Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ti egyik napról a másikra...

Ti egyik napról a másikra álltatok át ovo-lacto vegetáriánus étrendre, vagy fokozatosan hagytátok el a húst?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 4. 07:15
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Nem tudom mit vergődsz itt ennyit...

Eleve te okádtad ide a google-t...

Hát szemezgess onnan

[link]

2017. ápr. 6. 12:46
 22/25 anonim válasza:
75%

Ha kizárólag egy fajta állati eredetű cuccot nem akarsz fogyasztani, akkor a tehéntejet zárd ki legelőször, ha készen vagy jöhet a tojás elhagyása, majd a hús. De a legjobb minden állati terméket egyszerre elhagyni. Persze, ahhoz sokat kell olvasni, filmeket nézni, hogy ne kötelességnek érezd. Hatalmas világnézetbeli fordulaton kell átesni, de akk már nem lesz visszaesés.

Semmi értelme ovo-lactozni. A teljes vegetáriánusságnak van haszna, de sajnos ez a szó már elvesztette a jelentését, mert a tehénmirigyváladék és tyúkpetesejt fogyasztók is vegának nevezik magaukat. Pedig károsság szempontjából még a holttest(hús)a legelfogadhatóbb, bár hányingerem van rágondolni is.

Én vegán vagyok, tehát nem csak táplálkozás terén, hanem az élet minden területén. Pl. nem vásárolok bőr, gyapjú, selyem cuccokat, glicerines, hagyományos tisztálkodószereket, nem támogatom a cirkuszokat, stb.

És természetesen az sem fér bele, hogy egy-egy pl. tésztaféle tartalmaz tojáslét, vagy tejsavót, vagy húslét, sajtot, joghurtot, tejfölt, túrót, mindent kerülünk teljes mértékben. Tudni kell a kenyér összetételét, nem csak úgy vásárolgatunk. Nehéz a boltban először, mert ezeken kívül egyéb dolgokat is vizsgálok, de aztán már tök jó, ha megismertük a termékeket, nem kell mindent végignézni, nem olyan nehéz dönteni, hogy melyik legyen, mert alig felel meg vmi. Még ha vmiben aroma van, az is származhat állatból. Ha növényi az fel van tüntetve, hogy pl. természetes eperaroma. Pl. ha vmin szerepel a lecitin szó, azt is érdemes kerülni, mert lehet, h tojást tartalmaz. A szójalecitin a jó. Am borzalmas, hogy még a mirelit zöldségmix is tele van ízfokozókkal, laktózzal, és nem mindegyik natúr.

Egyik napról a másikra történt, bár az első 1-2 hónapban előfordultak hibák, amíg megtanultam, hogy mi mit jelent a címkéken. Nyáron lesz 1 éve, hogy vegán vagyok. A méz tartalmú dolgokat nem kerülöm annyira, mert még tavaly kaptunk egy érdekes, nem csöpögő mézet, és az még nem fogyott el. 1-1 teáskanállal használok belőle ritkán. Egyébként a mézet sem az embereknek készítik a méhek, hanem saját célra. Nagyon vigyáznunk kell rájuk. Nagyon sok faj kipusztult már. Ha ők nem lennének, nagyon sok zöldség, gyümölcs, stb. nem lenne. Az emberiség sem élné túl a kihalásukat.

A gyógyszerek összetételéről meg ne is beszéljünk. Botrányos a helyzet.

2017. ápr. 7. 09:56
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Utolsóról jutott eszembe, a veganságban a legjobb dol9g a kaja vásárlás... barátnőm bemegy a teszkóba és minden szarra el tud költeni 10.000ret és vesz 1-2napi kaját... én ha bemegyek a teszkóba 10.000rel, eleve a bolt 90%-a számomra nem is létezik, hidegen hagy... és bevásárlok 1 hétre kajából...
2017. ápr. 7. 10:32
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egyaltalan nem okozott gondot elagyni a hust, mikor szembesultem vele, hogy mik az egeszsegre gyakorolt hatasai a hus es egyeb allati dolgok fogyasztasanak. Ha teged is erdekel, akkor ajanlanam neked ezt a könyvet: [link]
2017. ápr. 10. 08:18
 25/25 anonim ***** válasza:

Úgy utálom, hogy mindenki ezzel a WHO cikkel kapálózik... a WHO soha nem jelentette ki, hogy a vegan étrend egészséges... egyedül az ADA tette ezt... de a sok retard valahogy összemossa a kettőt, de a nemlétező cikket nem tudja előásni...

Az ADA sem tanulmányokra hivatkozik, arról is csak a már linkelt cikk létezik.

Ha érveket kérsz, hogy mért vagyok vegán, arra egy 1 szavas válasz létezik... Etika... minden más bullshit.

Ez a sok egészség meg stb válasz tipikus bizonyítéka, hogy az ember minden faxságban tud hinni... még a repülő spagettiszörnyben is...

A paleolit táplálkozás egészségességét már ugyan úgy bizonyították is meg cáfolták is mint a vegan étrend egészségességét... a valóság meg az, hogy ha pontosan tudnák, mi az egészséges, akkor az orvos fel tudna írni egy olyan étrendet, amitől ha nem térsz el, akkor egészséges leszel... de sajnos nem így van... és hogy közbelyeket is említsek, egy közeli barátom, aki 15 éve "egészségesen táplálkozik" éppen a hasnyálmirigy rákjával harcol, apám meg aki 40 éve alkoholista, köszöni szépen, jó egészségben töltötte nemrég a 80-at...

Egyéni toleranciák és genetika...

Vegan meg azért vagyok, mert nem akarom, hogy más meghaljon azért, hogy én éljek...

Meg mert 30 pólómból 25re rá van nyo.tatva, jogy vegan... szar lenne új ruhatárat venni :D

2017. máj. 8. 07:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!