

7-es válaszoló

A hajtogatott leveles tésztában búzaliszt van, ami gluténtartalmánál (magas fehérjetartalmánál) fogva teljesen máshogy viselkedik, mint más lisztek.

Ha sok a zsiradék a tésztában, az biztosan puhább lesz, mintha kevés van, vagy nincs benne, de ez nem egyenlő azzal, amikor a nedvességtartalom miatt puha a tészta.

2017. jún. 29. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

És egyáltalán nem mindegy, milyen tésztát szeretnél készíteni, keltet, piskótát, száraztésztát, stb stb.

Gyakorlatilag búzalisztből bármelyiket el lehet készíteni tojás nélkül is (még a piskótát is), a gluténtartalom miatt. Ha viszont egyúttal gluténmentesen szeretnéd, akkor a célnak megfelelő különféle lisztkeverékeket kell használnod.

2017. jún. 29. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!