Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusok. Többet költete...

Vegetáriánusok. Többet költetek élelmiszerre mióta vegák vagytok?

Figyelt kérdés
Nem rég feljött ez a kérdés. Mivel én gyerekkorom óta az vagyok és egyedül élek tehát nincs párom se aki igényelné a húst ezért nem tudom hogy többet költök e mint valaki aki nem vegetáriánus.

2017. máj. 5. 07:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
68%

Sokkal olcsóbb vegaként ennem, a szezonális vagy eltett zöldség olcsó, a minőségi hús nem. A házi tojás jobb árú a húsnál s értékesebb fehérjét ad és rengeteg kalóriát a sok zsír miatt :) Mert ugye a zöldség az csak úgy van, mert szeretem, jóllakni nem lehet vele.

DE természetesen csillagászati összegeketel lehet költeni bármely étrenden s aki húst eszik hússal, az is ehet viszonylag olcsón. Ismerek egy nem valami gazdag embert , aki 2 fiúgyermeket nevelt, mindig húst ettek (nem olyan minőségben, mint ami nekem alap). Anyám sokkal többet költhetett kettőnk étkezésére, nálunk heti egyszer, majd a vegaságomtól kezdve kb. sosem volt hús :)

De én voltam paleo és ketogén étrenden is, odafigyelve nem drágák (valamiért az a hit, hogy azok, nem értem). A ketogén egyébként extrém olcsó nálam, az mindig erősen leviszi az ételköltségeimet, főleg, hogy mindig húsmentesen csinálom.

A fehérje az, amit nehéz nagyon olcsón s kompletten összehozni, a többi nem vészes. De azért vannak igen olcsó növényi fehérjeforrások.

A gyümölcs elég drága, aki abból visz be sok kalóriát, az rosszabbul jön ki, mint én, aki inkább zsírt eszem. De a bolti vackokkal lehet a legtöbbet feleslegesen költeni...

2017. máj. 5. 12:26
 12/21 anonim ***** válasza:
31%

Egyéni, ki mivel lakik jól. Soha, semmilyen zöldségétellel nem lakom jól, 2 kilóval sem, pedig akkor már rég feszülök. De az éhség marad. Hiába erősen zsíros, nem lakom jól vele, pont. A hüvelyeseket nem számolom ide, azoknál van esély, mert az fehérjedús. De a sima zöldség esélytelen.

Van, akinek számít a rost és a térfogat, ez elég tipikus, de a fehérje a leglaktatóbb makrotápanyag, a szénhidrát a legkevésbé laktató. Ha vannak is hatalmas egyéni különbségek.

De egy vega simán ehet extrém szénhidrátszegényen, úgyhogy ez nem a vegaság kérdése.

Azért is nehéz az ilyen vega kérdésekkel, mert vega étrend és vega étrend közt hatalmas különbség van. Lehet egészségtelen, kiegyensúlyozatlan vagy egészen remek, lehet 80% szénhidrát vagy 80% zsír normál kalóriaigénynél, lehet növényi s lehet állati fehérjére alapozni, lehet értelmesen drága vagy viszonylag olcsó, ahogy lehet értelmetlenül drága vagy extrém olcsó, ami tápanyaghiányt okoz, mert egészséges étrendhez azért kell némi pénz, havi párezerből nem megy.

2017. máj. 5. 12:34
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát nálam ez az "egészség mánia 3 hullámos volt, elősször csak számoltam a makro tápanyagokat hogy fogyjak, aztán csak sovány húsokat ettem, végül egy ismerős hatására hirtelen váltással vegan lettem...

3. Próbálkozásra :) 2 év alatt szóval azért nem olyan hirtelen...

Mikor föleg csirke, gabonaféle +zöldßég alkották a kiszámolt étrendemet, akkor 35-40körül volt a havi kajám.

Mióta 30% hüvelyesek és gabonaféle 70% nyers zöldség gyümölcs, azóta is 35-40 a havi kajám... persze ki tudom hozni kevesebbre is, de az mindig a változatosság rovására megy.

2017. máj. 5. 14:45
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm ment mindenkinek a zöld
2017. máj. 5. 16:50
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal kevesebbet költünk 30-40-ből kijövünk két főre.
2017. máj. 5. 17:56
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
A szüleimhez, anyósomékhoz képest kb. 30-40%-al kevesebbet adunk ki élelmiszerre, mert mi a férjemmel vegetáriánusok vagyunk. Mindig ledöbbennek, ha erről van szó, hogy milyen olcsón kijövünk és milyen finomságokat megengedhetünk belőle.
2017. máj. 5. 18:48
 17/21 anonim ***** válasza:
25%

Nem hiszem el hogy szezonon kívül olcsóbb lenne vegának lenni mivel orbán levitte a húsok áfáját 3% ra így azt télen nyáron fillérekért megkapod pl csirkét ami jó fehérje de még a tojás áfáját is levitte .

Ellenben paradicsomot uborkát csak nyáron kapsz értelmeset télen meg arany áron víz ízű sz a rt kapsz.

2017. máj. 6. 13:58
 18/21 anonim ***** válasza:
57%

Na igen, nyáron lehet, hogy olcsóbb a vega életmód, mert piacon a zöldség,gyümölcs egészen olcsón van, de télen?

1500 paradicsom, 100ft 1db paprika, nemrég meg 6-700ft volt egy jégsaláta..

2017. máj. 6. 14:08
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

" Nem hiszem el hogy szezonon kívül olcsóbb lenne vegának lenni mivel orbán levitte a húsok áfáját 3% ra így azt télen nyáron fillérekért megkapod pl csirkét ami jó fehérje de még a tojás áfáját is levitte . "

1. Mindig más zöldségnek van szezonja. Télen a gyökérzöldségek olcsóak, ilyenkor ha valaki szezon szerint akar élni akkor sok burgonya, brokkoli, cékla,csicsóka, káposzta, retek, kel, sütőtök, gesztenye, karalábé, kelbimbó, kelkáposzta, lilakáposzta, mángold, pasztinák, petrezselyem, póré, répa, sóska, spenót, zeller, szárzeller kerül az asztalra.

2. A hüvelyesek lencse, bab, zöldbab, sárgabab, borsó, stb. egész évben egyforma áron kaphatóak és kiváló fehérjeforrások

3. a gabonák (zab, korpa,árpa, köles, kuszkusz, bulgur, stb.) is nagyon jó tápanyagforrások és egész évben egyenárban vannak

4. Télire el lehet fagyasztani vagy tenni nyárról cukkinit, padlizsánt, paprikát-paradicsomot meg ami úgy télen drágább.

5. Igaz, hogy a hús áfája csökkent, de az ára 1-2 hónap alatt visszaállt az áfacsökkentés előttire. Neked nem tűnt fel...?

2017. máj. 6. 15:58
 20/21 anonim válasza:
100%

Szerintem kb egyformára jönne ki nekem a költség, ha írnám mennyi egy hónapra a vega étkezés. Mielőtt vegetáriánus lettem, hús címén csak csirkemellet vagy pulykahúst tudtam nagy nehezem megenni, az összes többi hústerméknek már a látványától is rosszul voltam. Az ilyen családi ebédek tortúrák voltak,utáltam az ilyen klasszikus hús-szósz-krumpli kajákat. Állandóan nassoltam az étkezések között,mert sosem laktam jól. Kb szénhidráton éltem csak. Finnyás voltam, drága hozzávalókkal kellett dolgozni,mert semmi nem ízlett, állandóan rosszul voltam a kajától.

Miután végre zöld utat kaptam a vegetáriánus életmódhoz, ez szerencsére teljesen megváltozott. Hús helyett zöldség, gyümölcs, magvak,stb. Rengeteg jó minőségű sajtot eszem, a kedvencem pedig a humus. Kenyér helyett tortillákat veszek vagy sütök, abba teszek zöldséget és azt viszem magammal. És nem vagyok farkaséhes az étkezések után fél órával, nem nassolok,stb. Viszont továbbra is mindenből jó minőséget (tehát messze nem a legolcsóbb élelmiszereket veszem meg a boltban) választom, de a kertben is igyekszem megtermelni a lehető legtöbb zöldséget-gyümölcsöt.

Nekem a kaja a luxusom,nincs drága techcuccom vagy számítógépem, nekem mindkét eset más-más okból ugyan de drága (volt). Viszont szinte soha nem vagyok beteg,majd kicsattanok,szép a hajam és a bőröm. Nekem megéri :)

2017. máj. 17. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!