Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit lehet tenni hogyha bunkó...

Mit lehet tenni hogyha bunkó egy pincér?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel étteremben voltunk, kértünk két hamburgert,és én megkérdeztem tök normálisan hogy lehetne e úgy hogy az egyikben nincs hús? Erre a pincér elkezdett bunkó módon gúnyolódva válaszolni hogy milyen már az amibe nincs hús? Mondtam neki hogy vegetáriánus vagyok. Kiröhögött és megkérdezte hogy és pufit kérsz egyáltalán vagy csak zöldséget?

Nem akartam én is bunkó lenni vele, mert barátnőm ismerőse is ott dolgozik,de legszívesebben felálltam volna és ott hagytam volna a helyet.

Mi ilyenkor a teendő? Szerintem nem helyes hogy egy pincér így viselkedjen egy vendéggel.

Megszoktam hogy mindenki ezzel piszkál hogy vega vagyok, de ez akkor is túl ment a határon.

2016. jan. 28. 06:43
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
97%
Nem mentek oda többet, és kész.
2016. jan. 28. 07:14
 2/38 anonim ***** válasza:
55%

1. Hamburgert rendelni vegaként elég értelmetlen dolog. VAGY hamburgerezöbe mentetek - ott a HÚSOS hamburger az alap, VAGY más étterembe - ott meg nem ezt kellett volna rendelned.

2. Ha a pincér viselkedése nem megfelelö szerintded, akkor elsö lépésben odahívod az üzletvezetöt, ha ö sem tesz semmit, akkor meg kéred a panaszkönyvet.

3. Egyébként nem az a gondja a legtöbb embernek, hogy vega vagy, hanem hogy nem tudsz normálisan gondolkoni. Akkor ugyanis nem húsételt kérnél hús nélkül - ez igy a legtöbb embernek idióta viselkedésnek tünik, mßeghozzá jogosan.

Nekem semmi gondom azzal, ha valaki vega, söt ha tudom akkor direkt készítek neki megfelelö fogást, de ha valaki emellett buta is, az igenis zavar.

2016. jan. 28. 07:50
 3/38 anonim ***** válasza:
86%
A főnöknek kellett volna szólni, normális helyen ezért biztos kapott volna. Olyan étteremben meg nem vesznek fel akármilyen barmot.
2016. jan. 28. 07:56
 4/38 anonim ***** válasza:
93%
Nem a vegánokat védem, de a pincérektől elvárható lenne, hogyha nem is mosolyogva minden nap, de legalább tisztelettel bánjon a vendégekkel. Ha elterjed a helyről, hogy bunkók a kiszolgálók, eléggé le tud faragni a hírnévből/bevételből.
2016. jan. 28. 07:58
 5/38 A kérdező kommentje:

Hát érdekes, mert rengeteg helyen van VEGETÁRIÁNUS hamburger.(Hús helyett több sajtot raknak bele, vagy gombát raknak bele, vagy rántott sajtot) :) Legalábbis ahol én lakok. Itt jó a vendéglátás, sose néztek még hülyének meg nem röhögtek ki.:) (Talán itt értelmesebb emberek élnek és nem primitívek akik jajj valaki nem olyan mint más azt szekáljuk meg röhögjük ki.;))

Ja igen, és ez nem a környékünkön volt, mert barátnőm nem a közelben lakik, hanem konkrétan az ország másik végén.

Szerintem akkor sincs joga kiröhögni egy pincérnek azért, amit kérek. Mert ha azt mondtam volna hogy rántott húst kérek hús nélkül, akkor megértem a reakcióját, de most ennyire nehezére esik nem belerakni a húst? Számolja fel a rendes árát, kifizetem, de ne bunkózzon. (Bár felénk olcsóbb szokott lenni a vegetáriánus hamburger.)

Csak nem akartam üzletvezetőt hívni meg ilyenek, mert mondom hogy barátnőm ismerőse is itt dolgozik és lehet neki is baja lenne belőle.

Lehet az én hibám olyan szempontból, hogy itt nem ez a szokás, de honnan tudhattam volna, hogy ott nem képesek felfogni hogyha valaki nem eszik húst?

Ahogy látom itt sem értelmesebbek az emberek... miért kell bántani azért mert nem eszek húst? Szerintem én sem kötöttem belétek hogy hát én meg undorodok tőletek, mert halott állatokat esztek.

2016. jan. 28. 08:03
 6/38 anonim ***** válasza:
100%
Megmondtam volna mosolyogva, de határozottan, hogy inkább nem kérek pufit sem, csak panaszkönyvet.
2016. jan. 28. 08:25
 7/38 anonim ***** válasza:
32%
Nem azért kötöttek beléd, mert nem eszel húst (nem kell itt a meg nem értett kisebbséget játszani), hanem azért mert hülyeséget rendeltél. Igaza van a pincérnek, a hamburger hús nélkül mi? Zsömle zöldséggel. Ha vega vagy, miért nem rendeltél valami mást?
2016. jan. 28. 08:26
 8/38 anonim ***** válasza:
61%
Én meg hagyma nélkül szoktam kérni.Most akkor kiröhöghetnének engem is.Az okos pincér nem hallott még sajtburgerről.Na, az is csak ködvágónak alkalmas.
2016. jan. 28. 08:28
 9/38 anonim ***** válasza:
90%
Teljesen igazad van,bár én nem vagyok vega,de ha a Hamburgeredbe lekvárt kértél volna,akkor sem lehet cinikus veled meg vuccelhet ki. Szerintem annyi belefért colna, hogy esetleg mosolyog és azt mondja,hogy "ilyen kéréssel még nem találkoztam,de természetesen jelzem,hogy ez a kívánság", de hogy bunkózik,azt azért nem. Mondjuk engem nem nagyon érdekelt volna,ki dolgozik ott rajta kívül,nem ellene volt kifogásod. De ha nem is akartál emiatt szólni,legalább annak a bunkónak beszólhattál volna,hogy vegyen vissza a lendületből,mert rosszul járhat.
2016. jan. 28. 08:29
 10/38 A kérdező kommentje:

Azért nem kértem mást, mert nem volt más. :) Nem direkt kerestem a bajt, ha tehetem kerülöm az ilyesmi konfliktusokat, mert már unalmas hogy az emberek kiakadnak hogy nem eszek húst.

Amúgy igen, én is gondoltam rá, persze utólag hogy ilyesmit kellett volna mondani. (Mármint nyugodtan, de határozottan, hogy inkább a panaszkönyvet kérem)

Legközelebb nem is akartam itt enni, máshol ettem hamburgert HÚS NÉLKÜL;),de ott szörnyű volt (barátnőmnek is, pedig ő hússal kérte). Szóval nem jártam jobban így sem.

Csak azért kérdezem, hogyha esetleg legközelebb is lenne ilyen hogy lehet úgy reagálni rá, hogy jó legyen.:D

Amúgy nekem úgy nincs bajom azzal, aki húst eszik, addig amíg engem el nem kezd szekálni azzal hogy én nem eszek. (Minden rosszindulatú hozzászólónak mondom ezt)

2016. jan. 28. 08:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!