Az igazi vegetáriánusok vagy vegánok, akik semmi féle állati dolgot nem esznek, tehát nem csak a húsokat hanem tojást, tejet stb, akkor ők például süteményeket sem esznek? A legtöbb süteménybe ugyebár kell tojás (piskóta)
Nagyon sok süteményt el lehet készíteni tej és tojás nélkül. Hiszen a tojás szerepe legtöbbször csak annyi, hogy "összeragasztja" a többi hozzávalót. Azt meg lehet helyettesíteni őrölt lenmag és víz keverékével, banánnal, almapürével, vagy csicseriborsóliszttel, szójaliszttel. De még nagyon sok minden van, keress rá vegán receptekre.
Nem csak annyi a szerepe. Megnézem hogy a lenmag és víz keverékéből kemény habot versz, és levegős tésztát kapsz. Vagy hogy az almapürét és cukrot habosra kevered a sütőmargarinnal.
Nincs bajom a vegán táplálkozással, csak azzal, amikor mindent mindennel helyettesítünk és azt mondjuk hogy ez a "vegán-császármorzsa". Nem, ez valami vegán sütemény, ami kétségkívül finom lehet, de nem császármorzsa. Vagy nem palacsinta. Volt vegán séfem, és ettem az ételeiből, amiknek az ízével semmi gond nem volt. Sőt, kifjezetten finom volt. De akkor is:
A piskótához tojás kell. Ha almapürével csinálod, az már nem piskóta lesz.
Értelmeztem. És értelmezd amit erre írtam:
Nem, nem lehet elkészíteni nagyon sok süteményt az összetevői nélkül. Van egy recept, amiben az van hogy tojás,liszt, tej és cukor, akkor az a süti ezeket kell hogy tartalmazza. Kétségkívül finom lehet az a süti is, amit nem tojással "ragasztasz"össze, és nem tejjel hígítasz, de az egy másik sütemény. Bár hozzáteszem, hogy ez nem csak a vegán receptekre igaz, hanem a sok másra is. Sokan neki látnak főzni, és nincs otthon az alapanyagok fele, amit aztán elkezdenek helyettesíteni mindennel, és csodálkoznak hogy miért nem lett olyan, mint kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!