Vegák ha valaki megkérdezi, hogy miért nem ettek húst akkor mit mondtok?
Már pedig elég gyakran megkérdezik és kicsit unom h magyarázkodnom kell, nyilván más az ha valakit tényleg érdekel, de napi szinten ti milyen egyszerű de lényegre törő választ szoktatok adni?
Esetemben az nem igaz, hogy nem szeretem s ezrét nem eszem.
Ja, most olvasom, hogy Te nem nem szereted. Ha igazmondó fajta vagy, mint én, akkor Neked sem megoldás a "nem szeretem".
De mondhatod 2 szóval, hogy milyen okból, lelkiismereti, egészségügyi, fenntarthatósági vagy bármi.
Nálam mindenféle ok volt, a nem szeretem és az egészségügyin kívül (az egészségtudatosságom csak a boltinál jön be, de ott is elsősorban a lelkiismereti okok dominálnak).
Én azt szoktam mondani, hogy saját magam nem vágnám el a csirke nyakát, hát más se tegye helyettem. Az intenzíven tartott állatok pedig szenvednek, és ezt sem szeretném. Ez az igazság.
Ha valakit tényleg érdekelnek az elveim, annak bővebben is kifejtem, de általában ennyit mondok.
Állatvédelmi, etikai, egészségügyi és spirituális okokból.
30N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!