A zöldségpástétom, amit vettem, valójában zöldség ízű pástétom volt, kvázi májkrémet ettem. Nem lesz bajom?
Furcsa volt kicsit az íze, de szendvicsben ettem, sok zöldséggel, annyira nem érződött. Én buta csak gyorsan lekaptam a polcról, az volt a csomagolásán, hogy "zöldséges pástétom", eszembe nem jutott, hogy ez jelentheti azt, hogy egy májpástétomban vannak zöldségek. Mikor kidobtam a csomagolását, akkor pillantottam rá az összetevőkre, hát sertésmáj, bőrke, egyéb nyalánkságok voltak benne... :(
10 éve vagyok vegetáriánus, lehet ettől valami bajom? A hasam eléggé fáj. Sok rémtörténetet hallottam arról, hogy valaki hosszú kihagyás után evett húst, és rosszul lett tőle, kórházba került, stb.
Amúgy egy kis, 100 grammos csomag volt, talán ez még nem okoz problémát, ráadásul ennek csak bizonyos százaléka tényleges hús, ha jól gondolom.
Köszi a segítséget előre is! Ne essetek nekem légyszi, hogy nem dől össze a világ, mert tudom, hogy nem, csak inkább megijedtem, nem tudom, kéne-e tennem valamit. Van itthon édeskömény teám, az jó lehet ilyen esetben? Elvileg könnyíti az emésztést.
Alapból a bolti pástétom húsos, nincs mese. Gondosan meg kell nézni. Ha az lenne ráírva, hogy zöldségpástétom, akkor is lehetne benne állati, hisz zöldségételekben is lazán van. Ha valamit nem eszik az ember, résen kell lennie. Vagy alapanyagokat venni.
Én naivitásnak látom a kérdező hozzáállását a választás pillanatában, de annyira nem vészes, hogy beszóljunk miatta, amúgyis mindannyian csinálunk jóval nagyobb butaságokat, el nem tudom képzelni, hogy nem. Neki nem természetes, hogy a zöldséges pástétomban hús van. Én mindig elfelejtem, hogy van ember, aki dohányzik. Ez már csak ilyen, a saját kis világunkban élünk :P
Szerintem nem, de hasfájás, bélgörcsök előfordulhatnak. Ahogy előttem is elmondták; már nem termel olyan enzimeket a szervezeted, amik az állati fehérje lebontásához kellenek, így kvázi idegen méreganyagnak veszi a gyomrod a húst vagy belsőségeket.
Kórházba az a vegetáriánus kerülne, akit átvernek, és megetetik valamilyen vörös hússal, sertés - vagy marhahússal.
Én kb 4 éve vagyok teljesen vegetáriánus, de korábban is tartottam nagy húsmentes időszakokat, egészségügyi szempontból. Nekem olyannyira alkalmazkodott ehhez a szervezetem, hogy mikor még 4 éve megkínáltak egy pár falat steak-kel és én hülye, nem mertem visszautasítani, rá fél órára kihánytam mindent... :/
Akkor döntöttem el, hogy nem szórakozok én, felvállalom, hogy vega vagyok, és senki ne sértődjön meg, ha nem eszem a főztjéből, de nem akarok beteg lenni.
Köszi a további válaszokat is! Naiv voltam, ez tény. Siettem is, gyorsan le akartam tudni a vásárlást, megörültem ennek, lekaptam, nem gondolkodtam rajta. Nekem tényleg nem egyértelmű, hogy egy pástétom húsos lenne, nem is nagyon ettem régebben sem olyat. Most megtanultam legalább a leckét - nem szabad futtában bevásárolni, ha mégis, új terméknek legalább itthon elolvasom a címkéjét :)
Amúgy hasmenésem volt tegnap, mai nap csak minimális kekszet meg banánt eszegettem, így nem volt gond. Nem irigylem azt, aki hosszú idő után visszáll a húsra, ha ezen kell átesnie!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!