Mit lehet tenni hogyha bunkó egy pincér?
Barátnőmmel étteremben voltunk, kértünk két hamburgert,és én megkérdeztem tök normálisan hogy lehetne e úgy hogy az egyikben nincs hús? Erre a pincér elkezdett bunkó módon gúnyolódva válaszolni hogy milyen már az amibe nincs hús? Mondtam neki hogy vegetáriánus vagyok. Kiröhögött és megkérdezte hogy és pufit kérsz egyáltalán vagy csak zöldséget?
Nem akartam én is bunkó lenni vele, mert barátnőm ismerőse is ott dolgozik,de legszívesebben felálltam volna és ott hagytam volna a helyet.
Mi ilyenkor a teendő? Szerintem nem helyes hogy egy pincér így viselkedjen egy vendéggel.
Megszoktam hogy mindenki ezzel piszkál hogy vega vagyok, de ez akkor is túl ment a határon.
Teljesen más dolog megkérdezni előre, hogy van-e vegaburger, meg más rendelni egy hamburgert, majd szólni, hogy a húst hagyják már ki belőle.
Ha nem érzed a különbséget, az nem a pincér hibája.
Legközelebb menj be és rendelj egy hotdogot virsli nélkül...
Amúgy meg kamu sztori, mert olyan étterem nem létezik, ahol csak hamburger van, semmi más.
OFF:
Jó 10 évvel ezelőtt pont fordítva jártunk: megkérdezték tőlünk, hogy a hot-dogba kérünk-e virslit:))) Mikor elkerekedett a szemünk, halál komolyan válaszolták, hogy vannak, akik salátával kérik:))
ON: tényleg bunkó volt a pincér, noha elhiszem, hogy nehéz komoly arccal fogadni egy ilyen kérést, ez a munkája. Te meg legközelebb vegaburgert kérj!
Engem is zavart volna.
Én is járok hamburgerezőbe és én a pufit nem eszem meg, mert nem ízlik. Szóval én meg anélkül szoktam kérni.
Sok helyen van hamburger tál, de eddig még nem találkoztam olyan hellyel ahol (hiába nem volt az étlapon), ne tudták volna teljesíteni. El szoktam mondani még rendelés előtt a pincérnek, hogy pontosan hogy szeretném az ételt.
Ha valahol kiröhögnek, akkor onnét felállok és eljövök.
Ameddig a vendég fizet és normálisan kulturáltan kér, alapelvárás, hogy a pincér mosolyogva telejsíti a kívánságát. Sőt ha a vendég bunkó, a pincérnek -sajnos- akkor is mosolyognia kell/kéne.
Én is vega vagyok, és ahol nincs vegetáriánus hamburger, ott én us így szoktam kérni. Nem értem mi ezzel a probléma. Azért egy hambiba jó sok minden van a húspogácsán kívül. Sajt, savanyúság, saláta, paradicsom. Ez teljesen korrekt kaja szerintem. Amúgy én imádom a pufit, magában is elmajszolnám ha arról van szó. Ne mondjátok, hogy nem az a legjobb a hambiban.
Kedves kérdező, ha valaki paraszt veled, legyél lekezelő. Én az ilyeneknek mindig azt mondom, hogy "Nem kéne olyan dolgon nevetned, amihez nem értesz, mert ostobaságra vall"
Vagy kérd el a panaszkönyvet!
De lehet hogy csak vicces akart lenni a srác, csak nem jól sikerült neki.
Mutass nekem egy vegetáriánust, aki megeszik bármit, miután kivették belőle a húst. Elárulok egy titkot, nincs ilyen!
Egy pincérnek az a dolga, hogy felvegye a rendelésedet, és kihozza amit kértél. Ha citromlevet kérsz a kávédba, a pincér kussol és belerakja a citromlevet. Nem az ő dolga eldönteni, hogy mit rendelj.
Ha nem tetszik neki, akkor elkéred a panaszkönyvet.
A hamburger alapból nem csak húsos lehet. Rengeteg helyen lehet kapni hús nélkülit is. Sőt vega gyros és kebab is sok helyen van. Az sem alapból csak húsos lehet. Emiatt nem kell itt lehülyézni a kérdezőt.
A pincérnek pedig nem telt volna semmibe, hogy kiveszi a húst belőle, hiszen kifizetni amúgy is kifizette volna, a húst pedig a pincér eladhatja másnak is, szóval a bunkóságon kívül tényleg nem volt oka rá, hogy megjegyzéseket tegyen. Ha pedig nem lehet kivennie a húst, azt is közölheti normális hangnemben, nem kell sértegetnie valakit.
Én a helyedben kérdező visszamennék a helyre, és megmondanám a főnöknek személyesen, hogy az alkalmazottja elijeszti a kuncsaftokat. Tuti, hogy nem te vagy az egyetlen, ha ilyen beszólogatós. Pl. mondd meg, hogy ezután te sem mész oda többet, és az tuti, hogy pár ismerősöd sem (és tényleg ne menjetek). A kieső bevétel gondolata általában elég, hogy akkor is lecsessze az alkalmazottat a minősíthetetlen viselkedése miatt, ha történetesen ő is viccesnek találja a sztorit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!