Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegák és vegánok! Sokan azért...

Vegák és vegánok! Sokan azért nem esztek húst, mert borzaszt benneteket a rettenetes körülmények közötti ipari állattartás. De ha mások lennének a körülmények?

Figyelt kérdés

Azzal is baj van, ha az állatokat szabadon tartják, jó körülmények között, és a vágás is a lehető legkíméletesebb?

A hagyományos haszonállattartást miért ítélitek el? (Ha elítélitek...)

Az ősember is helytelenül cselekedett, amikor vadászott?

Ha az emberi húsfogyasztást elítélitek, akkor a ragadozó állatokat (akik megesznek, sőt olykor megkínoznak más állatokat), azokat miért nem?

Egyáltalán nem kötözködni akarok, én sem vagyok nagy húszabáló, csak kíváncsi lennék az elvi/motivációs hátteretekre, hogy ki mennyire gondolta végig, hogy miért csinálja ezt az életmódot?

#vegetarianizmus #vegetáriánus életfilozófia #táplálkozási elvek #alternatív táplálkozás
2017. jan. 7. 18:01
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
63%

"A VÉGBÉLBEN NEM TÖRTÉNIK FELSZÍVÓDÁS!! Ezt a hülyeséget honnan vetted??"

Hol beszéltem végbélről?

Tessék, ez is annyira jó példa! Annyi időt sem hagysz magadnak hogy értelmezd amit írtam, hanem rögtön kiakadsz és támadsz, mert merészeltem olyat írni amivel nem értesz egyet!

A válaszaid alapján értelmes embernek tűnsz, még ha tévhitben is élsz, de akkor kérlek viselkedj is már úgy ahogy az elvárható egy értelmes embertől! Például ne próbálj olyat a másik ember szájába adni amit az sosem mondott!

Bélszakaszt írtam, nem végbelet!

2017. jan. 8. 12:32
 22/62 anonim ***** válasza:
66%
Meggyőztetek, hogy a vegánsàg olyan, mint jehovásnak lenni, meg a chemtrailben hinni...
2017. jan. 8. 12:36
 23/62 anonim ***** válasza:

Azért akadok ki, mert HÜLYESÉGEKET ÍRSZ!

A B12-t nem magától termeli ki az állat emésztőrendszere, végbele, hanem a fűben, takarmányban található baktériumok által vette fel EREDETILEG (huszonhatodszorra: a permezetés, víztisztítás bevezetése előtt). Ma ez nem lehetséges, így MINDEN B12 OLTÁSBÓL illetve B12-vel DÚSÍTOTT tápszerből származik. Kész, tovább nem ragozom.

Aki azt hiszi, hogy az a B12, ami természetesen megjelenik az állatok végbelében (akárcsak az emberében) felszívódik és a májban, húsban rakódik le, az tanulmányozza kicsit az állati emésztőrendszert, mert a máj és a gyomor nem a végbél után következik.

2017. jan. 8. 12:36
 24/62 anonim ***** válasza:
A viselkedéshez meg annyit, hogy a kérdés nem nektek szólt, hanem vegetáriánusoknak. A kérdésre nem válaszoltatok, csak kötekedni jöttetek ide. Akkor légyszíves ne várjátok már el, hogy normális választ kaptok, ha eleve rosszindulatú szándékkal, az eredeti kérdést ignorálva, puszta trollságból írogattok. Köszi.
2017. jan. 8. 12:40
 25/62 anonim ***** válasza:
62%

"A B12-t nem magától termeli ki az állat emésztőrendszere, végbele, hanem a fűben, takarmányban található baktériumok által vette fel EREDETILEG (huszonhatodszorra: a permezetés, víztisztítás bevezetése előtt). Ma ez nem lehetséges, így MINDEN B12 OLTÁSBÓL illetve B12-vel DÚSÍTOTT tápszerből származik. Kész, tovább nem ragozom. "

Pedig a másik kommentelő gyakorlatilag tökéletes ellenpéldával jött az elképzelésed ellen. Ha igaz lenne amit írsz, akkor az olyan farmokon, házilag nevelt állatok mindegyikének kivétel nélkül látványos b12 hiánytüneteket kéne produkálnia, ahol gyakorlatilag biotermesztéssel foglalkoznak, nem permeteznek, semmi mesterséges adalékot nem használnak.

De mégsem ezt látjuk. A 100%ban b12 oltásmentes állatok is teljesen egészségesek, vitaminhiányos tünet nélkül.

"Aki azt hiszi, hogy az a B12, ami természetesen megjelenik az állatok végbelében (akárcsak az emberében) felszívódik és a májban, húsban rakódik le, az tanulmányozza kicsit az állati emésztőrendszert, mert a máj és a gyomor nem a végbél után következik."

Ezt meg pláne nem értem. Egyrészt le is lett szögezve hogy nem a végbélről beszélünk.

Másrészről, már bocsi, de az álatoknál és az embernéls is a bélbolyhok a fő felszívási felület, néhány kivételtől eltekintve minden tápanyag ott szívódik fel. És nem csak hogy a májba, de a szervezeted minden egyes sejtjébe onnan jutnak el a tápanyagok.

2017. jan. 8. 12:48
 26/62 anonim ***** válasza:
48%

82%, ha a biológiához bármi közöd lenne, tudnád, hogy semmiben nem hasonlítunk a mindenevők zsákmány szerzésére, fogazatára, bélrendszerére... de mivel csak egy troll vagy, nem tudasz semmit, neked csak az a lényeg, hogy erőszakosságoddal neked legyen az utolsó a szavad...

A b12 pedig egy baktériumok által előállított vitamin, ami valóban megtalálható az állatok bélrendszerében normál körülmények közt... csak az ipari állattartás minden, csak nem normál körülmény... egyébként, normál körülmények között a vízben is megtalálható lenne, mert normál körülmények között, nem csapból kapnánk a klórral tisztított vizet...

Ahogy az állatok is legeléstől nőnének nagyra nem olyan tápszerektől, ami kiöl minden természetes baktériumot a beleikben...

2017. jan. 8. 12:59
 27/62 anonim ***** válasza:
74%

És igen ha hozzájutsz olyan húshoz, ami farmon nevelt, abban megvan minden... de honnan tudod mikor bemész a teszkóba, hogy az most farmon nevelt, vagy tápszerezett amit éppen veszel?...

Egyébként egyetlen 1 kérdés...

Mi a faxért fáj nektek, hogy mi nem eszünk húst?...

Egyétek ha nektek ilyen fontos... aztán kellemes onkológián töltött perceket kívánunk...

2017. jan. 8. 13:02
 28/62 anonim ***** válasza:
41%

Csak 81%os vagyok. De ha nem hiszed, attól még biológiát tanulok, és ezzel is foglalkozom.

A mmindenevőkről meg annyit, hogy az nem valami közös eredetű monofiletikus rendszertani csoport. Az csak egy gyűjtőhalmaz amibe minden olyan élőlény beletartozik ami rendszeresen állati és növényi eredetű táplálékot is fogyaszt. Már populációszinten, nem egyedszinten, persze.

2017. jan. 8. 13:05
 29/62 anonim ***** válasza:

"A 100%ban b12 oltásmentes állatok is teljesen egészségesek, vitaminhiányos tünet nélkül."

A bio tartásban is megengedett a B12-vel dúsított takarmány, és alkalmazzák is.

Természetes körülmények között, hacsak nem szűretlen folyóvízzel/talajvízzel öntözik a takarmányt nem lehetséges elegendő B12-t bevinnie az állatnak. Ezért van szükség a pótlásra minden tartásban.

2017. jan. 8. 13:05
 30/62 anonim ***** válasza:

"Egyébként egyetlen 1 kérdés...

Mi a faxért fáj nektek, hogy mi nem eszünk húst?... "

Miért lenne baj? Külön ki is emeltem hogy semmi baj nincs vele, csak néhány fogalmat szerettem volna tisztázni.

2017. jan. 8. 13:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!