Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Párolt káposzta mellé milyen...

Párolt káposzta mellé milyen húsmentes étel passzolna szerintetek?

Figyelt kérdés

2015. dec. 18. 19:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
GOmbóc valami zöldségböl meg zsömléböl valamilyen mártásban.
2015. dec. 18. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Pár recept a gombóchoz:


Zöldséggombócok

Hozzávalók 4 személyre:

1 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

10 dkg zöldborsó

10 dkg zöldbab

10 dkg gomba

1 csokor petrezselyem

5 dkg vaj

10 dkg liszt

1,5 dl tej

1 tojás

A panírozáshoz:

liszt

tojás

zsemlemorzsa

A sütéshez:

bő olaj

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk, és felaprítjuk.

A zöldségeket a gomba kivételével enyhén sózott vízben, a forrástól számítva kb. 10 perc alatt kissé ropogósra főzzük. Leszűrjük, és jól lecsurgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a gombát, és addig pirítjuk, amíg a leve elpárolódik. Ekkor hozzáadjuk a leszűrt zöldségeket, összekeverjük, meghintjük a liszttel, kicsit együtt pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, hozzáadjuk a tojást, megsózzuk, borsozzuk, és kevergetve 2-3 percig lassú tűzön pároljuk, amíg sűrű massza lesz. Levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. Az olajat kb. 170 fokra (amikor a beledobott kis darabka sisteregve feljön a tetejére) felforrósítjuk. A kihűlt masszából vizes kézzel kis gömböket formálunk, lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd a forró olajban 3-4 perc alatt ropogós pirosra sütjük.


Zöldséges rizsgombóc

Hozzávalók

30 dkg rizs

30 dkg fagyasztott zöldségkeverék

2-3 evökanál olaj

1 kiskanál ételízesítö por

1 csokor petrezselyem

1 tojás

kb. 2 evökanál zsemlemorzsa

a bundázáshoz:

10 dkg liszt

2-3 tojás

12 dkg zsemlemorzsa

a sütéshez:

böven olaj

A rizst dupla mennyiségü, enyhén sós vízben hagyományos módon puhára pároljuk, majd hülni hagyjuk. Közben a zöldségkeveréket az olajon megforrósítjuk, az ételízesítöt beleszórjuk, lefödve puhára pároljuk. Ha kihült, a rizzsel, a fölaprított petrezselyemmel, a tojással meg a zsemlemorzsával összedolgozzuk. Akkor jó, ha nedves kézzel könnyen formálható és jól összeáll, ugyanis a következö lépés, hogy diónyi gombócokat gömbölygetünk belöle. Ezeket egyenként lisztbe, fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, végül bö, forró olajban 3-4 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedve a felesleges zsírt leitatjuk róla.


Sajtos sült rizsgolyók

Hozzávalók:

60 dkg főzött rizs

2 db tojás

15 dkg reszelt sajt

1 mk fehér bors

1 kisebb ek aprított petrezselyemzöld

3 ek liszt

A sütéshez:

olaj

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk.

Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük.

Húsos ételek mellé is készíthetjük, vagy önálló ételként.


Burgonya Pékné módra

Hozzávalók:

75 dkg héjában fõtt burgonya, 40 dkg vöröshagyma, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, ízlés szerint só.

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágom és egészen kis lángon kevergetve, zsírját kisütöm. Egy kisebb tepsit kevés szalonnazsírral kikenek, majd a meghámozott és vékonyra karikázott fõtt burgonyát elterítem benne. A megtisztított és ugyancsak karikákra vagdalt vöröshagymát elosztom a burgonya tetején, majd rászórom a szalonnapörcöt és rálocsolom a kisült szalonnazsírt. Fedetlenül teszem be az elõmelegített forró sütõbe és addig pirítom, amíg a tetején lévõ hagyma színesedni nem kezd.


Répás szalvétagombóc

Hozzávalók:

6 db zsemle

3 db tojás

1 db sárgarépa

2 ek zsemlemorzsa

1 ek zsír

1 csokor petrezselyem

3 dl tej

ételízesítő

bors

Elkészítés:

A zsemléket apró kockákra vágjuk, a tejjel leforrázzuk, beletesszük a zsírt, felvert tojásokat, zsemlemorzsát, apróra vágott petrezselyemzöldet, ételízesítőt, borsot, a lereszelt répát.

Ha kell utána sózunk, de vigyázzunk mert az ételízesítő is sós!

Összeállítjuk a masszát és kizsírozott folpackba, betekerjük, szép, kissé lapított hengerré formázzuk és átkötözzük zsineggel, mint a kötözött sonkát. Forró vízbe tesszük, és mindkét oldalát 15-15 percig főzzük. Ha készen van, kivesszük a vízből, kibontjuk, és felszeleteljük.


Albán spenótos gombóc

Hozzávalók 50 dkg nyers, darált (vagy fagyasztott és felolvasztott) spenót, 6 dkg vaj, 1 ek liszt, 5 zsemle, kb. 2 dl tej,1 csokor petrezselyem, só, bors, 1 l húsleves (leves kockából is jó) A tálaláshoz 5 dkg vaj, 6-8 dkg zsemlemorzsa, ízlés szerint reszelt (füstölt) sajt

Elkészítés A vaj feléből és a lisztből, folytonosan kevergetve rántást készítünk. A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük és ledaráljuk (ha mirelit spenótot használunk, akkor csak ki kell olvasztani és szűrőbe téve le kell csepegtetni). A zsemlét tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk és ledaráljuk, majd a maradék vajjal, apróra vágott petrezselyemzölddel kissé átpároljuk. Sóval-borssal fűszerezzük.

A rántást, a zsemlét és a spenótokat alaposan összekeverjük és a masszából vizes kézzel gombócokat formázunk. A gombócokat épp hogy csak forrásban lévő húslevesbe tesszük és lassan megfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

A tálaláshoz a vaj felén, folyamatosan kevergetve zsemlemorzsát pirítunk. A vaj másik felét felolvasztjuk, a kész gombócokat megforgatjuk benne, majd a pirított zsemlemorzsával és reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Önálló fogásként, vagy szaftos raguk, sültek mellé köretként is adhatjuk. Tehetünk a gombócmasszába 2-3 gerezd zúzott fokhagymát is.

2015. dec. 18. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Sós fűszeres alma, gombácal töltött héjában sült krumpli.
2015. dec. 19. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
48%

Hajában sűlt ktumpli , rántott gomba , rántott karfiol , padlizsán egybesütve , vagy szeletelve rántva . resztelt krumpli ...

Csicseri borsó ! Be áztatod az előző este egy csipet sóval . Másnap felteszed főzni az ázóvízben adj hozzá fűszereket ; erőspaprika bors turmeric (elfelejtettem a magyar nevét , olyan sárga por ) fokhagyma , ginger

Amikor megpuhul , a maradék vizet leöntöd róla , mindig tartsd a vízszintet alacsonyan , és a borsőkat összetőrod kicsit darabosra , hozzákeversz , (amikor kihűlt) valami keményebb sajtot reszelve , apróra vágott petrezselymet adhatsz hozzá egy kis friss zsemlemorzsát (nem szárazkenyérből , csak dobj egy-két zsemlét a blanderbe és darabold össze)

Formálj fasírtokat és süsd ki . Bocs ! Kihagytam a tojást , de nem feltétlenűl kell bele .

Ázsiai boltokban lehet kapni Csicseriborsó lisztet!

De ha nem csak daráld le a csicseriborsót egy húsdarálón és utána egy mákdarálón

A lisztet elkevered finomra vágott petrezselyemmel ,újhagymával , de tehetsz bele akár retek, vagy mustárlevelet is , tormalevél , menta , erőspaprika , a fantáziád a határ , a lényeg , hogy egész apróra vágd , hogy elkeveredjen a liszttel . Pici só , tojás ebbe nem megy , csak víz . Sűrű nokedli tészta sűrűség ami kell , és kb hüvelyúnyira beleszaggatod forró olajba

2015. dec. 22. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
rántott sajt, rántott gomba, rántott zeller. én imádnám
2015. dec. 24. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 turosbukta01 válasza:
Rantottkarfiol.
2015. dec. 27. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm!
2015. dec. 27. 10:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Végül is mit készítettél?
2015. dec. 27. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Sajtgolyó
2015. dec. 28. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!