Mit lehet tenni hogyha bunkó egy pincér?
Barátnőmmel étteremben voltunk, kértünk két hamburgert,és én megkérdeztem tök normálisan hogy lehetne e úgy hogy az egyikben nincs hús? Erre a pincér elkezdett bunkó módon gúnyolódva válaszolni hogy milyen már az amibe nincs hús? Mondtam neki hogy vegetáriánus vagyok. Kiröhögött és megkérdezte hogy és pufit kérsz egyáltalán vagy csak zöldséget?
Nem akartam én is bunkó lenni vele, mert barátnőm ismerőse is ott dolgozik,de legszívesebben felálltam volna és ott hagytam volna a helyet.
Mi ilyenkor a teendő? Szerintem nem helyes hogy egy pincér így viselkedjen egy vendéggel.
Megszoktam hogy mindenki ezzel piszkál hogy vega vagyok, de ez akkor is túl ment a határon.
Nem is kellett volna kiszedni belőle, mert ott készítették helyben az egészet. Tehát tényleg csak annyi hogy NEM rakják bele... de nem is erről van szó. Legközelebb ha esetleg lenne ilyen, lehet elkérem a panaszkönyvet. Végülis ezért van.:D
Egyébként azért mondtam utólag hogy az egyiket hús nélkül szeretném, mert barátnőm annyit mondott hogy kérünk két hamburgert. Amikor mondtam ezt, akkor mondta barátnőm hogy ja tényleg, te nem eszed meg a húst.
Amúgy sajnos nem tudom lazán venni, mert ez sértő volt számomra, hogy kinevetnek, ha haverom nevetett volna ki, akkor se esik jól, de így hogy egy pincér az arcomba nevet azért amit kérek szerintem elég bunkóság volt.
Szerintem mindkét tábornak igaza van.
1. A pincérnek nem feladata, hogy minősítse a vendég rendelését. Neki el kell döntenie, hogy tudja-e ezt a kérést teljesíteni, vagy sem, de mindenképp udvariasan kell ezt tennie. Én felálltam volna, és otthagyom azt az éttermet, ahol engem gúnyolnak, cikiznek.
2. Ha vegetáriánus lennék, akkor biztos nem hamburgert rendelnék hús nélkül, hanem megkérdezném, hogy tud-e vega burgert hozni, vagy megnézném az étlapon, hogy van-e valamilyen vegetáriánus étel. A legtöbb helyen van, de azt nem hús nélküli hamburgernek hívják.
Egyszerűen azt vega burgernek hívják. Van tojáspörkölt, zöldségpörkölt, szójapörkölt, de nincs hús nélküli marhapörkölt.
Ha vega lennék, akkor rendelnék egy vega pizzát, sajttal, gombával, kukoricával, olajbogyóval, satöbbi, de nem rendelnék szalámis pizzát azzal, hogy nekem ne tegyenek rá szalámit.
Gondolom hamburgerezőben volt. Felénk is van ilyen, lehet kapni hamburgert, hotdogot, sült krumplit, rántott húst. Ennyi a választék, mégis óriási forgalmuk van.
Mivel nem szeretnék csak sült krumplival jól lakni, én is szoktam hús nélküli burgert kérni, sose problémáztak.
Azt is leírtam már, hogy barátnőm kérte a két hamburgert... Azt hittem előbb ő mondja el hogy mit kér, vagy mondja a pincérnek hogy vegetáriánus vagyok és hogy meglehetne e oldani. Mivel nem mondta, ezért szóltam oda hogy az egyiket lehetne e úgy hogy nincs benne hús?
Amúgy nekem is ez a véleményem hogy a pincérnek nem kéne még csak pofákat sem vágnia, nem még kiröhögnie meg gúnyolódnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!