Hogy csináljátok ti a paradicsomszószos tésztát?
Megmondom őszintén, én kész spagettiszószt szoktam venni és azt turbózom fel egy kicsit.
A legfinomabb a Bertolli "zacskós" Original vagy Pikáns szószt szoktam venni. Ez alá pirítok egy kicsi vöröshagymát, esetleg teszek bele fokhagymát, oregánót. Nagyon fincsi szokott lenni.
Ha sok időm van, akkor főzök zöldségeket (répa, zeller, cikkuni, stb.) és ezt turmixolom bele a natúr paradicsomszószba és ezt fűszerezem, pirítok alá hagymát.
"A legfinomabb a Bertolli "zacskós" Original vagy Pikáns szószt szoktam venni." = A legfinomabb a Bertolli "zacskós" Original vagy Pikáns szósz.
...így értelmesebb a mondat :-)
Megpirítok pár dolgot: vékony karikára vágott savanyú uborka, olívabogyó, paprika, sok hagyma.
Erre rá egy kis konzerves paradicsompüré, bele ketchup, fűszerek: só, színesbors, oregánó.
Tésztával összekeverem, tetejére sajtot reszelek.
Kb. fél dl olajat felforrósítok, azon egy evőkanál kristálycukrot megbarnítok, míg egész picit habzani kezd, akkor gyorsan rá egy jó nagy fej (lila)hagyma egész apróra vágva, és a fűszerekkel (majoranna, köménymag, bazsalikom, babérlevél, szemes bors... ízlés szerint) egy darabig pirítom, aztán kevés vízen puhára párolom a hagymát, mikor kész (10-15 perc)kiveszem a babért meg a szemes borsot és ráteszek 3-4 dl sűrített paradicsomot, sózom, aztán hogy megbuggyant elzárom a gázt, ráteszek 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, és kész a mártás.
A tésztát (12,5 dkg/fő szárazon) 5-6 percig főzőm, míg majdnem puha, akkor összekeverem a mártás felével és fedő alatt 5-10 percig áll, ezután tányérra, rá a maradék szószt és a reszelt sajtot, kis parmezánnal ízesítve egy született olasznak sem lesz semmi kifogása...
Gombával is lehet, és/vagy egy kis Vegetával, úgy még jobb, a gombát a hagyma párolásának vége felé elég bedobni, mert elmegy az íze...
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!