A vegák/vegánok miért esznek halat?
Azért esznek halat mert én hülye vagyok? Köszi az értelmes hozzászólást kedves utolsó.
Elég közeli viszonyban vagyunk és mióta ismerem őket (kb 8 éve) nem esznek semmilyen húst (kivéve hal) így nem hiszem,hogy divatból csinálnák.
Mindenesetre furcsa,de nem vagyok én senki,hogy megkérdőjelezzem az életmódjukat vagy kioktassam őket.
Ne is tegyél ilyet, hogy megkérdőjelezzed az életmódjukat. Ha a barátaid, fogadd el őket olyannak, amilyenek, akár esznek halat akár nem.Az ő dolguk, hogy élnek, étkeznek és minek vallják magukat az étkezés terén.
ha valaki nem "teljesíti " a mások által kőbe vésett mintákat, attól még teljesen normális.
A legfontosabb, hogy fogadjuk el, ha valaki valamit másképp csinál, mint mi, vagy akár a többség.Toleranciának hívják, persze a másik féltől is ugyanez elvárható.
Szavak amikkel beskatulyázzák magukat emberek...
Vegan -semmilyen állati eredetű terméket nem fogyaszt, aki nem csak étrendi vegan, az bőrkabátot sem, gyapjú takarót sem, de még lószőr ecsetet sem vesz a papír boltban a gyerekének a suliba, még akkor sem, ha a rajztanár ezt előírja...
Vegetáriánus önmagában növényű étrendűt jelent, de lehet hozzá csatolni mindenféle jelzőket kötőjellel...
Az átlag paraszt csak két szót tud hozzá kapcsolno a lakto és az ovo szavakat...
Lakto-vegetáriánus növényi étrend, de eszik tejterméket
Ovo-vegetáriánus növényi étrend, de eszik tojást
Lakto-ovo-vegetátiánus, növényi étrend, de eszik tejterméket és tojást...
Na idáig terjed az átlag gyk-s troll ismerete, pedig van még 2 népszerű irányzat
Semi-vegetáriánua, fél vegetáriánust jelent, ők esznek sovány húsokat és halat is
Peszko-vegetáriánusok pedig csak halat esznek...
Érdekesség képpen, pl katolikus vallásban böjt alatt ehetsz halat meg nyulat...
Halat azért mert a bibliában is halat ettek, nyulat meg azért, mert a középkorban valami szerzetes rend azthiszem francia országban, nem jutott böjt alatt halhoz, ezért a nyulat a szálkás húsára hívatkozzva hallá nyílvánígották... tehát a nyúl is hal, ezért azt is eheted hús böjt alatt :D
Egyszerűbbre fordítva a szót, az emberek hülyék :D
Miért is lettem lenullázva ? Nekem semmi bajom a vegetáriánusokkal, és a húsevőkkel sem.
Csak annyit írtam, hogy legyünk tekintettel egymásra, de úgy látszik itt elvakultak nyomják a piros kezet, vagyis olvasni nem tudnak, mert nem látnak...
Nem esznek halat, hiszen az hús.
Aki eszik, az nem vega. Magára aggathat merőben értelmetlen címkéket, de attól még nem lesz az, hiszen állati testet eszik, amitől definíció szerint nem vega és kész. Ha még peszkateriánusnak nevezi magát, az nekem OK, egy szóval elmondja, hogy halon kívül nem eszik húst, s nem bájolog vegaként, ami ő nem.
A félvega olyan, mintha azt mondanánk, félig terhes vagy ilyesmi. Az állatot mindenesetre teljesen megölik hozzá és elfogyasztják.
Az, hogy szemivegetáriánus, az pint az ilyen divatozók által kitalált kategória.
Ők nem vegetáriànusok, csak vàlogatnak a húsevésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!