Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » 15 éves vagyok és nem akarok...

Davidkalol kérdése:

15 éves vagyok és nem akarok húst enni mert sajnálom az állatokat h csak azért nevelik őket, de az a baj hogy utálom a zöldségeket van pár amit megeszek és csak 3-at szeretek, mit csináljak?

Figyelt kérdés

2016. febr. 20. 03:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
38%
Hát, ha húst elvi okokból nem eszel, a zöldségeket meg utálod, akkor nehéz dolgod lesz. Ha nem 15 éves, hanem 15 hónapos lennél, akkor javasolnám, hogy még-két hónapig maradj az anyatejes táplálásnál, de erről már lecsúsztál. Marad a fényevés.
2016. febr. 20. 10:36
 12/24 Alain Delon ***** válasza:
100%
Volt mát olajos magvak, tészta, tojás, de a hüvelyesek még nem: bab, lencse, csicseriborsó és a zöldségek végtelen sora, ami nem csak répa, karalábé.
2016. febr. 20. 11:28
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj ki több zöldséget, gyümölcsöt, hüvelyest, magvat, egyebeket. És mindenek előtt - más elkészítési módokat!

Megértem, ahogy érzel,én is 14 évesen döntöttem így, és ennek 13 éve. AKkoriban még sokmindent nem szerettem, de később rájöttem, hogy a legnagyobb gond az elkészítési mód volt.

Pl. a spenót/sóskafőzeléktől a hányinger is elfogott. Egyszer vettem a pékségben spenótos-ricottás táskákat évekkel később, és rájöttem, hogy isteni finom :)

Vagy pl. a gomba sem volt nagy kedvencem - a családomban mindig a konzerv gombát vásárolták a szüleim, aztán egyszer csak kipróbáltam a valódi, friss gombát is. Na akkor jöttem rá, hogy ez nem egy undorító, gumis, ehetetlen, ízetlen sz*r, hanem egy finom, ízletes, elkészítéstől függően puha vagy ropogós étel... azóta az egyik kedvencem!!! :)

Rengeteg mindennel így voltam még.Gyűlöltem a szétfőtt karfiollevest, zöldbablevest.Később készítettem magamnak parmezános-tejszínes karfiolt, az maga volt a mennyország :) A zöldbabot pedig szezámmaggal, szójaszósszal,jó ropogósan,nem szétfőve. Nagyon finom!

Rengeteg zöldség van a világon, amit egyszerűen a rossz beidegződések miatt nem eszünk meg. Ha vegetáriánus akarsz lenni, akkor különösen fontos lenne, hogy minél többet kipróbálj.

2016. febr. 20. 12:08
 14/24 anonim ***** válasza:
17%
15 évesen úgyis azt eszel, amit a szüleid elédtesznek.
2016. febr. 20. 13:18
 15/24 anonim ***** válasza:
6%
ezt a kérdező tudja, csak a válaszolók nem :)
2016. febr. 20. 13:28
 16/24 anonim ***** válasza:
70%

Ez akkora baromság. Egyrészt rám főzött külön (pl. grill húst a többieknek, nekem grill zöldséget,stb.) is édesanyám 14 évesen, amikor vegetáriánus lettem,másrészt így sokszor az egész családnak többször készített zöldséges,egészséges ételeket.

Másrészt 15-16 évesen már főztem magamra is, miért hiszik azt sokan, hogy ez lehetetlen??

2016. febr. 20. 13:55
 17/24 anonim ***** válasza:

én is azért nem eszem húst, mert utálom, hogy valaha élő dolgot veszek a számba, s én se rajongok a zöldségekért.

de vezetgetem be őket (speciel 40 vagyok..húst kb soha nem ettem, mindig is utáltam,na jó, ettem felvágottat, némi rántott húst, ennyi, 15 éves korom óta egyáltalán semmit)..

szóval, melyik a zöldség, amit szeretsz?

nekem is kevés van, én eszek répát, borsót, kukoricát, a hüvelyeseket nagyon is szeretem, bab, lencse, sárgaborsó, csicseriborsó, zöldbab, mondjuk utóbbiért nem rajongok, krumpli :) (kedvenc), brokkoli, spenót -ezeket MÁR megeszem, pedig előtte nem.

akkor írták a magokat, dió, mandula, mogyoró, stb.

2016. febr. 20. 18:54
 18/24 anonim ***** válasza:
17%
Ezt most nem bántás képp mondom de ilyenkor nem kéne pszichiáter fordulni ,itt azért elég komoly tévelygések vannak fejben.
2016. febr. 20. 19:04
 19/24 anonim ***** válasza:
mert?
2016. febr. 20. 19:05
 20/24 anonim ***** válasza:
95%

18., most akkor ezt gondold végig mégegyszer. Mi is a normális magatartás egy érző, lelkiismeretes emberi lény számára?

A) Érző, élő, lélegző, rettegő állatokat kínozni (ipari állattartás) gyilkolni, megnyúzni, kibelezni, kivéreztetni, majd a véres maradványaikat, cafatjaikat, beleiket megsütni és elfogyasztani, és mindezt egy parányi belegondolás nélkül, hogy mit is ettünk

B) Ezt elutasítva olyan ételt venni magunkhoz, amit nem mások szenvedése, halála árán állítanak elő?

Akárhogy is nézem, nem találok olyan humánus, értelmes érvet, amely az A verzió mellett szólna.

2016. febr. 20. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!