Ti hogyan kezelitek, ha piszkálnak titeket azért, mert nem esztek húst?
Mint húst fogyasztó mondom:
Miért fáj az az ismerőseidnek, ha Te nem eszel húst? Nagy a szájuk mert a vegák kevesebben vannak, azok akik húst is esznek meg többen és így a falka megvédi őket. Szóval igazából szerintem heccből csinálják. Ez a Te szabad akaratod és döntésed. Ha így jól érzed magad ne törődj vele. Megmondhatod hogy nem esik jól amiért folyton ezzel szekálnak és ha ez nekik nem tetszik akkor simán csinálhatják másképp.
Ha azután sem hagyják abba hogy közölted velük, akkor a falka alázással tudod kezelni az ügyet. Várd ki ki az aki elkezdi, utána meg azoknak akik folytatják tedd fel a kérdést?: Te mindig csak az alfádat követed? Egy elkezdi a többi meg csak ugatja utána ugyanazt :D Ezzel rájönnek hogy alárendeltnek tekinted őket, nem fogják majmolni aki elkezdi, aki elkezdi meg nem fogja mondani mert nem lesz aki kövesse :D
#11: Nagyon jól megfogalmaztad.
Valóban így működik ez minden téren: étkezésben, divatban, az iskolában...stb. Kikiáltja magát valaki bandavezérnek, a többiek pedig köré sereglenek és majmolják, bármit csinál.
Sajnos az a szomorú, hogy a legtöbb filmben ilyen térítgetős bogaras idiótáknak tűntetik fel a vegetáriánusokat.
Biztosan vannak egy páran, akik ilyenek, de pl. én soha nem kezdtem el papolni nekik arról, hogy mennyivel jobb és környezetbarátabb az én étrendem, hiszen bármilyen táplálkozási formát lehet jól, illetve egészségtelenül csinálni.
Mindenki úgy étkezzen, ahogyan neki a legjobb, de ne kezdje el ócsárolni a másikat csak azért, mert abszolút mást eszik.
Nem szólok semmit ahhoz, aki beszól nekem. Régebben rosszul esett, ha piszkáltak és pl. azt mondták, hogy "bele fogsz halni", de láttam, hogy semmi értelme még érvelni sem, mert aki ezeket mondta, amúgy sem tud semmit a táplálkozásról.
Amúgy vannak, akik aggódnak érted komolyan, de legtöbben tájékozatlanok vagy direkt piszkálnak.
Szerintem nem kell velük foglalkozni és nem érdemes ezen forgatnod magadat. Te élvezd az életedet úgy, ahogy te szereted élni.
Ezeket hányszor megkaptam èn is :D komolyan,volt időszak,amikor már gyanús volt,ha valaki nem ezzel indított,miután kiderült,hogy vega vagyok. Egyébként sosem 'tèrítettem' senkit, nem is dögevőztem húsfogyasztó ismerőseimet,és abszolút nem ezzel indítok egy társaságban, nem beszélek kényszeresen erről,hiszem ez az én dolgom. Amíg gyerek voltam,addig meg a szüleimé volt, de ők profin kezelték :)
Nekem az volt a legfurább tapasztalatom,hogy például mikor nagyobb társasággal voltam valahogy (pl sporttáborban vagy versenyen), és én mást rendeltem mondjuk a strandbüfében vagy hús nélküli opciókról érdeklődtem és kiderül,hogy vega vagyok,akkor egyből repültek a 'de hát nem is úgy nézel ki' , és társai... valamiért csak valami ápolatlan hobókülsejű embert azonosítottak a vega életmóddal,nekem pedig nagyon fontos az ápotlás és a harmonikus külső-belső,és nagyon nőies alakom van, nem vagyok tápanyaghiányos egyáltalán :)
Mostmár lazán kezelem,sok időbe telt megtalulni letojni.
Miután vega lettem,az első egy-két hónapban féltem hangoztatni, féltem a negatív reakcióktól. Volt is rá okom, egyik ismerősömtől azonnal megkaptam a "hát te milyen hülye vagy" kezdetű, felettébb kulturált választ. Akkor tört meg a jég, ideges lettem, és azóta mindenkinek tojok a véleményére, és élek büszkén, húsmentesen :D
Téríteni magamtól nem szoktam, de ha esetleg kérdeznek, vagy nagyon erre a témára kerül a sor, akkor az elfogulatlan tényeket közlöm a nagyipari állattartásról, de soha, semmilyen körülmények között nem kezdek el senkit győzködni, hogy ne egyen húst, mindenkinek a magánügye.
Úgy vagyok vele, hogy ameddig engem békén hagynak, én is békén hagyom őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!