Miért mondják az embereknek, hogy a tej kell az egészséges élethez, amikor annak semmi köze nem kéne legyen az emberhez?
"Lobbi érdek? Lol, a gyógyszeripar nem lobbi érdek vagy a szesz ipar? Mind 2 káros, mégis hatalmas profitot termelnek."
De, pont erről írtam. Olvasni, értelmezni úgy látom nem tudsz, hiszen pont ez állt ott: a tejtermékek egészségtelenek, de sok benne a profit. Igen, ugyanígy a gyógyszeripar (részben), alkohol is ebbe a kategóriába tartozik. A kritikád teljesen alaptalan, értelmetlen, mert ugyanazon a véleményen vagyunk.
""Ázsiából száműzték" Akkor India ahogy írják nem Ázsiában van? Az igaz, hogy Ázsiában nem a tehén az őshonos, mint itt vagy Amerikában, ott a kecske, juh, vagy a teve tejét használják."
India a konyháját tekintve a közel-keleti és nem az ázsiai konyhák közé tartozik. Nem a földrajzi egységről beszélünk, hanem a gasztronómiai besorolásról.
"Szerintetek ha a Föld nagy részében fogyasszák évezredek óta, akkor most a 21.sz-i "egészséges" forradalmi kajákkal fogtok versenyezni? :D"
Nem akar vele senki versenyezni, a kérdés nem is erről szólt. Tény hogy nem túl egészséges, én ennek ellenére a Föld egy részén évezredek óta fogyasztják. Ez mit bizonyít? Semmit. Az ember rengeteg olyan dolgot fogyaszt, ami nem egészséges. A kérdés arról szólt, hogy miért hirdetik egészségesnek, ha nem az. Nem az, hogy fogyasszuk-e vagy sem.
Földművelő társadalmakban nem ittak tejet az emberek, ezért hiányzik a szervezetükből a laktáz, az az enzim, ami lebontja a laktózt. (Kína pld.)
Állattenyésztő társadalmakban a tej, és a belőlük készülő termékek adták az étkezés alapját.
"India a konyháját tekintve a közel-keleti és nem az ázsiai konyhák közé tartozik. Nem a földrajzi egységről beszélünk, hanem a gasztronómiai besorolásról."
Már megbocsáss, de India konyhája nem közel-keleti, hanem dél-kelet ázsiai, gasztronómiai besorolás szerint is.
"A kálcium nem szívódik fel a tejből, magas a hormontartalma, antibiotiumokat tartalmaz, génmanipulált takarmányt nyomokban"
Ennyi ostobasagot nyilvan az antalvali.com-on szedtel ossze.
Ezek hulyesegek.
Az azsiai konyhaban azert nem hasznalnak tehentejet, mert az azsiai populacio nem tudja lebontani a laktózt. Nekik nem termelodik erre enzim a gyomrukban.
Az europai populacioban viszont az emberek 70-80%-a minden tovabbi nelkul lebontja, mivel termel a szervezetuk ilyen enzimet.
#7
Vettem GHÍ-t, tömény tejzsír. Nem jó semmire.
Az ugye megvan, hogyha nem enne az ember tejet és marhahúst már rég éhenhaltunk volna, vagy max fél millárdan lennénk? A nagyüzemi kajatermelés nélkül vajon mit ennénk így 7,5 milliárdan? Vadásznánk és gyűjtögetnénk?
A tehén és a teje egy viszonylag kis idő- és energiabefektetéssel előállítható kaja, igen, cukik és sajnálom őket, de valamit enni kell.
#16: "Az ugye megvan, hogyha nem enne az ember tejet és marhahúst már rég éhenhaltunk volna, vagy max fél millárdan lennénk? A nagyüzemi kajatermelés nélkül vajon mit ennénk így 7,5 milliárdan? Vadásznánk és gyűjtögetnénk?
A tehén és a teje egy viszonylag kis idő- és energiabefektetéssel előállítható kaja, igen, cukik és sajnálom őket, de valamit enni kell."
Ha úgy érzed, hogy a pozíciód védhető, akkor szükséges, hogy felmutass valamilyen forrást a bizonyítására. Az állításodnak pont az ellenkezője igaz:
2013-ban a Minnesotai Egyetem tudósai publikáltak egy tanulmányt (Cassidy, Emily et al, “Redefining Agricultural Yields: From Tonnes to People Nourished Per Hectare.” Environmental Research Letters, V. 8(3), IOPScience, September 2013), melynek konklúziója szerint ha állatokon át történő megszűrésük helyett a tápanyagokat közvetlenül növényi formájukban fogyasztanánk, akkor a világ élelmiszerellátásához a jelenleginél 70%-al több élelmiszer adódna. Ez több mint 4 milliárd (!) addicionális ember etetésére elegendő lenne, ami bőven elegendő annak a 925 millió embernek, akik a mai világba mindennaposan az éhséggel néznek szembe.
"a tejtermékek egészségtelenek, de sok benne a profit."
Ez szimplán buta vélemény, se nem egészségtelen, se nincs nagy, sőt közepes profit se benne. Szesztermékeket sokkal nagyobb arányban fogyasztanak, vagy gyorsfagyasztott, pláne gyorséttermi kajákat. A Mcdonald's profitja nem zavar? Az pedig totál egészségtelen, főleg egy tejtermékekhez képest.
Ha laktózérzékeny vki az ne tegyen már=azzal, hogy a tej egészségtelen!
"100 évvel ezelőtt azt sem tudták mi a koleszterin, szalonnát evett szalonnával a földeken dolgozó paraszt.A kisgyerekek tejet ittak, mégse fostak.Hírből nem ismerték azt, hogy laktózérzékeny, glutén stb."
Azért meghaltak akkor is szívrohamban és gutaütésben sokan, bár nem tudták, hogy magas a koleszterinjük, vagy a vérnyomásuk. És a gyerekek közül is sok volt, aki nem érte meg a felnőttkort, bár nem tudták, hogy azért nem fejlődik, fogy le, mert éppen gluténérzékeny, és elhaltak a bélbolyhai.
Ez akkora röhej hogy egyesek szerint régen a parasztok tejen sajton meg húson éltek. Földhözverték volna a seggüket örömükben ha így lett volna.
5-6 zöldséges és 1-2 húsos nap volt a jellemző. Szalonna, kolbász disznóvágás után volt, de korántsem annyi hogy naponta azt egyék.
Tejből is elfelejtitek, hogy sokkal kevesebbet tejelt egy tehén és ha borja volt, hagyták szopni. Az ipari tejelőtehenek a nornális többszörösét is kitermelik. Régen ez a sokkal alacsonyabb mennyiség jutott egy 6-10 fős családra, és nem csak itták hanem abból lett vaj, tejföl, tejszín is.
Ha a gyerek reggel egy deci tejet kapott az már gazdag parasztcsaládnak számított, nem átlagosnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!