Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Csak én szoktam agybajt kapni...

Csak én szoktam agybajt kapni a húsutánzatoktól?

Figyelt kérdés
Nem ítélkezek senki ízlése felett sem, de nekem mindig a hús jut róluk eszembe, kivéve a szójáról, mert rengeteg növényi fasírtot ettem és az azt juttatja eszembe. De nem értem, hogy aki önakaratából nem akar húst enni, annak miért gyártanak húsutánzatot. Pedig annyi szép, finom vega kaja van. Annyira kreatív, színes a vegán konyha is... Az is lehet, hogy akik ilyet gyártanak nem gondolják át rendesen ezt a nézőpontot

2017. márc. 24. 21:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
42%

Én 14 éve vagyok vegetáriánus és ezt én sem értettem soha. Mert én még a hús kinézetű vagy szagú ételektől is undorodom. Félnék, hogy valóban húsmentes-e. Csak annak az ételnek vagyok biztos az összetételében, amit magam főzök.

Nem értem miért kell valakinek "vegán kolbász", "vega csirkehús utánzat".

Aki annyira szereti a húst, azt senki nem kényszeríti arra, hogy vegetáriánus legyen és műanyag ételeket tömjön magába. Nem azért "kell" vegetáriánusnak lenni, mert az mostanában egyre menőbb, vagy mert bebeszélik nekünk, hogy "jaj, szegény állatok". Gyerek korom óta nem érzem szükségesnek, hogy húst egyek. Undorodom tőle, nem hiányzik az életemből és nem érzek semmi hiányérzetet az étkezésemben, hiszen nem a tipikus egysíkú magyar konyhát preferálom. Nyitott vagyok mindenre, megeszem a gombától kezdve a spenóton át a pagodakarfiolt is.

A szójától eleve távol tartom magam. Semmi kedvem beszállni a nyomorban élő termelőinek gyilkolásába, amit az ázsiai ültetvényeken, illetve a gyárakban művelnek velük.

Továbbá nem is egészséges. Egy biológus ismerősöm szerint fogamzásgátló hatása van, de akár meddőséget és elhízást is okozhat a magas hormontartalma miatt.

Nem véletlen, hogy az ázsiai emberek fermentálva esznek minden szójaterméket, viszont nyugatra e lépés nélkül adják el.

2017. márc. 24. 21:40
 2/11 A kérdező kommentje:
Ez érdekes, lehet jobban utána kéne néznem ennek a szójának. Szerencse, hogy eddig sem ettem olyan sűrjen
2017. márc. 24. 21:46
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
A szója és a tofu tényleg undorítóak, de zöldségfasírtot én szoktam csinálni, pedig nem vagyok vega. Ezek csak a nevükben fasírtok, ízben, illatban nem hasonlít az eredetire. Mozzarellás padlizsánfasírtot imádom
2017. márc. 24. 23:39
 4/11 anonim ***** válasza:
92%
Van, aki odavan a húsért, de lelkiismereti kérdésből nem eszi. Nekik például. A legjobb barátnőm ilyen
2017. márc. 25. 01:29
 5/11 anonim ***** válasza:
81%

A legtöbb ember nem azért lesz vega/vegán, mert nem szereti a hús ízét. A húsutánzatok manapság már nagyon jó minőségűek, magyarországon nem is lehet kapni ilyesmiket... (gabonakolbászt meg egyebeket igen, de azok meg se közelítik pl az angliában, németországban, amerikában kapható termékeket) Én például vegan food fest-eken szojtam enni igazán jó, nagyon hús szerű húspótlókat, mert kíváncsi vagyok, hogy hova fejlődnek ezek a dolgok. Személy szerint nem ennék ilyeneket minden nap, mert tényleg túl hússzerűek, de emiatt miért kéne rossznak titulálni a húspótlókat?

A családom pl átállt növényi felvágottakra, virslikre, mert ők is elismerik, hogy pont ugyan olyanok, mint a húsos társaik, sőt, van ami jobban is ízlik nekik. Őket nem érdekli az etikai vegánság, de változtatnak egyes dolgokon, amíg az nem változtatja meg a hagyományos, megszokott ételek ízét, állagát.

2017. márc. 25. 11:37
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenki azért vega, mert viszolyog a hústól.

Van, aki például imádja a húst, de az orvos eltiltotta a fogyasztásától, neki például jól jön, ha valami olyan, úgy néz ki, mint a hús, az íz is emlékeztet rá. Lehet ez egy átmeneti időszak, amíg teljesen átáll a vega étrendre.

2017. márc. 25. 12:32
 7/11 anonim ***** válasza:
76%
én is imádom a húst, egyszerűen etikai okokból vagyok vegan... így aztán tök jó, hogy van mivel helyettesíteni.
2017. márc. 26. 01:02
 8/11 anonim ***** válasza:
Én a kérdezővel értek egyet, mondjuk én nem is hívom a reszelt tökös tócsnit fasírtnak.
2017. márc. 28. 19:10
 9/11 anonim ***** válasza:
Azoknak jol jön, akik kezdö veganok es iszonyatosan hianyzik az ize (?)......az igazat megvallva en sem igazan ertem. szerintem tök zsirosak ezek a husutanzatok
2017. ápr. 10. 08:42
 10/11 anonim ***** válasza:

Sokan vannak, akik megennék a húst és az egyéb állati eredetű dolgokat, de betegség miatt kell megvonni magukat tőle.

Bár lehet, hogy az íze, állaga hasonlít az eredetire, de tápértékben teljesen már.

Ovo-lakto vegetáruánus vagyok, de egyszer kíváncsiságból vettem vegán sajtutánzatot.

Az íze tényleg közelített, ugyanúgy megolvadt a mikróban, mint az igazi.

Viszont elolvastam a hátulján a szokásos táblázatot.

0% fehérjét tartalmazott, ellentétben szénhidrátból és zsírból rengeteget.

2017. ápr. 11. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!