Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Filozófiai kérdés: Ha az...

Filozófiai kérdés: Ha az ember húsevő (mindenevő) akkor miért nem érezzük azt a vadászösztönt, hogy letámadjuk a tyúkot?

Figyelt kérdés

Macskát lehetetlen gyümölcsre szoktatni utálja, nem eszi meg. De ha meglát egy madarat, akkor a vadászösztöne beindul, lecsap rá, és megeszi a madarat.

Az férfi ember egyedül egy női fenék látványára indul be ösztönösen. Ha ránézek a házityúkra, nem gondolok arra, hogy a számban érezzem a nyakát.

2016. márc. 18. 16:26
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
51%

hol volt, hol nem volt, volt egyszer az evolúció, amikoris az ember levetkőzte állatias ösztöneit és gondolkodni kezdett

belénk ivódtak bizonyos normák, viselkedési formák, ezért nem kapjuk el a tyúkot és szaggatjuk széjjel. van önuralmunk, ráadásul már a fogunk se volna rá alkalmas. amikor a munkahelyeden csücsülsz, nem tör rád hirtelen a késztetés, hogy ledobd a ruháid, felugorj az asztalra és ordítani kezdj, ugye? na ebben különbözünk az állatoktól. az ösztönök másodlagosak, a józan ész számít

2016. márc. 18. 21:47
 12/35 anonim válasza:

bennem van ilyen ösztön.

[link]

2016. márc. 18. 21:53
 13/35 A kérdező kommentje:

"nem tör rád hirtelen a késztetés, hogy ledobd a ruháid, felugorj az asztalra és ordítani kezdj, ugye?"

Ezen jót röhögtem :D

Igen az embernek van önuralma, szabad akarata, aminek köszönhetően össze-vissza zabál és nemtudja mi a jó, csakhát az íze a húsnak, főzelékeknek, fűszereknek:D

70éves nő,40nek nézki. Talán már láttátok.

https://www.youtube.com/watch?v=eRBITIhIvw8

Azt ne mondjátok hogy éppen különleges genetikai adottságai vannak, amiatt nem öregszik, és nem a nyersevése miatt, vagy éppen ezt lehazudta, mert valamiért megéri neki hazudozni :))

2016. márc. 19. 09:53
 14/35 anonim ***** válasza:

Miböl gondolod, hoyg ez a nö 70 éves???? Mert az, hogy "azt mondják" ugye szerinted SEM bizonyíték?

Az egész egy propaganda-trükk, és semmi köze a valósághoz.

De már csak az is "bizonyítja", hogy nem lehet igaz, hogy ez az egyetlen "nyersevö", akinek állítólag ilyen a kinézete. Nekem is van több ismerösöm, akik ugyanígy étkeznek és semmivel sem néznek fiatalabbanak ki, mint a koruk. Ha ellenben gyakori lenne az ilyen kinézet, akkor EZZEL reklámoznák az így táplálkozók a szisztémájukat - meg mindenkinek lenne személyes tapasztalata ilyen meglepö kinézetü emberekkel.

2016. márc. 19. 11:21
 15/35 A kérdező kommentje:

Attól mert az ismerőseid nem így néznek ki, annak az az oka hogy "hibázni" szoktak, nyílván hetente 1x megesznek egy főzeléket, vagy sütiket vagy csokit, vagy csipszet, elég csak egy kicsi, és máris megszakad a kör.

A nő 40évesen váltott nyerskosztra, attól mert az ismerősöd nyersen "zabál" vagy mellette édességet is eszik, akkor annak semmi értelme, ennyi erővel ehetsz kolbászosrántottát is. Azt soha nem is értettem aki betúr napi 30 banánt az ugyanúgy terheli a szervezetét. Ráadásul nem is valami szépek, hála a sok szénhidrátnak.

Az a radikális módja, amit az amerikai nő csinál, azt itt szerintem max. pár tucat ember csinálhatja a 10millióból, ez biztos. Elég ha rámész a 811 közösségre a facebookon ott vannak kb 900an, azokis ugyanúgy zabálják mellette az édességet, sütit, cukrot, túleszik magukat. Szóval nem olyan egyszerű ez, sőt iszonyat nehéz betartani.

Egy átlag ember még a 811-et is a legkeményebbnek tartja, nemhogy még azt amit az amerikai nő csinál, ez tényleg a test megvonása az élvezetektől. Kb olyan mintha te máról holnapra többé nem szexelsz. Az a nő csúcsvegán.

2016. márc. 19. 14:27
 16/35 anonim ***** válasza:
71%

Én változatlanul meg hiszem, hogy a videó igaz - szerintem kamu az egész.

De ettöl eltekintve - én nem akarnék úyg élni egész életemben - akár 200 évig:) -, hogy közben semmi örömem sincs, csak sanyargatom magam. Inkább eszem mindent, amit lehet, és elégedetten halok meg 70-80 éves koromban, mégha annyinak is látszom, mint 20 évvel tovább, kinézek 20 évvel fiatalabbnak, de semmi "hasznom" belöle.

2016. márc. 19. 15:43
 17/35 anonim válasza:
akkor add el azt a sok nyers hust s lesz hasznod
2016. márc. 19. 15:56
 18/35 A kérdező kommentje:
Hát igen, szex nélkül se lehet élni:) egyébként nem vagyok vega, csak érdekel a téma, elolvasok ezt-azt, és megnyugtatlak én is eszek húst.
2016. márc. 19. 18:37
 19/35 anonim ***** válasza:

Vannak azért aszexuális emberek szép számmal... Vagy akik nem azok, de úgy élnek. Éppenséggel nem halálos.

Lehet, hogy annak a nőnek pont bejött a nyersvegánság azon válfaja, amit végez, de a genetikája is lehet remek. Az eddigi dokumentáltan legidősebb nő heti fél vagy egy kiló csokit evett, alkoholt ivott s 100 éves korán túl dohányzott, ha jól emlékszem. Egyetlen embernél még nem találhatunk erős korrelációt az étrend és az egészség között. Saját magamra nézve tudom, hogy a 811 nem az én világom, de a nyersvegánság sem, bár szimpatizálok vele, bejön a nyersvegán konyha, remek ételeik vannak ;) Ha muszáj lenne nyersvegánnak lennem (ami szerencsére nem igaz), az még működne, de zsírra alapoznék, nem szénhidrátra. Mivel nekem az a jó. A sok szénhidrát enervál, lenyom, nagyobb mennyiségben különösen rosszul esik. Van, akinek szuper, nekem nem. Mindenki egyen úgy, ahogy neki jó. Nekem a számomra legélvezetesebb ételek és a legmagasabb energiaszint s legjobb közérzet eléggé összevág, maradok is ennél (néha azért kilengek, mert az is kell, lelki okokból, de túl messzire nem megyek, az nem jó).

2016. márc. 19. 18:57
 20/35 anonim ***** válasza:
79%
Mert mi a gond az eszkimókkal? Ők elvoltak egészségesen, de nem is ettek csak sovány húst, az durva és rabbit starvation szindrómát okoz... Az az indiánokat érte el, amikor nem volt más, csak rengeteg nyúl. Ha van mellé zsír s belsőségek s miegymás, hogy minden meglegyen, ami kell, az már nem rossz étrend. Rost nem szükséges az embernek, átalakul a bélflóra és kész, én így tudom.
2016. márc. 19. 19:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!