2000-3000 kcal/nap vegetáriánus étrendel, lehetséges?
Miért ne lehetne? Tojást, tejtermékeket csak mértékkel, nagyon megemelik a koleszterinszintet, ráadásul a tejtermékek kazeintartalma, tejcukortartalma minden, csak nem egészséges.
Inkább fogyassz sok hüvelyest és olajos magvat, azok kalória-és fehérjedúsak. Illetve a gabonafélék is nagyon jók.
Ötletek:
reggeli, vacsi:
- tk kenyér humusszal, avokádóval, tojással
- svéd gombasaláta tk kenyérrel
- rántotta, zöldségsmoothie
- diós-mandulás zabkása szójatejjel
- zabpalacsinta gyümölcsökkel, mandulajoghurttal
- zöldséges tortilla wrap joghurtos öntettel
- füstölt tofus szendvics
- nyers céklasaláta fetával
- tk pirítós vajjal, aszalt gyümölcsökkel, mandulával, dióval, mogyoróval és mézzel
- tzatziki zöldségmártogatóssal
Ebédre:
- sütőtökös-zsályás parmezános tk penne
- fokhagymás-zöldfűszeres grill padlizsánok joghurtos gabonakörettel
- kecskesajtos polenta sült gombával és spenóttal
- zöldségcurry barna rizzsel
- bries, zöldspárgás quiche
- tejszínes gombás rakott zöldbab
- ratatouille
Uzsonna, vacsora gyümölcsök vagy 1-1 növényi joghurt
Akármennyi kalóriát be lehet vinni vega étrenddel, én 1300-4000 között szoktam. A makrók is lehetnek szinte akármilyenek... Ha sokat eszel, sok kalória lesz, határ a csillagos ég s egyéni képességeid.
Vidéken is hozzájut az ember bármilyen flancos cucchoz, én 2 kis falu közt lakom, az országúttól 1 km-re és simán kihozzák a webáruházas dolgokat olcsón. De erre persze nincs szükség, vegaként millió dolgot ehetsz.
"Semmi negatív hatása nincs a tojás és a tejtermékek fogyasztásának, nem is értem az ilyen ostobaságok miért keringenek még manapság is az emberek között"
Pl. azért mert magas a hormontartalma, tele van antibiotikumokkal, ráadásul a kazein szinte emészthetetlen a szervezet számára? A tejcukor akkor sem "jótékony" ha nem vagy laktózérzékeny, csak nem olyan brutálisan ártalmas. A tojás fogyasztása egy egészséges étrendben csak minimális mértékben ajánlott.
Ha ennyire érdekel itt egy vélemény a Harvardról is, ahol megerősítik hogy a tojással szemben a növényi fehérjét kellene előnyben részesíteni:
De gondolom neked a Harvard is hülyeségeket ír...
A tojás koleszterinjéről sok helyen olvastam, hogy jó. A tiszta étkezésben is boldogan eszik s számtalan diétában fontos szerepe van, remek ételnek tartják, nem véletlenül.
Aki kerülni akarja, nyugodtan, én maradok a napi 6-8 darabnál, ami nem tűnik nagy mennyiségnek számomra, sajna nekem nem fér több. Érzem is, hogy a tej nem jó, a liszt nem jó, az alma nem jó, de a tojás jólesik. Fontos, hogy figyeljünk a testünk jelzéseire, ha azok még határozottan vannak. Nyilván van, akinek kevésbé előnyös a tojás, sőt, vannak tojásallergiásak is. De sosem olvastam semmit, ami hihetően előadta volna, hogy a tojás nem jó. Régi tévhit, azt tudom, de ez nem jelent semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!