Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Aki vega, annak nincs semmi...

Aki vega, annak nincs semmi problémája a hajával?

Figyelt kérdés

Mert én megpróbáltam ezt az állati fehérjétlenséget, de erre vkinek vevő a szervezete, vkinek nem. Hát nekem nem. 3 hónapig megpróbáltam lemondani vagy először csak minimálisra szorítani a fehérjebevitelt, de a 1,5-2 hónap után észrevettem hogy elég sz.r állapotba van a hajam, töredezik, gyenge, aztán a fodrász mondta, hogy ettől lehet.

A kérdésem tehát az hogy nektek(vegáknak)nincs ilyen problémátok, vagy csak én csaptam vaktában a lovak közé??

2011. szept. 24. 10:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Ahogy mondod, te ronottad el. Fehérje ugyanis kell a szervezetnek, nem lehet csak úgy elhagyni! Lehet viszont máshonnan beszerezni, ezért a vegáknak nagyon tudatosan kell étkezniük, hogy ne legyen bajuk.
2011. szept. 24. 10:14
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, vettem tofut, szójababot, szójás cuccokat, de gondolom az elég egyoldalú fehérjeforrás. Ti mit esztek akkor fehérjeként?
2011. szept. 24. 10:19
 3/8 anonim válasza:
Réz: ez a nyomelem kell ahhoz, hogy az anyagcserét szabályozó enzimek zavartalanul végezhessék munkájukat a testben. A réz javítja a haj szerkezetét, hiányában a haj töredezik. A teljes kiőrlésű termékek, a hüvelyesek, a dió, a mogyoró, az aszalt gyümölcsök és az élesztő tartalmaz sok rezet.
2011. szept. 24. 10:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Én csak egy saját tapasztalatra kerestem egy vegetáriánus életmódot folytató embertől. Nekem a szervezetem így reagált, de mint olvastad is, nem szabad teljesen megvonni a fehérjét,és bizonyos anyagokat plusszba be kell vinni.
2011. szept. 24. 19:14
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem semmi gond nincs a hajammal, sőt erősebb, mint valaha :) A fehérje az ne csak szója legyen, hanem búza(glutén) és még ami lehet. (Én tejterméket is fogyasztom, szóval egyszerűbb helyzetben vagyok a fehérjebevitel kérdésében, de szerintem szójaterméket és magas gluténtartalmú értelt próbálj enni. Lehet kapni glutén izolátumot(búzasikért), azzal dúsíthatod a fasírtokat vagy csinálhatsz belőle szejtánt.) Bár szerintem a hajhullás nem a fehérje miatt van. Próbálj meg egy táplálkozási tanácsadóval konzultálni(legjobb ha olyannal, aki direkt a vegetarianizmusra szakosodott), Ő biztos többet tud mondani, minta fodrász :D Ugyanis egy mezei fodrász vajmi keveset tud erről. (Persze nyilván vannak ultraprofi fodrászok, akik ehhez is értenek :) )
2011. szept. 25. 08:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem is sokkal szebb a hajam, mint bármikor.

Fehérjét pedig a vegák is fogyasztanak, nem is keveset. Csak máshonnan szerezzük be.

Azt viszont megcáfolnám, hogy feltétlenül tudatos tervezést igényel ez az étrend, ugyanis én 9 év alatt még sosem tervezgettem meg, hogy miből-mennyit szeretnék bevinni aznap, és tökéletes a vérképem, vérnyomásom, 1x sem voltam beteg (illetve egyszer volt 1 napos lázam csúnya megfázás miatt:), a hajam, bőröm, körmöm szebb, mint valaha...

2011. szept. 25. 13:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát a fodrászok ugyan nem agysebészek, de azt megtanítják nekik, hogy mi kell a hajhoz. A fehérje az egyik legfontosabb, hogy egészséges legyen, hiányában töredezik. És sajnos tetszik vagy sem, a leghasznosabb az állati eredetű.

De legalább már tudod mi a probléma nálad, és próbálhatod úgy tervezni az étrended. Fehérje amúgy is sok kell az izmok miatt, próbáld valóban mindél több módon pótolni, esetleg fehérjeturmixot is ihatsz (bár őszintén szólva nem tudom, mennyiben állati eredetű, vagy hogy ilyesmire mennyire adsz). Csak úgy vaktában nem kéne azért, mert lehet hogy évekig semmi bajod, hosszú távon viszont szinte garantált, hogy lesz valami hátulütője a dolognak, jobb nem adni esélyt a dolognak.

2011. szept. 29. 14:40
 8/8 anonim ***** válasza:

A tej a közhiedelemmel ellentétben annyira nem tömény fehérjeforrás.

Ha már tömény állati fehérje, akkor mondanátok a csirkehúst és a tojásfehérjét... :P Abban van is valami.

A hajad kikészülhetett egy csomó mindentől pl:

-egyoldalú táplálkozás miatti vitaminhiány (attól, hogy vega vagy, ne csak mindig sültkrumplit gombával)

-természeti hatás (uszoda, tengervíz, rossz fésű, túl forró hajszárító, hajfesték, hajlakk...)

-hormonális okok

-Túlzásba vitt alkohol, cigi stb. (pl egy intenzív egyhetes fesztivál)

Fehérje forrás:

-Kidney bab

-Szójabab

-Zöldbab

-Csicseriborsó (pl humuszban, falafelben)

-Lencse

-Dió, mandula, pisztácia, mogyoró stb.

-Szezámmag, tökmag, lenmag

-Borsó

-Teljes kiőrlésű gabonák

Szóval tessék hétvégén kimenni a piacra és nem csak a gyorsfagyasztottat meg a zacskósat enni. Te is jobban jársz és a pénztácád is.

2011. szept. 29. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!