A vegetarianizmusról fogok prezentációt tartani mindenevő étrendű embereknek. Vannak ötleteitek a megközelítéshez, kérdéseitek a témával kapcsolatban?
A feladat abból áll, hogy érdekes kérdések feldobásával közelítsük meg a témát. Mivel én magam vegetáriánus vagyok, nem tudom, hogy másokat mik érdekelnek a témával kapcsolatban, milyen kérdések azok, amire szívesen választ kapnátok, és melyek azok, amik elcsépeltek, unalmasak.
A téma nem a meggyőzés vagy a bizonygatás, hanem egyfajta kérdezz-felek tényekre vonatkoztatva.
Légyszi írjatok minél többet, hogy leszűrhessem, melyek a legnagyobb kérdések, hiányfoltok a témával kapcsolatban, amire érdekes lenne kitérni.
Előre is köszi annak, aki időt szám rá!
A tényeket honnan fogod venni? Kb ugyanannyi könyv szól a vegetarianizmus mellett, mint ellene...
Azt ne felejtsd el említeni, hogy a legtöbb vegán vallásiszintre emelte a vegetarianizmus.
Statisztikákból (pl. a számukra és az indokokra vonatkozólag) és dietetikai publikációkból (az egészségügyi vonatkozásokra).
De ha kérdést is írnál, ami téged érdekelne, annak örülnék.
A másodiknak köszönöm.
Milyen hatással van ez az életmód az egészségre?
Hogyan helyettesíthetők a húsban található vitaminok, ásványi anyagok?
Hány állat életét menti meg egy ilyen életmódot folytató ember?
(Vega vagyok ennyi jutott eszembe)
Miért vagy vegetáriános?
Egyik napról a másikra döntöttél e így?
Volt-e olyan, hogy hiányzott a hús?
Miért lesz az ember vegetáriánus? Tények, tévhitek.
A vegetarianizmus etikai, világnézeti kérdései.
A vegetarianizmus vallási megközelítése, buddhizmus, hinduizmus.
Állatvédelem, környezetvédelem, fajizmus kérdései.
A háziállattartás, állattartás hobbiból, állatkertben tartott állatok, kérdése.
A vegetáriánusok egy része egészségügyi megfontolásból, másik része állatvédelemből hagyta el a húst. Ezek milyen arányban vannak? Lehet-e tudni, hogy eredetileg melyik okból alakult ki a vegetáriánus táplálkozás?
Akik állatvédelem miatt vegetáriánusok, azok általában felkészülten fognak bele, tehát tudni szokták, hogy mivel tudják helyettesíteni a húsban levő értékes dolgokat?
Van-e arra vonatkozó statisztika, hogy a vegetáriánus táplálkozásra átállt emberek mekkora része tért vissza a húsevéshez, és lett-e valamilyen egészségügyi következménye? Akár pozitív, akár negatív.
amit fel szoktak hozni a húsevés mellett:
B12, vas, kálcium
vegán vasemberek, testépítők példája
ekcémás csecsemőnek a hosszú szoptatást ajánlják, ha az anya nem tudja, mástól kell szerezni anyatejet, lehetőleg vegán anyától. vagyis: vegán nő is tud szoptatni, sőt....
Nagoyn jókat írtatok, köszönöm.
Ilyesmi felépítésre gondoltam ez alapján:
1. Maga a vegetarianizmus és annak alfajai (mit jelent, mit foglal magában és mit nem - pl. sokan a peszketáriánusokat is tévesen ide sorolják)
2. Milyen megfontolásból vagy indíttatásból lesz valaki vegetáriánus, ezek statisztikai aránya és eloszlása a világban
3. Egészségügyi vonatokozatai, pozitív és lehetséges negatív oldalai (veszélyei, amennyiben egyoldalúan étkezik az ember).
A témában felkészültnek érzem magam, 15 éve követem ezt az "életformát" vagy táplálkozási módot és aktívan követem a fejleményeket tudományos oldalról. Mondjuk biológus nem vagyok, ezért nyilván érhetnek olyan kérdések az egészségügyi oldalával kapcsolatban, ahol maximum a WHO vagy más szervezetek álláspontjára tudok hivatkozni, mert én magam nem értek hozzá eléggé annyira, hogy saját álláspontot foglaljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!