A vegák miért vegák?
Figyelt kérdés
sajnálják az állatokat, vagy egyszerűen nem szeretik a húst és egyéb állati eredetű termékeket?2010. márc. 26. 06:57
1/37 anonim 

válasza:

Volt már ilyen kérdés. Semmi bajom azokkal az emberekkel, akik azért lettek vegetáriánusok, mert valami betegségből eredően nem ehetnek állati fehérjét. Viszont álszentségnek tartom, akik puszta sajnálatból.
2/37 anonim 

válasza:

igen, volt sok ilyen kérdés. Általában vmi vallási ok miatt nem esznek húst , rosszabb esetben tovább állati termékeket sem. (tojás, sajt). Elfogadom, hogy hit, meg az állatoknak van lelke....de a növényeknek is van! Tudósok bebizonyították már sok évvel ezelőtt, hogy a növények igen is a környezetükhöz tudnak alkalmazkodni, jól vagy rosszul "érzik" magukat. Akkor most növényeket se együnk??
3/37 A kérdező kommentje:
igen ezt én is így gondolom
2010. márc. 26. 13:48
4/37 anonim 

válasza:

Én ovo-lakto vegetáriánus vagyok. Azért mert nem szeretem a húst rossz az íze undorodom tőle, nekem ez olyan mintha téged ennélek meg. És a vegetáriánus életmód egészségesebb. Szóval ha szeretném a húst akkor se enném meg. Az tényleg igaz hogy a növények is érző, élő lények! Ehhez nem kell tudósnak lenni, hogy valaki kitalálja, magától értendő. 17/L
5/37 anonim válasza:
Én is ovo-lakto vega vagyok. Azért nem eszem meg a húst én se mert nem szeretem.
6/37 anonim 

válasza:

Ha szedsz egy növény leveleiből,és arra jársz egy hónap múlva,ugyanolyan,mint volt(vagy szebb,hiszen friss,üdezöld leveleket növeszt).Ha szedsz egy disznó sonkájából vagy a liba májából,egy hónap elteltével megnézheted.Javaslom az orrokat befogni!Ez a megközelítés nagyjából kijelöli a helyes irányt.
7/37 anonim válasza:
én nem sajnálom annyira az álatokat h miattuk nem ennék húst de egyszerüen nem szeretem a hús ízért..vajon miért?:(
8/37 anonim 

válasza:

Mert könyörögnek a sejtjeid,hogy ne edd meg a húst.Te lenyeled,aztán kalap,kabát,de a szervezetednek meg kell birkóznia vele.
9/37 anonim 

válasza:

ne haragudjon , aki a növényes példát írta, de :ennél jobb magyarázatot is kanyaríthattál volna, pl. vallásos szemszögből megközelítve. Ebből ne haragudj , de süt a naivitás. Nem minden növény zöldül vissza. Ott pl. a kukorica. Ha leveszik a csövet , akkor az egész növény hanyatlani kezd, avagy 1 hét és konyec. Mégis megeszik a kukoricacsövet. A vegák azért nem esznek húst , mert a vallási tanításuk megtiltja, vagy egyszerűen nem szeretik a húst.
10/37 anonim 

válasza:

ja és még vmi, mivel húsevő az ember, "csúcsragadozó", ezért a bélrendszere, emésztése nagyon jól tolerálja a húst. Van, akinek nem; de nagyon sokunknak igen ízletes falat a hús és nem küzd vele a szervezetünk:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!