Vegák és vegánok! Sokan azért nem esztek húst, mert borzaszt benneteket a rettenetes körülmények közötti ipari állattartás. De ha mások lennének a körülmények?
Azzal is baj van, ha az állatokat szabadon tartják, jó körülmények között, és a vágás is a lehető legkíméletesebb?
A hagyományos haszonállattartást miért ítélitek el? (Ha elítélitek...)
Az ősember is helytelenül cselekedett, amikor vadászott?
Ha az emberi húsfogyasztást elítélitek, akkor a ragadozó állatokat (akik megesznek, sőt olykor megkínoznak más állatokat), azokat miért nem?
Egyáltalán nem kötözködni akarok, én sem vagyok nagy húszabáló, csak kíváncsi lennék az elvi/motivációs hátteretekre, hogy ki mennyire gondolta végig, hogy miért csinálja ezt az életmódot?
Nevezem idiótaságod. Nézd meg legközelebbi rokonainkat a főemlősöket. Neten is találsz temérdek videót hogyan végeznek ki különböző állatokat.
Mint mondtam szója elenyésző mennyiségű mivel nem éri nem termel profitot csak viszi a pénzt. Nézz utána a kávébabnak a kaucsuknak és a pálmaolajnak mivel ezeket termelik az őserdők helyén.
2es, a mindenevő azt jelenti, hogy tudsz élni növényi és húsos étrenden is, nem azt, hogy kell enni húst.
az a ragadozó lenne, amik marhára nem vagyunk.
hogy a kérdésre válaszoljak. én mindig is undorodtam a hústól, háromévesen is azt mondtam, ez nekem nem kell, mert élt valaha. 78ban voltam háromévese, soha, senki nem hallott ilyenről a környezetemben.
34es, szerintem az állatok, amiket megesznek az emberek nem rizsen, krumplin, babon, lencsén, karfiolon, stb élnek...
másrészt. szerinted ők, amíg felhíznak, levegőn élnek? azon a földön, amin az ő takarmányukat termesztik, lehetne emberek által elfogyasztott növényt termelni.
44es, baromira nincs több közös az ember és egy húsevő közt, mint az ember és egy növényevő közt. pont fordítva.
húsevő fogát láttad már? mondjuk, egy macskáét? hol van neked olyan tűhegyes fogad?
ha ragadozó lennél, a zsákmányt élve széttépnéd, és szőröstül, bőröstül ennéd meg.
aztán, a ragadozóknak rövid bélrendszerük van, az embernek, és a növényevőknek meg sokkal hosszabb...
ragadozó liheg, ha melege van, nem tudnak izzadni (kutya, macska), ember izzad. növényevő is...
54es akkora tudatlan vagy.
1. Menj vissza az iskolába és tanulj meg olvasni rendesen, vagy ha nem ez a baj akkor menj szemészhez. Mert imádni való, hogy kiragadsz néhány szót egy mondatból és nem az egészet veszed.
2. Olyan szellemes, hogy minden hozzád hasonló suttyó a fogazattal jön. Mondok erre neked egy jó példát: ott a kék bálna teljes egészében állati eredetű táplálékot fogyaszt még sincs a tipikus ragadozókhoz hasonló fogazata.
3. Ősi afrikai tiszta vérű törzsek tagjai még a legnagyobb melegben se izzadnak, akkor ezek a népek az ember egy ragadozó altípusa.
A kék bálna planktont eszik,...
Itt egyedül az vicces, hogy már kínodban idióta példákkal jössz...
Az afrikaiak meg izzadnak csak kevés vizet isznak folyamatosan ki vannak száradva, ami az átlag életkorukon meg is látszik, nem gyakori a matuzsálemi kor nálik...
Az ember úgy hűti a szervezetét, hogy izzad és a víz elpárolog a teatről... egyedül a halott ember nem izzad.
Az izzadással kapcsolatban korrigálnék egy kicsit. Annak semmi köze a táplálkozásmódhoz. Ez egyszerűen egy emlős bélyeg, ami egyes taxonok esetében kifejezettebb, másoknál kevésbé.
Akiknek ténylegesen nagy mennyiségű olyan izzadtságmirigyük van ami a hűtést szolgálja, az gyakorlatilag a főemlősök és a lovak.
Kisebb mennyiségben előfordul még az elefántoknál, denevéreknél (akik már önmagukban igen széles táplálkozási skálát fednek le), de még a macskáknál és kutyáknál is, csak náluk tényleg nagyon kevés, a tappancsaikon.
Más emlősöknél a hűtés helyett jellemzően a szagjelzéshez képeznek alapot, meg nem is az egész testen fordulnak elő, de nem igaz hogy csak specializáltan egy bizonyos táplálkozású élőlényekhez köthető a dolog.
Bocsi az offért, csak ezt szerettem volna tisztázni.
Mennyi mellébeszélés!
Elképedve nézem, mi lett a kérdésemből...
NAGYON jó a kérdés! Imádlak kérdező! :D
Én nem veszek boltból húst, gyorséttermekről rég leszoktam, pontosan azon okok miatt, amiket fönt leírtál. A családban vannak disznóink, évente egyszer egyet levágunk magunknak, és belőle tudunk táplálkozni egész évben néhanapján. NYILVÁNVALÓAN sajnálatos, hogy ezért egy éven belül egyetlen állatnak meg kellett halnia, hogy egy 3 tagú család jóllakjon, de ez van.. DE egy pillanatig sem szenvedett sem élete során, sem pedig a halála pillanatában...
Mellesleg nem fogyasztok semmilyen tejterméket, se bolti tojást, bolti húst, mézet, stb...
25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!