Azt szoktam hallani, hogy a vegetáriánusok ehetnek halat, mert a halak nem számítanak húsnak, de én ezt nem értem, valaki elmagyarázza nekem?
A vegetáriánus halevés tkp egy kiskapu azoknak, akiknek a fejében az van, h "a hús nélkülözhetetlen táplálék", stb.
Erre kapóra jöhet az előbb említett vallásos felhang.
Jól összeállított (magvakban, hülyesekben, stb. gazdag) étrendben húsfélék, és hal nélkül is minden megtalálható, de ehhez már intellektuálisan kell csinálni a vegázást.
(A húsokban 10-20% fehérje van, a magvakban 20% fölött.)
Aki azért nem eszik húst mert sajnálja az állatokat az a halat sem eszi meg.
Ettől függetlenül a vegetáriánusoknak 3 fajtája van. Szakkifejezést most nem tudom, de:
1. Nem eszik semilyen állati eredetű ételt
2. tejtermékeket és tojást eszik
3. tejtermékeket, tojást és halat is eszik
Az előbbit javítanám ki: lakto-ovo vegetáriánus aki húst nem de tejet-tojást fogyaszt, lakto-vegetáriánus aki tojást sem, vegán meg az aki semmi állati eredetűt sem.
Aki eszik halat az valószínűleg a lakto-ovo kategóriába tartozik, de szerintem a hal is a húsok közé tartozik, szóval az magát is "becsapja" ezzel.
Dobtam a hátast!
Hogy lehet "intellektuálisan csinálni a vegázást"?
Magyarázatért esedezem!
Köszönöm a válaszokat. :-).
Kedves doboszoli,vannak akik úgy csinálják :-).
20:21
Úgy, h utánanézel annak, h milyen ételben mi van, hogy működik az emésztésed, milyen tevékenységeknek milyen táplálkozási követelményei vannak... és 10 évig nagyon komolyan műveltem a laktovo vegázást és aktívan sportoltam is - tudnom kellett, hogy kajáljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!