A zöldségpástétom, amit vettem, valójában zöldség ízű pástétom volt, kvázi májkrémet ettem. Nem lesz bajom?
Furcsa volt kicsit az íze, de szendvicsben ettem, sok zöldséggel, annyira nem érződött. Én buta csak gyorsan lekaptam a polcról, az volt a csomagolásán, hogy "zöldséges pástétom", eszembe nem jutott, hogy ez jelentheti azt, hogy egy májpástétomban vannak zöldségek. Mikor kidobtam a csomagolását, akkor pillantottam rá az összetevőkre, hát sertésmáj, bőrke, egyéb nyalánkságok voltak benne... :(
10 éve vagyok vegetáriánus, lehet ettől valami bajom? A hasam eléggé fáj. Sok rémtörténetet hallottam arról, hogy valaki hosszú kihagyás után evett húst, és rosszul lett tőle, kórházba került, stb.
Amúgy egy kis, 100 grammos csomag volt, talán ez még nem okoz problémát, ráadásul ennek csak bizonyos százaléka tényleges hús, ha jól gondolom.
Köszi a segítséget előre is! Ne essetek nekem légyszi, hogy nem dől össze a világ, mert tudom, hogy nem, csak inkább megijedtem, nem tudom, kéne-e tennem valamit. Van itthon édeskömény teám, az jó lehet ilyen esetben? Elvileg könnyíti az emésztést.
Ki tudja, mennyire vagy érzékeny? Alapból nem hinném, hogy egy vegának baja lenne, ha újra eszik húst. Sok ilyen eset van és sosem írták ezt. Én kb. 8 év vegaság után ettem újra húst, nekem a világon semmi bajom nem lett, de miért is lett volna? Bár én rendes húst szoktam enni, az erkölcsi fenntartásaim a nagyüzemi állattartással ugyanúgy megvannak.
De akad pár ember, aki rosszul lesz a húsmentességtől, még ha ez nem is logikus, bizonyára az ellenkezője is megvan, főleg nem rendes húsnál.
Nagyon kicsi része hús vagy zsír, szinte teljesen biztosra veszem, hogy semmi bajod nem lesz.
Ilyen hosszú idő alatt a bélflóra és a termelődő enzimek bizony átállnak az általad fogyasztott ételekhez.
Szóval igen, hasfájás, hasmenés előfordulhat, komolyabb baj nagyon valószínűtlen.
És sajna mindenen mindig olvasni kell, én a múltkor egy csokis kekszbe futottam bele, aminek az összetevői között csirkeapríték szerepelt. Igen, jól olvasod, csirkeapríték, a csokis kekszben. Persze fel volt sorolva korrektül az összetevők közt, de na... Mit keres az benne???
Igen, én is ezt olvastam, hogy bizonyos enzimek termelésével ilyenkor leáll a szervezet, mert nincs szüksége rájuk. Nem tudom, mennyi igaz ebből, nem értek hozzá.
Természetesen senkinek nem hibája, én egy szóval sem mondtam ilyet. Én a hangnemet nehezményeztem, meg a kérdésemre nem releváns válaszokat. Merthogy a kérdésem az volt, hogy vajon lehet-e tőle bajom. Erre a normális, hasznos válasz - meggyőződésedtől függően - kétféle lehet: a) igen, lehet, és pedig azért, mert... / b) nem lehet, és pedig azért, mert...
Az, hogy hülye vagy bmeg, akárhogy is nézem, nem releváns válasz, egyszerűen azért, mert nem azt kérdeztem, hogy hülye vagyok-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!