A vegánok szoptatnak? Az ember rendszertanilag, biológiailag állat, az anyatejben állati fehérje van. Ha nem szoptatnak, mit adnak a babának?
Azokon túl, amit már előttem leírtak...Attól, hogy én nem eszem valamit, a gyerekemnek miért kéne ugyanúgy?
Ő egy másik ember más igényei lehetnek. Kezdetben az anyatej nyilván, hiszen csecsemő. De meg fogom ismertetni minden élelmiszercsoporttal, mértékkel. Fog kapni minőségi háztáji húst, tojást, tejet, zöldséget és gyümölcsöt. A maga szintjén mindig eldöntheti majd, melyiket részesíti előnyben.
Persze, hogy szoptatnak. A vegánok inkább az etikai hátterére koncentrálnak és attól, hogy táplálja a babát anyatejjel egy állatnak sem esik bántódása, az az anya önálló döntése.
Ha tehéntejjel táplálja, attól esetleg esik bántódása a tehénnek, mert nem a tehén saját döntése volt, hogy hormonkezeljék, mesterségesen megtermékenyítség, 9 hónapig hasas a borjával, akit aztán elvesznek tőle és megy a hamburgerbe és a mamatehén még egy csomó ideig bőg utána... a vegánok valami ilyesmire koncentrálnak. Én nem vagyok ugyan vegán, de meg tudom érteni ezeket az érveket.
Semmi paradoxont nem látok a dologban. Etikailag is OK, de amúgyis, a csecsemőnek a saját faja anyateje messze a legjobb. Ha nem szoptatná a kicsit, azzal egy embert (aki persze állat) károsítana...
Amúgysem csak növényt esznek a vegánok, de persze az anyatej állati, csak teljesen érthető kivétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!