Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Volt már, hogy véletlen...

Volt már, hogy véletlen (rejtett) húst, zsírt ettetek?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy pl. a nem mondták el, hogy zsírral készült a pogácsa vagy valamilyen sütemény. Vagy, hogy húspép van egy töltelékben, esetleg belefőtt a levesbe csirke is vagy húslevesalaplével csinálták neked a zöldséglevest és utólag derült ki.

Engem nemrég kínáltak zsírral készült sütivel és utólag, mikor mutatta a receptet, láttam, hogy zsírral készült. Tudta, hogy vega vagyok. Nem tudtam, hogy rosszra gondoljak e, hogy direkt fricskából csinálta e, hogy szívasson vagy azt hitte, hogy az nem számít. Mindenesetre nem akarok rosszra gondolni. :(

2016. márc. 18. 09:20
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
77%

Tág kategória a húsos étel, de közel sem akkora, mint a húsmentes... A legtöbb ember alig eszik 1-2-féle húst, persze van, akinél tágabb, de akkor sem olyan nagyon, mint a nem húsos. Rengetegféle zöldség, gyümölcs, gabona, tejtermék, miegymás. Sokkal többféle ételt is lehet belőle készíteni, húsból pl. sütit, krémes édességeket, kekszet nem is...

Én aztán nem főzök húst senki kedvéért, én se várom, hogy bármit is főzzön nekem bárki.

A baráti összejövetel sem az evésről szól, bár mint főzni kedvelő hedonista, az is számít nekem. De hogy valaki ne tudja megenni azt, ami nem húsos, az nekem már túl vad, az szóljon és max. főz a párom, aki eszik húst. Az anyja egyszer direkt hozott magának töltött káposztát, amikor vendégségbe jött pár órára :D Tejfölt is hozott, kenyeret is, elvégre nálunk az sincs. Nem volt gond, bár én mint lelkes háziasszony, inkább főztem volna, ha tudtam volna előre, hogy jön. De hirtelen eset volt.

Valahogy az én ismeretségi körömben nincs ez a mindenféle elvárás... Sőt, még a párom se várja el, hogy főzzek neki, amikor éhesen hazaesik a munkából. Más kérdés, hogy én elvárom magamtól, hogy legalább általában főzzek ilyenkor... Ő eszik húst, de tőlem aztán nem kap, ami nem is okoz problémát, igazából azt a havi egy normál húsevést (mert pici harcsapástétom is befigyel néha, kényelmes vivős étel. sajna szinte sosem tudok annyit főzni, hogy másnapra is maradjon. még vacsorára se szokott) megoldja magának.

Éveken át nem főztem olyat, amit nem ettem meg magam és nem főztem olyankor, ha nem voltam éhes. Ezek már megváltoztak (sosem vagyok éhes és nekem kényelmes gyors szénhidrátos ételt főzni több napra, amihez semmi közöm utána), de húst nem akarok főzni. Mindenkinek megvannak a heppjei, nem látom be, miért kellene ilyesmit cselekednem, ha egyszer nem akarom.

Na mindegy, nekem nincs ebből gondom, más pedig gondoljon, amit akar.

Ha én ennék húst hússal és lenne egy vega barátom, aki nem olyan, mint én, hanem ténylegesen irtózik a hústól, én aztán nemhogy nem várnám el, hogy hússal szenvedjen, de erősen zavarna is, ha miattam feláldozná magát. Ne tegye. Nem fogok éhenhalni...

2016. ápr. 8. 18:04
 42/45 A kérdező kommentje:
De pl sokan nem tudják, de a sima fornettis pogácsába sertészsír is van. És véletlen megeszik, mert nem tudják.
2016. ápr. 11. 09:12
 43/45 anonim ***** válasza:
Amiről nem tudsz, az nem fáj! :D
2016. ápr. 11. 20:12
 44/45 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyen szinte minden vegával megesett már. Volt olyan még tinikoromban, hogy meghánytattam magam utána, de ma már nem tudna ennyire lesokkolni. Mindig elolvasom a termékek összetevőit, és ismeretlen eredetű ételeket nem eszem. Ilyen odafigyelés mellett szinte lehetetlen, hogy olyasmit fogyasszak el, amit nem szeretnék.
2016. ápr. 18. 14:24
 45/45 anonim ***** válasza:
Jofalatos kaját, finom volt.
2023. nov. 17. 16:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!