Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok szoptatnak? Az...

A vegánok szoptatnak? Az ember rendszertanilag, biológiailag állat, az anyatejben állati fehérje van. Ha nem szoptatnak, mit adnak a babának?

Figyelt kérdés
Nem vegetáriánusok, akik "csak" húst nem esznek, hanem akik semmilyen állati eredetű élelmiszert nem esznek.

2017. máj. 25. 11:26
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
2017. máj. 25. 12:32
 12/27 anonim ***** válasza:
24%

"Aki meg kulon rendszertani kategorat akar maganak, az tolem tegye, engem nem zavar :)"

Szemmel láthatóan rohadtul zavar, lepontoztad.

És az is rohadtul zavarna, ha édesanyáddal együtt állatként kezelnének a társadalomban.

Pl tenyésztenének, pároztatnának, ivartalanítanának, vágóhídra küldenének, vagy - ne legyünk annyira pesszimisták, jobb esetben erdőben élnétek - vadként megadnák a kilövési engedélyt rátok stb.

Sajnálatos, hogy ezeket nem tanítják "bioszból" és társadalomismeretből sem. De még pótolhatod, ha utánagondolsz ezeknek lepontozás helyett.

2017. máj. 25. 12:43
 13/27 A kérdező kommentje:

Azert pontoztam le, mert a valasz nem volt szerintem hasznos. Erre valo a pontozas. Feltettem egy kerdest, te nem adtal ra valaszt, ezert nem hasznos. Ennyi.

Nem tekintek magamra, anyumra, rad se, meg senkire allatkent. De nem biologialiag emelkedtunk ki az allatvilagbol, hanem tarsadalmilag. Es en nem a tarsadalmi statuszunkat firtattam a kerdesben, hanem a biologiai "osszetetelunket".

Na a masodik hsz-edet nem pontozom, bar ez sem hasznos, de latom, hogy zavar teged.

Hja, fennakadtal a "biosz" megfogalmazason, hat az en idomben igy hivtuk a suliban. Ooo ize, az iskolaban, bocsi.

2017. máj. 25. 13:00
 14/27 A kérdező kommentje:

Off: emlekszem egeszen konkretan arra a tizensok evvel ezelotti biologiaorara, mikor a tanar a kepunkbe vagta, hogy az ember az allatok koze sorolando rendszertanilag. Ezt akkor, 18 evesen sertonek ereztem :) De aztan belegondoltam, hogy attol, hogy az eletmodunk, a taplalkotasunk, a kepessegeink, a gondolkodasunk kiemelnek bennunket az allatvilagbol, attol meg a biologiai mukodesunk nagyjabol ugyanaz...

Na de a lenyeg, megkaptam a valaszt, szoptatnak a veganok, mert az az elveikkel nem utkozik.

2017. máj. 25. 13:10
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Márpedig az ember állat, mi más lenne? Kladisztikailag amniota, synapsida, therapsida...etc. vagyunk.

De aki nem szereti a kladisztikát...

Az állatok országába tartozunk, gerinchúrosok, gerincesek, emlősök, főemlősök, emberfélék vagyunk.

Csak mert az állat szó pejoratív is lehet, még teljesen normális neve egy nagy csoportnak, amibe a homo sapiens tartozik.

Állatok vagyunk s egy csomó érdekes állat ősünk s rokonunk van. Ott van pl. a Pikaia, ha elég messzire megyünk, az konkrétan ősünk :P

2017. máj. 25. 16:53
 16/27 anonim ***** válasza:
25%

"nem volt hasznos"

- de, mert ha az ember ember, akkor a szoptatás alatt nem tekintheted úgy, hogy "állati fehérjét kap"

Azt kapja a csecsemő, ami neki teremtetett.

*

Örülök, hogy nem tekintesz állatként magadra, senkire - emberre kizárólag EMBERKÉNT lehet tekintetni. Én is úgy tekintek Rád, rátok, csak abban voltam engedékeny, hogy te magadat és szeretteidet minek nézed. (egyből megértetted, hogy miért nem jó a kérdésed, de most már csak azért is..:) Sok keserű példát hozhatnék, ami szenvedést okoz az embereknek, és ami ebből indul ki, hogy milyen faj, vagy "állat". Ha egy embert nem veszek emberszámba - az embertelen és a legnagyobb bűnök indulnak ki ebből. A legszomorúbb, hogy aki azt hangoztatja az ember állat - magát nem tekinti persze annak, és teljesen immorálissá válhat, mindent megenged magának

---

Hát 18 évesen még működött az igazságérzeted, de baj, hogy a szerencsétlen biológia tanárod miért nem tisztázott dolgokat?

Az ember nem csak fizikai test,hanem:

test- lélek- szellem.

Az, hogy gerinces, emlős stb., csak a fizikai testre vonatkozik - de az ember MINDIG, MINDENKOR test-lélek-szellem - tehát minden megnyilvánulását így kell nézni, nem választhatod ketté "kiemelkedés" szempontjából.

Szövevényesen MINDIG hat is egymásra a három: pl pszichoszomatikus betegségeknél jól láthatod.

A személy fogalmáról pedig társadalomismereteken kellett volna tanulni.

"eletmodunk, a taplalkotasunk, a kepessegeink, a gondolkodasunk kiemelnek bennunket az allatvilagbol, attol meg a biologiai mukodesunk nagyjabol ugyanaz..."

Nem, a fenti áthatások miatt. Az édesanya dúdol, énekel, mesél a szoptatás után a kicsinek, a szülei, nevelői is a kisgyereknek - valójában attól "emelkedik ki az állatvilágból" - szólény lesz, szavakkal tud gondolkodni, beszélni, beszédet érteni, felnőttként elvontan gondolkodni, matematikát művelni, zenélni - ezekre megvan a LEHETŐSÉG az embernek született lénynek, de születésével ez csak potenciálisan adott.

A képességeink nem emelnek ki maguktól, sőt! hát soha nem fogunk olyan gyorsan futni, mint a gepárd, olyan szépen szőni mint a pók, vagy olyan szabályos minimálfelületet építeni, mint a méh a méhsejteket.

Ha felnőtt embert nem látna maga körül az újszülött- nem tanulna meg beszélni, és egy idő után nem is lehetne megtanítani (a Maugli mese, valójában volt így állatok közt nevelkedett ember. A függőleges testhelyzetet sem venné fel!Nagyon nehéz gyógypedagógiai feladat a vakon születetteknél ezt elérni)

2017. máj. 25. 17:00
 17/27 A kérdező kommentje:
Tequila Sunrise, egyebkent hasonlo velemenyen vagyunk, csak mas oldalrol kozelitjuk meg a temat. Abban nagyon egyet ertek, h test-lelek-szellem vagyunk, nem egy darab hus. De a kerdesem az megis a lecsupaszitott porhuvelyunkre vonatkozott, arra az anyagra, amibol az felepul es arra a mechanizmusra, ahogyan biologiailag-kemiailag mukodik ez a test, ami bennunket hordoz. Szoval szerintem valahol mindkettonknek igaza van, csak mas a nezopont. Es megis milyen jot vitatkozunk a semmin XD
2017. máj. 25. 21:30
 18/27 anonim ***** válasza:
36%

- nem, nem semmin, ez fontos téma,és a tanulmányok alatt elhanyagolt/félremagyarázott téma: Mi az ember?

Az ember anyaga, fizikai teste magában nem működik biológiailag-kémiailag. A halott lebomlik, a szellemtől magára hagyott dolgok lebomlanak, nem fejlődnek, a bomlás felé tartanak az entrópia szerint is. Az élő ember (állat, növény is, minden élő) kezdettől, fogantatástól fogva formaképző erők szerint "építkezik" nő, alakul, fejlődik - majd az embernél 26-30 év körül ez leáll. De utána is egy erő, ami mozgatja - ha nem akarsz, reggel a horizontális testhelyzetből nem kelsz fel, minden lépés akarati - még ha nagyon gyorsan történik, és nem tudatosul, akkor is a szellem-lélek-test együtt él, mert az élő embernél lényegileg Egy.

Ajánlom neked: Scaligero Értekezés az élő gondolatról - című tanulmányát.

[link]

Köszönöm a beszélgetést.

2017. máj. 25. 23:00
 19/27 anonim ***** válasza:
0%
A tehénhúsban is állati fehérje van, pedig nem eszik állatot... nem értem a logikádat...
2017. máj. 26. 08:12
 20/27 anonim válasza:
0%
Te autista vagy, kedves kérdező?
2017. máj. 26. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!