Mit gondoltok azokról akik vegetáriánusok?
Komolyra fordítva a szót, nyilván nem csak magvakon meg friss füvön éltek, esetleg esővizet isztok.
De én akkor se tudom hús nélkül elképzelni az életünket.
Eszünk zöldséget is, gyümölcsöt is, a 7 éves lányomnak nem mindegy, hogy hozzájut-e mindenhez, számunkra ez fontos.
Nektek nem fontos a hús, ok.
De egyáltalán valaha kóstoltad már?
Vegan vagyok imádom a hús ízét, imádom a tej ízét, imádom a tojás ízét, és imádom a sajtot is...
De nem eszem egyiket sem 10 éve...
Apám meghalt 40 évesen infarktusban, anyámnak olyan viszerei voltak, hogy 60 évesen levágták az egyik lábát...
Én akkor lettem vegan. Én jelenleg tökéletes egészségnek örvebdek, kortársaim pedig szemmel láthatóan mennek tönkre szépen lassan (40es vagyok), és van gyerekkori haverom aki már meghalt, szívbetegségben.
Feleségem is vegan és a gyerekünket is így neveljük, a lehetősége mindig megvolt hogy egyen húst, ha akarna(nagyszülőknél+ az első 4 évben evett), most 14 évesen pedig már a saját döntése, hogy nem eszik.
Akkor mit esztek?
Gomba pl?Halat sem esztek?
Én sima vega vagyok, úgyhogy mindenevő. De megtehetem, hogy növényt eszem csupán, mivel az ember olyan fajta mindenevő, hogy el tud élni azon is (jó, max. 1-2 kiegészítővel, és? aki húst eszik, az is gyakran szed milliófélét).
Mivel mindenevő vagyok, fel sem fogom, miért kéne a gyerekemnek még húst is adnom, ha egyszer pl. a tojás értékesebb fehérje s ugyanúgy komplett, s minden más tápanyagot is beviszünk, amit kell. Én ugyan azt se látom be, hogy miért ne lenne elég egy igazán jó, átgondolt vegán étrend (elég jól felnőttek már emberek úgy is), de az ovo-vega az aztán igazán okés egy kevésbé hozzáértő is megnyugodhat a sok állati étel láttán, minek bele még hús is?
$#25: No igen. Én azt hittem, hogy a magyar fórumokon látható dögevőzés az durva. Aztán találkoztam egyes bigott gyümölcsvegán youtuberekkel... Ott volt minden, de főleg megerőszakolt állatok oszladozó hullája, de minden második mondatában valakinek... Ijesztő, hogy mikre nem képesek egyesek. Szegény rendes vegánok. Semmi baj velük, de a csoport bigott keresztesháborúzó intoleráns idiótái nem csoda, ha kiverik a biztosítékot. S jönnek, ha kell, ha nem. Én is utálom az állatkínzást, bár nem beszélek róla nonstop s amikor igen, akkor is valahogy normálisabban, tényszerűbben, legalábbis igyekszem. Láttam már vegánt, aki, amikor kellett, kifejtette a véleményét, teljesen normálisan és intelligensen. Nem úgy, hogy hisztérikusan elítél mindenkit, aki nemcsak növényt s gombát fogyaszt s mindenféle vad kifejezéseket használ s összevész mindenkivel, aki nem pont olyan, mint ő. Az mégis mire jó?
De eltértem, ennek már köze nincs a vegákhoz általában... Még a vegánokhoz sem, bár a bigott vegánok a leghangosabbak, elnyomják a rengeteg normálist.
Semmivel nem vagyunk bigottabbak, mint az, aki nem akarja, hogy pl egy szénerőmű épüljön a városába...
7milliárd ember él a földön...
3milliárd éhezik...
Most zavar mindenkit a migráció, mennyire fog zavarni ha pár éven bellül megindul az éghajlat változási migráció?...
A megtermelt növényi élelmiszer 60%-a állat tartásra megy el... abból a 60%-ból megoldható lenne, hogy ne legyen éhezés a földön...
Az állattartás okozza az éghajlat változást, az ipari állattartás okádja magából a metánt... a világ összes autója nem bocsájt ki annyi üvegházhatású gázt, mint egy amerikai állam marhatelepei...
Szinte az összes civilizációs betegség összeköthető az ipari húsgyártással...
És igen amit a tányérodra teszel akár tetszik, akár nem, az egy állat része... egy halott állat egyik alkatrésze...
A tejben pedig az ipari termelés miatt rengeteg genny van... a folyamatos termelés miatt gyulladt sebes tőgyekből...
Hát köszönöm, én ilyen áron nem kérek húst az asztalomra... és szerencsére egyre többen vagyunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!