4 napja nem eszem húst és energikusabbnak érzem magam. Ez lehet a húsmentességtől?
Lehet igen. Gondolom, nem fizikai munkás vagy egy gyárban.
Mondom úgy hogy egy évig vega voltam és gyári munkásként meg köretet alig ettem csak húst :D
Energikusabbnak érzed magad.
Igen, ezt nagy valószinüséggel a húsmentességed okozza.
Azt viszont vedd figyelembe, hogy érzésed nem biztos a tényeknek megfelelő!
Hányan fordultak vissza, pedig úgy érezték: meg tudják mászni a Himalája csúcsait!
Biztos megfognak sokan cáfolni, de én nem hiszem, hogy a húsmegvonás az energikusság oka. Sokkal inkább az lehet ilyenkor, hogy az ember cserében sokkal több zöldséget és gyümölcsöt eszik, ami felelős a jó közérzetért. De ez ugyanúgy igaz akkor is, ha nem vonja meg az ember teljesen a húst magától. Én inkább a szénhidrátokat csökkenteném, mert az húz le. Újabban a húsokat kizárólag zöldségekkel eszem, pl. kevés zsiradékon megsütött csirkecomb filéhez vajon párolt kelbimbó a köret. Könnyű és laktató, és nem érzem azt az álmosságot, energiavesztést, mint amikor tésztával vagy olajban sült krumplival eszem a húst.
Ezen kívül szerintem az orvos, diatetikus sem ajánlana ilyen drasztikus változtatást, hogy ha 20 évig minden nap ettél húst, akkor azonnal megvond magadtól végérvényesen.
Néhány napot még be lehet tudni méregtelenítő kúrának, de hosszú távon lehet hátránya.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!