Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Most akkor vega vagyok vagy...

Most akkor vega vagyok vagy mi ez?

Figyelt kérdés

Kb. 1 hónapja nem eszem húst..azért mert láttam ahogy megölnek egy malacot és eszméletlenül rosszul lettem h mit csinálnak azzal a szerencsétlen állattal...na szal az a lényeg h eszek sajtot,tejet,tojást mindneféle állati származékot ,mert ahhoz nem kell megölni az állatot h azt megehessem lekiismeret-furdalás nélkül...viszont húst egyátalán nem...ez vegaság?

és ha igen akkor egészséges ez ahhoz képest h 14 vagyok?...Köszi a válaszokat előre is...

2010. ápr. 11. 17:13
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
53%
Sztem fontos a szervezetnek a hús. Nem feltétlen a disznó, azt nem eszem, hanem a marha, csirke, pulyka stb. Nekem szinte mindennapomban szerepel a hús. Isten mire teremtette, ha nem erre? A kérdésre a válasz, gondolom vega "lettél". Ez mindenkinek a privát ügye. Nem kell oltogatni egymást, mindenki azt eszik amit akar.
2010. ápr. 11. 18:35
 12/34 anonim ***** válasza:
81%

Üdv a klubban! :) Én is hasonlóan táplálkozom, mint te, kérdező, és hasonló okokból, immár 20 éve. Nálam nem azonnal, hanem évek alatt alakult ki ez az elutasítás.

34/F

2010. ápr. 11. 18:39
 13/34 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem ha ilyet látnék dbig én se ennék húst, de ha elém tennének egy gyros tálat, akkor vége lenne a vegetáriánus életemnek:D

Sztem idővel újra fogsz húst enni, csak frissek még ezek a megrázó élmények...

2010. ápr. 11. 18:39
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

En egeszsegugyi okokbol nem ehetek hust. Szerencsere sokkal jobban vagyok testileg igy. bar nekem hianyzik a hus, mert en szerettem, nem en dontottem igy.

de tojast meg ilyesmiket ehetek, nekem magaval a hussal van gondom.

23/L

2010. ápr. 11. 18:41
 15/34 anonim ***** válasza:
35%
Utolsó: Miértnem ehetsz húst? Remélem nekem sosem lesz ilyen bajom, nagyon rossz lehet.
2010. ápr. 11. 18:46
 16/34 anonim ***** válasza:
85%
Hetekig fajt a gyomrom, es nem tudtam mitol. elkezdtem gyanakodni a husra mert amelyik nap nem ettem kicsit jobban voltam. elmentem az orvoshoz es kiderult, hogy a gyomrom nem tudja vagyis nagyon lassan emeszti meg a hust. igy nem ehetek.
2010. ápr. 11. 19:26
 17/34 anonim ***** válasza:
32%

Aki fontolgatja a vegaságot, nézze meg ezt az érdekes dokumentum filmet: "Földlakók". Szerintem nagyon érdekes:

(magyar felirat van)

[link]

2010. ápr. 12. 13:16
 18/34 anonim válasza:
25%

A szervezetnek, főleg ha ilyen fiatal vagy, szüksége van a húsra. Az állati fehérjéket semmilyen növényi származékkal vagy tejtermékkel nem lehet kiváltani. A sok hús fogyasztása épp oly káros, mint a teljes húsmentesség. A kettő közötti utat kellene megtalálnod.

Én nem szeretem a húst, ritkán eszek belőle. De azért hetente egyszer eszek, mert hosszútávon az egészségem fontosabb, mint az, h finom-e.

Az állatokat meg ne sajnáld. Ők táplálékok, és amikor levágják őket nem szenvednek. Az ember pedig mindenevő (erről a fogazat is tanúskodik) és szüksége van a húsra.

2010. ápr. 12. 15:05
 19/34 anonim ***** válasza:
52%
Légy üdvözölve kis táborunkban! :) Nyugodt lehetsz,ez az egészségesebb út!Minél változatosabban táplálkozz,ez a lényeg!A hús amúgy is mérgező,ezért van az,hogy a vegetáriánusok tovább élnek.Azokkal meg ne is foglalkozz,akik továbbra is pénzelni akarják a vágóhidak működtetését!Te már nem tartozol közéjük. Hurrá!
2010. ápr. 12. 15:56
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
Milyen primitív dolog a másikat lehülyézni, csak mert másképpen lát dolgokat. Én 23 éve nem eszem húst (halat igen), és a fiatal kori kezdésem miatt sem éreztem, hogy "szükségem" lenne rá. Ez csak blabla. Mindenki döntse el maga, mit tart helyesnek, az okok is csak rá tartoznak. Hogy ki milyen alapon válogat, ez sem lehet (el)ítélet tárgya. Szíve joga. A magam részéről örülök, ha újabb "vegákkal" találkozom :-)
2010. ápr. 14. 11:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!