Ti milyen húsmentes ételeket készítenétek nyaraláson 4 főre, ami lehetőleg gyorsan megvan és nem túl drága?
Apartmanba megyünk nyaralni és lehetőleg olcsón meg akarjuk oldani a főzést és gyorsan, ugye nem főzni megyünk nyaralni :D
Ti miket készítenétek ? Azért is kellenének ötletek, mert nem tudom miket vásároljak be. Persze azért nem annyira olcsó, hogy mákos tészta meg társai, szóval legyen finom meg minden. Előre is köszi!!
Cukkini karikák fokhagymás bundában :-P
Lényege sűrű palacsinta tészta fokhagymával. Bár nem vagyok híve a mű dolgoknak, de ez esetben a legjobb a fokhagyma krém, mert jobban elvegyül a tésztában és jobban kijön az íze. Ha nincs krém, akkor nyomóval nyomd bele.
Ha tudtok grillezni vagy bográcsolni, akkor elég sok dolgot el tudsz készíteni.. grillezett cukkini, paradicsom, padlizsán, gomba stb valamilyen öntettel, salival, alufóliában sült alma/krumpli, bográcsban babgulyás, de akár lecsó is. Aztán lehet benti tűzhelyen palacsinta, rántott valamik (gomba, patisszon stb) főzelékkel (borsó, tök) vagy rizs körettel. Tarhonyás szójakocka, tészta paradicsom szósszal, túrós csusza, grízes tészta... Gyümölcs leves, tejberizs, tejbegríz.
Megéheztem :D
Zöldséges gombaköret /4 főre/
Hozzávalók:
20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 10 dkg karalábé, 5 dkg zeller, 5 dkg bimbós kel, 40 dkg gomba, 10 dkg vöröshagyma, 2 ek. olaj, 1 cs. petrezselyem, só
Elkészítés:
Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd a megtisztított kis kockára vágott zöldséget belerakjuk. Egy kevés vizet öntünk alá és sózzuk. Fedő alatt majdnem puhára pároljuk, majd a megtisztított, a szokottnál vastagabbra szelt gombát is beletesszük.
Együtt teljesen megpuhítjuk, és rövid lére sütve, frissen összevagdalt petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Húsokhoz köretként, tükörtojással, sült virslivel vacsorára is finom.
Energia:
142 kcal
Szénhidrát:
14 g /egy adag/
Esetleg az előzőhöz egy kis saláta.
Paradicsomos karfiolsaláta /4 főre/
Hozzávalók:
40 dkg karfiol, 20 dkg paradicsom, 2 ek. zabpehely, 2 kk. reszelt vöröshagyma,
A mártáshoz:
2 dl kefir, 1 kk. olaj, fél citrom leve, só, édesítőszer,
Elkészítés:
A karfiolt lereszeljük, a paradicsomot kis cikkekre vágjuk, és összekeverjük a hagymával és zabpehellyel. A kefirben elkeverjük az olajt és a többi anyagot, majd a salátára öntjük. Tálalás előtt hideg helyen néhány órát érleljük.
Energia:
84 kcal
Szénhidrát:
10 g /egy adag/
Amúgy rengeteg olyan étel van, amit még nagyanyám készített hús nélkül, nem azért, mert a csülkös bablevest nem szerette, azt mesélte, hogy ők így készítették, mert akkoriban nem volt hús és ezek kiránduláson nagyon könnyen elkészíthetőek.
Pl.: paprikás krumpli, krumplis tészta és mondjuk a borsópaprikás.
Mind nagyszerű és finom húsmentes étel, gyorsan elkészíthetőek, ezekkel 3 nap meg is van. .)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!