Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » 4 napja nem eszem húst és...

4 napja nem eszem húst és energikusabbnak érzem magam. Ez lehet a húsmentességtől?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy értelmetlennek hangzik a kérdés, de 22 éve soha nem hagytam ki egy napra sem a húst az étrendemből így nincs tapasztalatom. Március végéig mindenképpen folytatni szeretném, utána pedig eldöntöm hogyan tovább.
2016. febr. 14. 00:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
89%

Valószínűleg olyan értelemben a húsmentesség az oka, hogy egyrészt a hús megemésztése 3-4x annyi időt, energiát vesz igénybe, mint a zöldségeké,és ez az energia felszabadul. Másrészt ha eddig a fent leírtak szerint meglehetősen egészségtelenül táplálkoztál és most váltottál, akkor a hirtelen vitamintöbblet is lehet a jó közérzet kiváltója.

Az elsőnek meg üzenem, hogy nőként dolgoztam gyárban 3 műszakban és akkoriban pont 13 éve voltam vegetáriánus.Köszönöm szépen, tökéletesen boldogultam :)

2016. febr. 14. 09:59
 12/18 anonim ***** válasza:

Igen, mert a hús emésztése baromi sok energiát elvesz a szervezettől. Én is ugyan ezt éreztem, mikor elkezdtem kipróbálni, milyen az ha nem eszem húst. Pár nap után jött a könnyebbség, energikusabb érzés. Amennyi gyaloglástól elfáradtam volna, annyi meg se kottyant. Súlyt pedig nem vesztettem. Könnyebben futottam, nem fulladtam ki.

Már 3 éve nem eszem húst. Az immunrendszerem is javulhatott a sok zöldségtől, mert ezelőtt minden tavasszal és ősszel, mikor szeszélyesebb az időjárás ledöntött egy egy megfázás, influenza. Most meg én ápolom a családot, mert csak én vagyok talpon, mikor mindenki körülöttem köhög meg taknyos.

Fehérje alapvető dolog, de számos olyan kaja van aminek az emésztése nem terheli le annyira a szervezetet és ugyanannyi vagy még több fehérjét is tartalmaz, mint a hús.

Amúgy a húsnál hizlalóbbak a szénhidrátos rizs, krumpli, pékáruk stb, szóval az okés, hogy valaki nincs elhízva, ha minden nap húst eszik, csak más kérdés, hogy nem annyira egészséges a beleknek, az ereknek, emeli a vérzsírszintet és nagyon savasítja a szervezetet.

2016. febr. 14. 13:57
 13/18 anonim ***** válasza:

Ki tudjs? Bizonyára a hús elhagyásával más étrendi változások is történtek, lehet, hogy azok tehetnek róla, de bizonyára van, akinél a hús is bejátszik.

Én kicsit a másik véglet vagyok, nem tudom, milyen heti 1-2 alkalomnál gyakrabban húst enni s az is 20 évvel ezelőtt volt, azóta voltam vega és évi párszor húst evő is...

Az én energikusságomat kicsit sem befolyásolja a húsevés gyakorisága, inkább a szénhidrátmennyiség. A sok szénhidrát lenyom és éhessé tesz. Persze van, akit a kevés szénhidrát üt ki. Sokfélék vagyunk, más étrend optimális az egyes embereknek.

A hús elhagyásában szerintem nincs semmi, nem is értem, hogyan gondolhatja valaki, hogy az kell. Fehérje kell, hogyne, de ahhoz miért kellene húst enni? :D Minden húsban meglevő szükséges tápanyagot könnyen bevihetünk másból. Sokkal extrémebb egészséges étrendek vannak, mint az ovo-lakto vegaság. Természetesen bármit lehet rosszul csinálni, a vegaságot azért nem annyira könnyű. Egy vegánnak jobban oda kell figyelnie, de az sem atomfizika ám.

2016. febr. 14. 20:58
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Figyelek arra, hogy változatosan egyek
2016. febr. 14. 21:25
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Nagyböjt miatt nem eszel húst?
2016. febr. 14. 22:03
 16/18 A kérdező kommentje:
Igen, amiatt kezdtem de egyébként is terveztem, hogy kipróbálom mert nagyon érdekel/érdekelt. Ma megvolt a 7.nap és lelkesedésem töretlen :)
2016. febr. 16. 23:20
 17/18 anonim ***** válasza:
Valószínűleg olyan az anyagcseréd, hogy a szénhidrátokat és a növényi fehérjéket könnyebben emészted. Van, aki az állati fehérjét és a zsírt dolgozza fel könnyebben, ki kell tapasztalni.
2016. márc. 3. 15:22
 18/18 anonim ***** válasza:

Talán nem annyira a nemhúsevés miatt, hanem attól, hogy az emésztésed számára kevésbé sokrétű így a feladat.

Mert ugyanezt el tudom mondani, amit te, ha kizárólag húst és zsírt eszem.

2016. márc. 4. 12:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!