Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok szoptatnak? Az...

A vegánok szoptatnak? Az ember rendszertanilag, biológiailag állat, az anyatejben állati fehérje van. Ha nem szoptatnak, mit adnak a babának?

Figyelt kérdés
Nem vegetáriánusok, akik "csak" húst nem esznek, hanem akik semmilyen állati eredetű élelmiszert nem esznek.

2017. máj. 25. 11:26
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Autista? Hat ez hogy jon ide? Nem vagyok autista. Feltettem egy kerdest, hogy a tisztan novenyi etrendbe belefer-e a nem novenyi tej. Megkaptam a valaszt: igen. Hogy jon ide az autizmus????
2017. máj. 26. 15:48
 22/27 anonim válasza:
27%
Bocsánat, csak még életemben nem láttam ilyen degenerált kérdést.
2017. máj. 26. 16:14
 23/27 anonim ***** válasza:
48%
az agyam ennél a kérdésnél ledobta az ékszíjat. Sok éve vagyok vegán, de ez még nálam is felküldte a hőmérsékletet a 3D-nyomtatófejben
2017. jún. 1. 21:17
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Azokon túl, amit már előttem leírtak...Attól, hogy én nem eszem valamit, a gyerekemnek miért kéne ugyanúgy?

Ő egy másik ember más igényei lehetnek. Kezdetben az anyatej nyilván, hiszen csecsemő. De meg fogom ismertetni minden élelmiszercsoporttal, mértékkel. Fog kapni minőségi háztáji húst, tojást, tejet, zöldséget és gyümölcsöt. A maga szintjén mindig eldöntheti majd, melyiket részesíti előnyben.

2017. jún. 4. 22:26
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy szoptatnak. A vegánok inkább az etikai hátterére koncentrálnak és attól, hogy táplálja a babát anyatejjel egy állatnak sem esik bántódása, az az anya önálló döntése.

Ha tehéntejjel táplálja, attól esetleg esik bántódása a tehénnek, mert nem a tehén saját döntése volt, hogy hormonkezeljék, mesterségesen megtermékenyítség, 9 hónapig hasas a borjával, akit aztán elvesznek tőle és megy a hamburgerbe és a mamatehén még egy csomó ideig bőg utána... a vegánok valami ilyesmire koncentrálnak. Én nem vagyok ugyan vegán, de meg tudom érteni ezeket az érveket.

2017. júl. 1. 16:23
 26/27 anonim válasza:
Szerintem teljesen jogos a kérdezőben felvetődő kérdés. A vegánok nem csak etikai okokból nem fogyasztanak állati eredtű fehérjét. Rendszertanilag, biológiailag az ember is állat. Így szerintem is paradoxon....
2018. ápr. 17. 10:23
 27/27 anonim ***** válasza:

Semmi paradoxont nem látok a dologban. Etikailag is OK, de amúgyis, a csecsemőnek a saját faja anyateje messze a legjobb. Ha nem szoptatná a kicsit, azzal egy embert (aki persze állat) károsítana...

Amúgysem csak növényt esznek a vegánok, de persze az anyatej állati, csak teljesen érthető kivétel.

2018. ápr. 17. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!