Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Volt már, hogy véletlen...

Volt már, hogy véletlen (rejtett) húst, zsírt ettetek?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy pl. a nem mondták el, hogy zsírral készült a pogácsa vagy valamilyen sütemény. Vagy, hogy húspép van egy töltelékben, esetleg belefőtt a levesbe csirke is vagy húslevesalaplével csinálták neked a zöldséglevest és utólag derült ki.

Engem nemrég kínáltak zsírral készült sütivel és utólag, mikor mutatta a receptet, láttam, hogy zsírral készült. Tudta, hogy vega vagyok. Nem tudtam, hogy rosszra gondoljak e, hogy direkt fricskából csinálta e, hogy szívasson vagy azt hitte, hogy az nem számít. Mindenesetre nem akarok rosszra gondolni. :(

2016. márc. 18. 09:20
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
55%
Természetesen nem csak húst eszek, ez elvi kérdés. Még mindig ott tartunk, hogy más alkalmazkodjon hozzád, de te máshoz nem fogsz. Aztán most ehelyett behelyettesíthetsz felőlem akármilyen népszokást vagy vallási előírást, hogy xy napon bizony húst kell enni. És ott mi lenne?
2016. márc. 19. 17:43
 22/45 anonim ***** válasza:
0%

21: de írtam, hogy minden elvi/vallási/egészségügyi igényt figyelembe veszek, és természetesen az ízlést is egy bizonyos pontig (a többi vendéghez is igazodva).

Olyan nincs, hogy valaki csak húst fogyaszt, ebből kiindulva a te példád egyszerűen agyatlan trollkodás.

Mindemellett nem a kérdéshez szóltál hozzá, úgyhogy a vitát itt be is fejezhetjük akár.

2016. márc. 19. 18:04
 23/45 anonim ***** válasza:
57%

Tehát ha vendégeket hívsz olyanokat is akik húsevők,kénytelenek lennének a te ízlésed szerinti húsmentes kajával "beérni"?Ne érts félre!Nem zavar a vega életmód.Sőt ha ilyen életmódú vendégem lenne természetesen odafigyelnék az ételre amit elé teszek.Ugyanakkor elvárnám ha már ő is meghiv hogy készítsen olyan ételt amit szivesen eszek.Pl húsosat.Ha ezt nem teszed meg hol a viszonzás elve?Itt számomra a kölcsönös tisztelet a fontos.Megtisztelem a neki való étellel.Ő miért nem teszi velem ugyanezt?

Szóval te készitenél nekem húsételt ha előtte én téged finom vega menüvel vendégellek meg?

2016. ápr. 7. 11:05
 24/45 anonim ***** válasza:
47%

23: Az a lényeg, hogy a vega sem ad neked olyant, amit viszont te nem ennél meg. EZ a kölcsönösség elve.

Tőled se várta el, hogy reformkonyha szerinti, bio-boltból származó hozzávalókból, szanszkrtit nyelven írt recept alapján, csakis indiából beszerezhető fűszerekkel főzz, csak azt, hogy NE ADJ HÚST. Ezen mi van annyira komplikált? :D

Nem adtál húst és CSERÉBE elvárod hogy mégis hússal foglalkozzon??? Remélem nem dohányzol, mert gondolom, akkor meg, ahol tilos, ott hőbörögsz, és ahol szabad, ott CSERÉBE mndenkinek direkt a pofájába fújod a füstöt, és elvárod, hogy tűrjék.

2016. ápr. 7. 11:11
 25/45 anonim ***** válasza:
36%

Értelek.Nem,nem dohányzom.Viszont szeretem a húst.Úgy vélem azzal hogy ízletes vega ételt teszek elé,ő is megteheti ugyanezt felém.Olyat amit szeretek.Nem pedig pusztán olyat amit csak megeszek..Azt hiszem a kettő nem ugyanaz.Megeszem a krumplis tésztát is és a rántott húst is.De hogy melyiket szeretem számomra nem kérdés.

Nos azt hiszem ez meddő vita.Vannak fokozatok a viszonzásban.Én adok fullextrás szolgáltatás egy komplett izletes vegamenüvel.Ő mit tesz elém?Amit megeszek?Ez a fapados:)

2016. ápr. 7. 11:20
 26/45 anonim ***** válasza:
36%

De innentől már csak ragozzuk ugyanazt a kérdést,újat nem mondunk.Sajnos a vega nem vega életmód kezd ugyanolyan "ellenséggé" válni mint a dohányos vs nem dohányos.

Úgyhogy szép napot a vitapartneremnek(is).

2016. ápr. 7. 11:24
 27/45 anonim ***** válasza:
Még mindig nem értem ezt a logikát én sem. Megvendégellek vega kajával, akkor te miért nem tudsz nekem "hagyományos" menüt készíteni?
2016. ápr. 7. 12:34
 28/45 anonim ***** válasza:

Életemben egyszer főztem gulyást, ehetetlen volt. Egyszer, és soha többé. A hús rágós maradt, pedig a zöldség már majdnem szétfőtt. Meg nem kóstoltam menet közben (nyilván).

Én szeretek örömmel és lelkesedéssel főzni. Húst viszont nem tudok örömmel és őszinte lelkesedéssel főzni (lelkiismeretem és jobb belátásom ellenére). Persze csinálhatok úgy, mint ha örülnék, de ez már nem lesz se hiteles, se eredményes. Amit muszájból csinálok (nem csak a főzésben, másban is) annak nálam meg is látszik azon, ami lesz belőle.

A másik, a full extrás versus fapados válaszra meg visszatérve, (bár az a válaszoló közben lehet hogy más nem olvassa, de azért...)

szóval, ugyanezért én sem várom el, hogy "full extrás" legyen a vacsi, ha ez neked megerőltetés, vagy nehezedre esik. Ha szeretsz főzni, és örömmel csinálod, az más. Ha nem, akkor beérem valami "fapadossal" amit viszont szivessen csinálsz, vagy akár nyers zöldséggel, gyümölccsel, és inkább ne is főzz.

Szóval a kérdés nem az, hogy (külsőleg) luxusvacsoráért cserébe kapsz-e zónabüfét, hanem hogy szivesen adtál-e vacsorát és szolgáltál fel vegásat. Ha örömmel, és ha nem valami cserekereskedésnek fogtad fel, akkor örüljünk együtt, köszönöm szépen. Ha viszont nyögvenyelősen, csak azért hogy az a finnyás nyafka vegás nehogy már megsértődjön vagy beszóljon, akkor meg én kérek bocsánatot, hogy félreértettük egymást.

2016. ápr. 7. 12:50
 29/45 anonim ***** válasza:

Én teszek neked egy olyan szívsséget, amit mellesleg őszinte örömmel és nagy élvezettel csinálok. Ha utána elvárom, hogy CSERÉBE valami undok dolgot tegyél meg, (teszem azt légyszives pucold már ki a ssart az udvaromon levő pöcegödörből, ;) köszike) és persze ÉLVEZD IS, mert szerintem neked azt élvezned kellene --

Az. Nem. Kölcsönös. Szivesség.

2016. ápr. 7. 12:56
 30/45 anonim ***** válasza:
55%

Na akkor utoljára:

Még mindig ott tartok hogy örömmel(mert imádok főzni) vsinálok neked fullextrás menüt.Mondjuk ha nyafkának gondolnálak meg sem hivnálak.Tételezzük fel hogy kellemes ember vagy(:D),tehát az asztalomhoz invitállak.Kellemes este pár jó emberkével.A viszonzás:

Immel ámmal eszem a főztöd ami- bár finom- nem a számíze szerint való.Vajon igy is kellemes lesz az este?Érted mire gondolok?:)

2016. ápr. 7. 12:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!